• یکشنبه / ۲۲ آذر ۱۳۹۴ / ۱۸:۳۹
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 94092212622
  • خبرنگار : 71511

منصوری:

اقلیتی که فهمیده اقبال مردمی ندارد، دست به اقدامات غیرقانونی می‌زند

اقلیتی که فهمیده اقبال مردمی ندارد، دست به اقدامات غیرقانونی می‌زند

یک عضو جمعیت زنان نواندیش گفت: از جریان سیاسی مقابلمان احزاب اصولگرا می‌خواهیم با ما درباره موضوع زنان و انتخابات هم اندیشی کنند چرا که این موضوع، موضوعی فراجناحی است.

یک عضو جمعیت زنان نواندیش گفت: از جریان سیاسی مقابلمان احزاب اصولگرا می‌خواهیم با ما درباره موضوع زنان و انتخابات هم اندیشی کنند چرا که این موضوع، موضوعی فراجناحی است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آذر منصوری در سومین نشست از سلسله نشست‌های هم اندیشی با عنوان زنان و انتخابات اظهار کرد: در این نشست می‌خواستیم از دبیران کل دو جناح اصلاح طلب و اصولگرا دعوت کنیم تا حضور داشته باشند اما موفق نشدیم. ان‌شاءالله سال‌های بعد این کار را خواهیم کرد چرا که موضوع زنان و انتخابات یک موضوع عام است و مختص جریان سیاسی خاصی نیست.

وی با بیان اینکه انتظار می‌رود گروه‌های دیگر هم برای حضور در چنین نشست‌هایی اعلام آمادگی کنند، ادامه داد: جریان سیاسی اصلاح طلب، اصیل، شناسنامه‌دار و با هویت است و با توجه آرمان‌های انقلاب اسلامی که به دنبال تحقق مردم سالاری دینی بوده، حرکت کرده است.

این عضو جمعیت زنان نواندیش با بیان اینکه «می‌خواهم به اتفاقات اخیری که علیه اصلاح‌طلبان رخ داده است» اشاره کنم، افزود: جریانی که اقلیت است و در انتخابات 92 متوجه شد که از اقبال مردمی برخوردار نیست همزمان با نزدیک شدن به انتخابات دست به اقدامات غیرقانونی علیه برنامه‌های قانونی می‌زند. این کار چنگ مستقیم به چهره زیبای جمهوری اسلامی است.

این فعال زنان اصلاح طلب یادآور شد: رفتارهای این گروه‌ها غیر اسلامی و دور از جمهوریت است و به نظام ما ربطی ندارد. آنچه که همه ما به آن تاکید داریم تلاش برای ایجاد نشاط سیاسی و گفتگو بین جریان‌های سیاسی و وحدت است که بیش از هر زمانی به آن نیاز داریم. جریان اصلاح طلب با تکیه بر قانون به کار خود ادامه می‌دهد و با مشارکت مستقیم مردم و راه‌های قانونی شاهد یک انتخابات قانونی در کشور خواهیم بود.

وی با اشاره به حضور زنان در انتخابات‌های جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: این که اساسا احزاب تا کنون از چه روش‌ها و اقداماتی برای حضور و مشارکت زنان بهره گرفته‌اند سوالی است که این روزها مطرح می‌شود. روش‌هایی در جوامع مختلف به کار گرفته می‌شود یکی از این ساز و کارها فعال شدن احزاب در انتخابات است که به طور مشخص ارکانی را به خود اختصاص می‌دهد. همچنین از دو مکانیزم مشخص با توجه به ساختارهای فرهنگی و اجتماعی استفاده می‌شود.

منصوری ادامه داد: یکی از مکانیزم‌ها ورود مستقیم قانون برای حضور زنان است. در بخش دیگر احزاب هستند که با اعمال روش‌هایی و آگاه سازی در بطن جامعه و ایجاد شبکه گسترده فرصت حضور زنان را در زمینه‌های تصمیم‌گیر و تصمیم ساز افزایش می‌دهد. حتی در برخی جوامع خود قدرت احزاب را به بهره‌گیری از مشارکت زنان موظف می‌کند. نمونه‌اش شورای فرانسه بود که احزاب را موظف کردند در ازای معرفی هر مرد یک زن را معرفی کنند.

این عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی خاطر نشان کرد: 36 سال از انقلاب اسلامی گذشته است. آخرین گزارش مجمع جهانی اقتصاد نشان می‌دهد که شکاف جنسیتی زیادی در کشور ما به وجود آمده است و نسبت به قبل یک رتبه کاهش یافته‌ایم. 9 مجلس تشکیل شده اما میزان حضور زنان از یک تا 4 درصد فراتر نرفته است. همیشه در صحبت‌ها افزایش حضور زنان خوب است اما در عمل افزایشی نداشته‌ایم. اینجا از احزاب و جریان‌های موثر انتظار می‌رود که راه و روش و سازوکار خود را برای افزایش حضور زنان مطرح کنند.

وی افزود: حدود یک سال و نیم است که بحث سهمیه مثبت برای حضور زنان در انتخابات مطرح شده است. امروز می‌خواهیم مشخص‌تر درباره این موضوع صحبت کنیم تا این موضوع مجلس ما را به نرخ آمار جهانی حضور زنان در مجالس نزدیک کند. در نرخ شکاف سیاسی، بر اساس آخرین گزارش این سازمان نشان می‌دهد که ما از بین 145 کشور، 141 کشور هستیم. این مسأله زمانی که به ساختار قدرت نگاه می‌کنیم مشخص است. ساختار قدرت ما خالی از زنان است. این در حالی است که امام خمینی(ره) پیام روشنی درباره حضور زنان دادند و فرمودند زنان باید در مقدرات اصلی کشور حضور داشته باشند.

منصوری خاطر نشان کرد: روندی که در کشور ما شکل گرفته نزولی است. اگر می خواهیم این روند را تغییر دهیم باید گامی برداریم. وضع موجود زائیده امروز و دیروز نیست. وقتی ما می گوییم 30 درصد لیست انتخاباتی از زنان تشکیل شود یعنی آنکه از حدود 90 نفر نماینده‌ای که در یک لیست قرار می‌گیرند، سی و چند نفر خانم باشند. در چنین حالتی ناچاریم در حوزه‌های انتخابیه تک نماینده از روش‌هایی استفاده کنیم که خانم‌ها ترغیب شوند حضور پیدا کنند. ما تا فرصت باقی مانده تا انتخابات باید درباره همراه کردن افراد، همگام باشیم. همچنین می‌توانیم از تجربه‌های کشورهایی که شبیه ما بودند استفاده کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha