• سه‌شنبه / ۱۹ آبان ۱۳۹۴ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 94081911283
  • خبرنگار : 71234

/صداقت؛ اعتماد و اعتبار/

نماینده پیشین مجلس: نمایندگان نباید در کارهای اجرایی دخالت کنند

یک نماینده اسبق مجلس با تأکید بر اینکه نمایندگان نباید در کارهای اجرایی دخالت کنند،‌ گفت: باید آیین‌نامه مجلس به گونه‌ای تغییر کند تا نمایندگان بر اساس مدرک تحصیلی و تجربه کاری‌شان وارد کمیسیون‌های تخصصی مربوطه شوند.

یک نماینده اسبق مجلس با تأکید بر اینکه نمایندگان نباید در کارهای اجرایی دخالت کنند،‌ گفت: باید آیین‌نامه مجلس به گونه‌ای تغییر کند تا نمایندگان بر اساس مدرک تحصیلی و تجربه کاری‌شان وارد کمیسیون‌های تخصصی مربوطه شوند.

احمد رهبری با حضور در غرفه ایسنا در نمایشگاه مطبوعات در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با تأکید بر لزوم تخصص‌گرایی نمایندگان مجلس در کمیسیون‌های مختلف،‌ گفت: یکی از مشکلات مهم در مجلس حضور نمایندگان غیرمرتبط با مدرک تحصیلی، تخصص و تجربه در کمیسیون‌ها است. حال اینکه اگر هر نماینده بر اساس تخصص خود در کمیسیون مربوطه حضور یابد شاهد قوانین مصوب و شفاف خواهیم بود و به دنبال آن مردم در اجرای قوانین با مشکل مواجه نمی‌شوند.

وی با بیان اینکه نمایندگان در چند دوره گذشته برخلاف روال قبلی در کارهای اجرایی دخالت می‌کنند، گفت: سال گذشته اتفاق بدی رخ داد،‌ به طوری که سازمان برنامه حدود 1100 میلیارد تومان از بودجه را بین نمایندگان تقسیم کرد تا در حوزه‌های انتخابیه‌شان خرج کنند که این نشان از دخالت در کار اجرایی است.

این نماینده اسبق مجلس ادامه داد: این اقدام باعث می‌شود که اگر فردی شناخته نشده بخواهد برای دوره بعدی کاندیدا شود حقوقش تضییع خواهد شد و دادن بخشی از بودجه به نمایندگان رانت به شمار می‌آید.

رهبری با بیان اینکه نماینده باید ضمن داشتن مدرک تحصیلی مرتبط، تحربه کافی را داشته باشد، گفت: اینکه افراد وابسته به گروهی سیاسی بخواهند همفکرهای خودشان را در مجلس به زور وارد کمیسیون خود کنند روال درستی نیست و باعث می‌شود کمیسیون مربوطه تخصص‌گرا نباشد. امیدواریم چنین روندی را در مجلس دهم شاهد نباشیم.

وی همچنین گفت که می‌توان در مجلس و در آیین‌نامه داخلی تمهیدات قانونی لازم را فراهم کرد تا نمایندگان بر اساس مدرک تحصیلی و تخصص‌شان به کمیسیون مربوطه بروند.

این نماینده ادوار مجلس در ادامه با تأکید بر لزوم هماهنگی مجلس و دولت برای اجرای برجام،‌ گفت: این هماهنگی به معنای وکیل‌الدوله بودن نماینده مجلس نیست بلکه بدان معناست که نماینده بتواند برای اجرایی شدن برجام کمک کند کما اینکه در این شرایط شاهد سرمایه گذاری خارجی و رونق اقتصادی خواهیم بود چرا که با سرمایه‌گذاری خارجی و با ورود تکنولوژی جدید بخش خصوصی بهتر می‌تواند فعالیت کند.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس ششم، با تأکید بر لزوم اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بنا بر تأکیدات مقام معظم رهبری، گفت: با توجه به وضعیت فعلی بخش اقتصاد به خصوص تعطیل شدن واحدهای کوچک تولیدی و کار سخت واحدهای بزرگ لازم است که اقتصاد مقاومتی سرلوحه کار قرار گیرد چرا که در غیر این صورت وضعیت واحدهای تولیدی بدتر از شرایط فعلی خواهد شد.

رهبری همچنین به بسته دولت در طرح خرید کالای ایرانی اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر صنعت خودرو مرده و از دست رفته است، آن هم به دلیل نبود کیفیت خوب در خودروی ملی. در حال حاضر خودروسازان با حاشیه امنیت قوی تنها روش‌های قبلی‌شان را ادامه می‌دهند و تلاشی در جهت تولید خودروی باکیفیت نمی‌کنند. از آن طرف مردم به دلیل تعرفه گمرکی بالا توان خرید خودروی خارجی را ندارند و مجبورند خودروهای بی‌کیفیت داخلی را استفاده کنند.

وی در پایان گفت: سیاست‌های کوتاه‌مدت همچون دادن وام مشکل خودروسازی را حل نمی‌کند. باید خودروسازان با اخذ مشاوره خارجی و دادن فرصت به مدیران جوان، در جهت حل مشکل خودروی ملی و به دنبال آن تولید خودروی با کیفیت تلاش کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha