• یکشنبه / ۱۹ مهر ۱۳۹۴ / ۱۲:۴۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94071912354

نسخه دیجیتالی مغز ساخته شد

نسخه دیجیتالی مغز ساخته شد

دانشمندان موسسه فناوری فدرال سوئیس در لوزان توانسته‌اند بخشی از مغز یک موش جوان را بطور دیجیتالی بازسازی کنند.

دانشمندان موسسه فناوری فدرال سوئیس در لوزان توانسته‌اند بخشی از مغز یک موش جوان را بطور دیجیتالی بازسازی کنند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این طرح جهانی موسوم به پروژه مغز آبی که برای 10 سال است که ادامه دارد، نخستین پیش‌نویس از این بازسازی را که شامل بیش از 31 هزار نورون، 55 لایه سلول و 207 زیرگروه نورون است، ارائه کرده است.

دانشمندان در تلاش هستند تا همه انواع مختلف نورون‌ها را در مغز توصیف کرده، ویژگی‌های شلیک الکتریکی آن‌ها را اندازه‌گیری کرده و مدارهایی را که آن‌ها را به یکدیگر متصل می‌کنند، نقشه‌برداری کنند.

این تلاش‌های فراگیر به محققان بینشی عمیق در مورد مواد سازنده و منطق سیم‌کشی مغر ارائه کرده‌اند. اما دستیابی به یک تصویر کامل و وضوح بالا از همه ویژگی‌ها و فعایلت‌های نورون های درون یک بخش مغز و رفتارهای این نورون‌ها در سطح مداری، چالش بزرگی بوده است.

هنری مارکرام و همکارانش یک رویکرد مهندسی را برای این امر انتخاب کرده و برشی از نئوقشر مغز را که از خصوصیات گسترده‌ای برخوردار است، بطور دیجیتالی بازسازی کردند.

آن‌ها یک برش از مغز مجازی را که نشانگر انواع مختلف نورون‌ها در این ناحیه و ویژگی‌های کلیدی کنترل‌کننده شلیک الکتریکی آن‌هاست، طراحی کرده‌اند و اتصالات این سلول‌ها از جمله نزدیک به 40 میلیون سیناپس و 2000 اتصال بین هر نوع سلول مغزی را مدلسازی کردند.

مارکرام اظهار کرد: این بازسازی نیازمند آزمایشات و تجربیات بیشماری بود. این دستاورد راه را برای پیش‌بینی موقعیت، تعداد و حتی میزان جریانات یون‌ها را که از میان همه 40 میلیون سیناپس در حال عبور هستند، هموار می‌کند.

پس از تکمیل بازسازی این ناحیه مغزی، محققان از ابررایانه‌های قدرتمند برای شبیه‌سازی رفتار نورون‌ها در شرایط مختلف استفاده کردند.

شایان ذکر است، محققان دریافتند که با تنظیم تنها یک پارامتر – سطح یون‌های کلیسم- می‌توانند الگوهای گسترده‌تری از فعالیت سطح مداری را تولید کنند که بر اساس ویژگی‌های هر نورون قابل پیش‌بینی نیستند. برای مثال، امواج کند همزمان فعالیت عصبی که در زمان خواب در مغز قابل مشاهده هستند، در شبیه‌سازی‌های دانشمندان، فعال شدند که نشان می‌دهد مدارهای عصبی ممکن است بتوانند به حالت‌های مختلف تغییر کنند و رفتارهای مهم را باعث شوند.

این یافته‌ها در مجله Cell منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha