• دوشنبه / ۲۳ شهریور ۱۳۹۴ / ۱۲:۰۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 94062314566
  • خبرنگار : 71121

وال استریت ژورنال:

اتحادیه اروپا از ایران گاز می‌خواهد

اتحادیه اروپا از ایران گاز می‌خواهد

اتحادیه اروپا انتظار دارد که ایران تا سال 2030 به تامین کننده مهم گاز طبیعی این اتحادیه تبدیل شود.

اتحادیه اروپا انتظار دارد که ایران تا سال 2030 به تامین کننده مهم گاز طبیعی این اتحادیه تبدیل شود.

به گزارش ایسنا به نقل از وال استریت ژورنال، برآوردهای تازه از سوی اتحادیه اروپا نشان می‌دهد که در پی توافق هسته ای اخیر، ایران می‌تواند تا پایان دهه بعدی میلادی به یک تامین کننده مهم گاز طبیعی اتحادیه اروپا تبدیل شود.

به گفته یکی از مقام‌های اروپایی و نماینده یکی از شرکتهای انرژی اروپایی، کمیسیون اروپا معتقد است که اتحادیه اروپا می‌تواند تا سال 2030 سالانه بین 25 تا 35 میلیارد متر مکعب گاز از ایران وارد کند

به این ترتیب میزان صادرات گاز ایران به اروپا به سطح واردات گاز این اتحادیه از شمال آفریقا خواهد رسید و به کاهش وابستگی این اتحادیه به روسیه کمک خواهد کرد. روسیه در حال حاضر سالانه حدود 130 میلیارد متر مکعب گاز به اتحادیه اروپا صادر می‌کند.

از زمان حصول توافق هسته ای بین ایران و غرب و چشم اندازه لغو تحریمهای ایران، دولتهای غربی و شرکتهای انرژی خود را در موقعیتی قرار داده اند تا بار دیگر به ذخایر غنی نفت و گاز ایران دسترسی پیدا کنند.

اوایل این ماه میگل آریاس کانته عضو کمیسیون انرژی و تغییرات جوی اتحادیه اروپا اوایل این ماه در دیدار با نمایندگان شرکتهای انرژی اروپایی از جمله RWE AG، E.On AG، بریتیش پترولیوم، شل، رپسول، توتال، Engie و استات اویل درباره فرصتهای موجود در ایران بحث و تبادل نظر کرد.

مقامات اروپایی گفتند: این گردهمایی پس از تماس‌های بین اعضای این کمیسیون و مقامات تهران و همچنین سفرهای اخیر وزرای کشورهای انگلیس، فرانسه، ایتالیا، لهستان، آلمان و اسپانیا به تهران صورت گرفته است.

این مقام اروپایی افزود: ما می‌خواهیم شرکت‌های ما قبل از آمریکایی‌ها و چینی‌ها به آنجا(ایران) بروند و سرمایه‌گذاری کنند.

یکی از نمایندگان یکی از شرکتهای انرژی اروپا می‌گوید: نشست چهارم سپتامبر با هدف تشویق شرکتهای اروپایی به پیگیری فعالانه مناسبات در ایران برگزار شده است.

وی افزود: آنها سعی دارند مطمئن شوند که شرکتهای اروپایی برای حضور در ایران احساس اجبار نکنند.

کمیسیون اروپا و شرکتهای انرژی اروپایی مسیر درستی را در ایران طی میکنند. تهران هنوز باید توافق هسته ای حاصل شده در ماه ژوئیه را اجرا کند که انتظار نمی‌رود تا اوایل سال آینده رخ دهد. تا آن زمان تحریمهایی که طی یک دهه گذشته مانع تجارت شرکتهای انرژی اروپایی در ایران شده اند پابرجا خواهند بود و توان آنها برای مناسبات تازه با تهران را محدود خواهند کرد.

سخنگوی کمیسیون اروپا تایید کرد که چشم انداز اروپا در ایران یکی از موضوعات مورد گفتگو در این نشست بوده است ولی در عین حال تاکید کرد که مقامات اجرایی اتحادیه اروپا برای تدارکات رسمی عجله ای ندارند.

وی افزود: وقتی شرایط درست شد ما شروع گفتگوهای سطح بالا درباره انرژی را با ایران بررسی خواهیم کرد.

این در حالیست که مقامات اتحادیه اروپا می‌گویند، در ماههای اخیر کارها در پشت صحنه سرعت گرفته است. براساس اولین طرح آزمایشی بخش عمده ای از 35 میلیارد متر مکعب گاز صادراتی ایران به اروپا در قالب گاز طبیعی مایع(ال ان جی) خواهد بود و انتظار میرود از طریق اسپانیا به این اتحادیه برسد. اسپانیا در حال حاضر بزرگترین ظرفیت واردات ال ان جی را در اتحادیه اروپا دارد.

مقام اروپایی گفت: انتظار می‌رود این مقادیر در استراتژی ال ان جی کمیسیون اروپا که قرار است اوایل سال آینده منتشر شود لحاظ گردد. این به معنای اینست که اتحادیه اروپا در آینده نزدیک مرتبط کردن ایران با پروژه کریدور جنوبی را که برای انتقال گاز جمهوری آذربایجان به اروپا در دست احداث است، دنبال نخواهد کرد و در عوض خطوط لوله ای که قادر به انتقال گاز از اسپانیا به بقیه نقاط اروپا هستند به شکل قابل توجهی توسعه خواهند یافت.

تهران تاکنون روی تلاش برای فروش ذخایر نفتی خود تمرکز کرده که میتواند به سرعت منابع مالی در پی داشته باشد. ایران آسیا را نسبت به اروپا بازار سودآور تری برای نفت خود می‌داند.

این در حالیست که عزیزالله رمضانی رئیس شرکت ملی صادرات گاز ایران در ماه آوریل گفت: ایران میتواند حدود 30 میلیارد متر مکعب گاز به اروپا صادر کند و ابراز امیدواری کرد که ایران ظرف پنج سال به این هدفگذاری برسد در شرایطی که کمیسیون اروپا زمان رسیدن به این هدف را 15 سال و سال 2030 اعلام کرده است.

شرکتهای اروپا به سهم خود منتظر این هستند که ببینند تهران چه تغییراتی را در قراردادهای نفتی دست و پا گیر که قبلا به شرکتهای نفتی خارجی پیشنهاد میشد ایجاد خواهد کرد. دولت ایران اعلام کرده که قراردادهای جدید نفتی را در کنفرانسی در لندن در ماه دسامبر رونمایی خواهد کرد. براساس این قراردادها به شرکتهای نفتی خارجی برای افزایش تولید و تشویق سرمایه گذاریهای مشترک پول پرداخت خواهد شد.

مناسبات اتحادیه اروپا با ایران در بروکسل توسط فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی این اتحادیه هماهنگ میشود. موگرینی گفته که خواهان افتتاح دفتر اتحادیه اروپا در تهران پس از اجرای کامل توافق هسته ای در سال آینده است و گفتگوهای غیررسمی درباره شکل روابط آتی شروع شده است. موگرینی اواخر ماه جاری در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با موگرینی دیدار خواهد کرد.

این در حالیست که مقامات تاکید دارند که بیشتر مذاکرات کنونی اتحادیه اروپا با ایران درباره اجرای توافق هسته ای است.

روابط ایران و اتحادیه اروپا الگویی برای همکاری گسترده تر است. اتحادیه اروپا در دوران اصلاحات

با ایران درباره چارچوب مسائل انرژی، بازرگانی، اقتصادی و ژئوپلتیک گفتگو کرد. این اتحادیه همچنین به دنبال قراردادهای تجاری و همکراری پیشرفته تر بود که در سال 2005 به دلیل برنامه هسته ای ایران لغو شدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha