• یکشنبه / ۲۹ فروردین ۱۳۹۵ / ۱۱:۴۲
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 95012912964
  • خبرنگار : 71498

کارگروه انرژی بین وزارت نیرو و اتحادیه اروپا تشکیل شد

کارگروه انرژی بین وزارت نیرو و اتحادیه اروپا تشکیل شد

وزیر نیرو از تشکیل کارگروه مشترکی بین این وزارتخانه و بخش انرژی و تغییر اقلیم و محیط زیست اتحادیه اروپا خبر داد.

وزیر نیرو از تشکیل کارگروه مشترکی بین این وزارتخانه و بخش انرژی و تغییر اقلیم و محیط زیست اتحادیه اروپا خبر داد.

به‌گزارش خبرنگار ایسنا، حمید چیت‌چیان روز گذشته و در دیدار با میگوئل آریاس کانیته - کمیسیونر آب و هوا و انرژی از اتحادیه اروپا با بیان‌ اینکه هدف اصلی این کارگروه، پیگیری مستمر توسعه روابط دو جانبه بین وزارت نیرو و این اتحادیه برای مسائل مرتبط بین انرژی و تغییر اقلیم و محیط زیست است،اظهار کرد: این مسائل شامل برآورد آسیب‌پذیری ‌های ایران در همه زمینه‌های آب، انرژی، بهداشت، محیط زیست، غذا و سعی در پاسخ دادن به آسیب‌پذیری‌ های ناشی از تغییر اقلیم با همکاری‌های دوجانبه، کاهش آثار تغییر اقلیم در ایران و کمک به تطبیق‌پذیری کشور با آثار تغییر اقلیم در بلندمدت است.

به‌گفته وی روش‌های رسیدن به این هدف ها با توسعه اقتصاد کم ‌کربن در زمینه آب و برق، قطع ارتباط توسعه بخش‌های آب و برق از انتشار گازهای گلخانه ای، تعریف پروژه‌هایی که از نظر انتشار گازهای گلخانه ای خنثی محسوب می شوند، تحقیق و توسعه، آموزش و نوآوری درزمینه فعالیت های اقتصادی کوچک و متوسط مقیاس و در زمینه‌های آب و برق، استفاده از هم افزایی انرژی‌های تجدیدپذیر و افزایش بهره‌وری انرژی در ایران با کمک اتحادیه اروپا و استفاده از ابزارهای تشویقی بین‌المللی به صورت حداکثری امکانپذیر خواهد شد.

وزیر نیرو توسعه روابط در زمینه انرژی را یکی از ابعاد مهم ارتباط بین ایران و اروپا دانست و افزود: ایران صاحب منابع عظیم سوخت‌های فسیلی، نفت و گاز است و در عین حال در امنیت عرضه انرژی جهان تاثیرگذار است و با وقوف به مسئولیت‌های جهانی خود، تمایل دارد با کشورهای مختلف جهان بویژه اتحادیه اروپا همکاری داشته باشد.

چیت‌چیان با تاکید بر اینکه مهم‌ترین مواردی که می‌تواند جزو مسائل مشترک بین المللی بین ایران و اروپا محسوب شود مسئولیت‌هایی است که در COP21 در کاهش گازهای گلخانه ای مطرح شده است تاکید کرد: ایران برنامه گسترده‌ای به‌صورت داوطلبانه روی این موضوع اعلام کرده که از جمله می‌توان به بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر، افزایش راندمان نیروگاه‌های حرارتی، کاهش تلفات شبکه‌های انتقال و توزیع نیروی برق، تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی و تکیه بر تولید نیروگاه‌های تولید پراکنده اشاره کرد.

وی با اشاره به آمادگی ایران برای هدایت و سمت دهی اتحادیه اروپا برای همکاری‌های بیشتر شرکت‌های اروپایی با شرکت‌های ایرانی گفت: این همکاری‌ها می‌تواند در زمینه سرمایه گذاری، انتقال تکنولوژی و فناوری با شرکت‌های ایرانی ادامه یابد.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه بسیاری از شرکت‌های اروپایی شرکای خود را در ایران یافته‌اند و روز به روز همکاری‌های آن‌ها افزایش می‌یابد، ادامه داد: بسیاری از مقامات اروپایی در ماه‌های اخیر بازدیدهایی از ایران داشته‌اند و مذاکرات زیادی در زمینه‌های همکاری‌های متقابل انجام دادند، ولی مانع جدی، موضوع تبادلات مالی و همکاری‌های بانکی است که اگر حل نشود این مذاکرات بی نتیجه خواهد ماند.

وزیر نیرو در خصوص برنامه هوشمندسازی شبکه‌های برق گفت: طی 5 سال آینده باید 5 میلیون کنتور هوشمند و ابزار دقیق اندازه گیری روی شبکه‌ها نصب شود تا قدم اول در زمینه هوشمندسازی شبکه‌ها برداشته شود که در این میان برخی شرکت‌های اروپایی ضمن مذاکره، آمادگی خود را برای همکاری در این زمینه اعلام کرده‌اند.

همچنین میگوئل آریاس کانیته، کمیسیونر اروپایی آب و هوا و انرژی از اتحادیه اروپا با بیان‌اینکه سیاست کاهش گازهای گلخانه ای، هوشمندسازی شبکه‌های برق، تولید انرژی بصورت غیر متمرکز و سرمایه‌گذاری دربخش انرژی‌های تجدیدپذیر نیاز به بسیج بخش خصوصی دارد، اظهار کرد: باید راهی برای تشویق سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و جذب آن‌ها بیابیم تا از تکنولوژی‌های نوین برای دستیابی به اهداف خود بهره مند شویم.

وی ادامه داد: در زمینه تحقیقات، تاکنون پول‌های عظیمی هزینه شده و وقت آن رسیده که در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر حرکت کنیم تا بازدهی انرژی یکی از سیاست‌های اصلی ما باشد.

کانیته بازدهی انرژی را بیشتر در زمینه ساختمان‌ها، گرمایشی و سرمایشی و وسایط نقلیه دانست و افزود: ایران نیاز به تجربیاتی در این زمینه دارد که ما تمایل داریم از طریق شرکت‌های اروپایی این انتقال تجربیات و همکاری‌ها صورت پذیرد.

وی با بیان اینکه یکی از زمینه‌های همکاری اروپا، همکاری با بخش خصوصی و شهرداری‌ها است گفت: برنامه‌هایی داریم تا در سال 2020 با کاهش 28 درصدی تولید گازهای گلخانه ای و کاهش 20 درصدی سوخت نیروگاه‌ها مواجه باشیم.

برپایه این گزارش، هوشنگ فلاحتیان، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، سیدمحمد صادق‌زاده، مدیرعامل سازمان انرژی‌های نو ایران (سانا) و بهرام طاهری، مشاور وزیر نیرو در امور محیط زیست، ایمنی و بهداشت کار به عنوان اعضای کارگروه مشترک وزارت نیرو و اتحادیه اروپا معرفی شدند که قرار شد طاهری به عنوان نماینده و رابط کار گروه،‌ موارد مختلف کاری و اجرایی کردن تصمیم‌های اخذ شده را تا حصول نتیجه پیگیری کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha