• جمعه / ۴ تیر ۱۳۹۵ / ۰۸:۳۷
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 95040101981
  • خبرنگار : 71552

قانون حکومت می‌کند یا سلایق؟

انتخابات فدراسیون‌های ورزشی و برخوردهای چندگانه!

انتخابات فدراسیون‌های ورزشی و برخوردهای چندگانه!

در سال‌های اخیر برای انتخاب ریاست فدراسیون‌های ورزشی قوانین یکسانی وجود نداشته و برای انتخاب رییس فدراسیون‌های مختلف، شاهد تناقضاتی در اجرا و عمل بوده‌ایم. اما واقعا چرا در مدیریت فدراسیون‌های ورزشی سیاست یک بام و دو هوا جاری است؟

به گزارش ایسنا، در سال‌های اخیر برای انتخاب ریاست فدراسیون‌های ورزشی قوانین یکسانی وجود نداشته و برای انتخاب رییس فدراسیون‌های مختلف، شاهد تناقضات و تضادهای اجرایی بوده‌ایم. مطابق اساسنامه‌ی فدراسیون‌های ورزشی، انتخاب رییس فدراسیون برای مدت چهار سال و در صورت انتخاب مجدد برای دو دوره بعدی بلامانع است، همچنین در صورتی که دارا بودن حداقل سن ۳۵ و حداکثر ۷۰ سال برای نامزدهای فدراسیون‌ها قید شده اما در برخی موارد این قانون نقض شده است.

در سال‌های اخیر بعد از تغییر و تحول اساسنامه فدراسیون‌ها، تاکید شد که بعد از اتمام دوره چهار سال ریاست فدراسیون باید برای مدیریت فدراسیون سرپرستی تعیین شود که شناخت کافی از شرایط ورزشی را داشته باشد و ترجیحا عضو مجمع عمومی فدراسیون نیز باشد تا مقدمات برگزاری انتخابات را به دور از هرگونه شائبه و ابهام فراهم کند. اما حتی در تعیین سرپرست فدراسیون نیز تفاوت‌هایی وجود دارد، در برخی از فدراسیون‌ها فردی که نامزد انتخابات می‌شود، از سمت سرپرستی استعفا کرده ولی در برخی دیگر نامزد انتخابات پست ریاست به عنوان سرپرست فدراسیون باقی می‌ماند و ممکن است به عنوان رییس فدراسیون نیز انتخاب شود.

در زیر برخی از رفتارهای مدیریتی متفاوت وزارت ورزش و جوانان با فدراسیون‌های مختلف ورزشی را مرور می‌کنیم:

فدراسیون بسکتبال
در 26 آبان ماه 93 رمضانعلی دولو از سوی وزارت ورزش و جوانان به عنوان سرپرست فدراسیون بسکتبال انتخاب شد. محمود مشحون بعد از سال‌ها ریاست فدراسیون بسکتبال با پایان دوره ریاستش در حالی که اصرار داشت بخاطر منافع و شرایط آن روزهای سکتبال انتخابات فدراسیون به بعد از رقابتهای انتخابی المپیک موکول شود ولی با اصرار مسوولان بالاجبار از فدراسیون کنار رفت و جای خود را به سرپرست جدید داد. تعییری که در آن مقطع به بسکتبال ایران لطمات زیادی را وارد کرد.

هرچند مشحون در خردادماه 94 مشحون با مجوز هیات دولت برای چهارمین دوره به عنوان کاندیدای ریاست فدراسیون بسکتبال ثبت نام کرد و توانست بعد از چهار دوره دوباره رییس فدراسیون بسکتبال شود اما به گفته‌ی‌ بسیاری از کارشناسان آن اتفاقات تاثیر زیادی بر وضعیت این روزهای بسکتبال ایران داشته است.

 فدراسیون والیبال
در 10 بهمن 94 محمدرضا داورزنی برای سومین بار به عنوان رئیس این فدراسیون انتخاب شد. البته بعد از اتمام ریاست فدراسیون خود داورزنی به عنوان سرپرست این فدراسیون انتخاب شد تا با کسب آرای مجمع انتخاباتی برای سومین دوره به صندلی ریاست فدراسیون تکیه بزند. این شیوه درحالی برای فدراسیون والیبال اعمال شد که پیش از علیرغم شرایط حساس بسکتبال، وزارت ورزش حاضر به اجرای آن برای این فدراسیون نشد.

فدراسیون جودو
بعد از برکناری محمدعلی رستگار که به دنبال استعفای وی انجام شد، رشید خدابخش از سوی وزارت ورزش به عنوان سرپرست این فدراسیون انتخاب شد اما رشید خدابخش قبل از ارایه مدارک خود برای ثبت‌نام در انتخابات فدراسیون، استعفای خود را به مسئولان وزارت ورزش و جوانان ارایه کرد و به عنوان یکی از کاندیدای کسب کرسی ریاست فدراسیون جودو در انتخابات ثبت نام کرد و وزارت ورزش نیز بلافاصله سرپرست جدید این فدراسیون را منصوب کرد.

فدراسیون بوکس
در سال 93 احمد ناطق نوری که حدود 24 سال ریاست فدراسیون بوکس را بر عهده داشت، حتی با وجود اینکه بازنشسته بود مجوز حضور در انتخابات را به دست آورد و توانست بازهم رییس فدراسیون بوکس باقی بماند.

فدراسیون کاراته
آبان ماه علی‌رضا سمندر از سمت خود برکنار شد و سید حسن طباطبایی از سوی وزارت ورزش به عنوان سرپرست این فدراسیون انتخاب شد. اما نام طباطبایی در میان اسامی کاندیدای فدراسیون کاراته دیده نشد و او به عنوان کاندیدای فدراسیون اسکی ثبت نام کرده است.

فدراسیون هندبال

در حالی که خسرو نصیری سرپرست وقت فدراسیون برای کاندیداتوری در انتخابات از مسئولیت خود استغفا داده بود، ابوالحسن مهدوی با وجود بازنشستگی و کسب مجوز لازم به عنوان رئیس فدراسیون در مجمع انتخاباتی برگزیده شد.

فدراسیون اسکی
بعد از استعفای ناصر طالبی از سمت ریاست فدراسیون اسکی و موافقت وزارت ورزش و جوانان، احمد سعادتمند به عنوان سرپرست این فدراسیون انتخاب شد. این درحالی است که در تخلفی آشکار نام سعادتمند علیرغم حضور به عنوان سرپرست کنونی فدراسیون به عنوان یکی از نامزدهای پست ریاست فدراسیون اسکی دیده می‌شود. شیوه‌ای خاص که معمولا پیش از این و در موارد مشابه وقتی که سرپرست کاندیدای انتخابات فدراسیون می‌شد بلافاصله سرپرست جدید معرفی می‌شد اما این مهم درباره فدراسیون اسکی اعمال نشد.

البته برطبق اساسنامه مشترک فدراسیون‌های ورزشی تا زمان احراز صلاحیت کاندیداهای انتخابات فدراسیون، امکان حضور سرپرست فدراسیونی که برای انتخابات ریاست ثبت‌نام کرده باشد وجود دارد اما نکته اینجاست که این شیوه در مورد همه فدراسیون‌ها نیز یکسان اجرا نمی‌شود.

فدراسیون ژیمناستیک

در این فدراسیون برخلاف سایر فدراسیون‌ها نام اسامی کاندیداها به خاطر حفظ آبروی کاندیداها تا بعد از تایید صلاحیت‌ها عنوان نشد. اکنون نیز باوجودی که دوره‌ی ریاست درویش‌زاده به اتمام رسیده است، اما هنوز شخصی به عنوان سرپرست این فدراسیون انتخاب نشده است.


فدراسیون دانش آموزی
انتخاب ریاست فدراسیون دانش‌آموزی تاکنون انتصابی بوده است ولی برای اولین بار قرار است اولین انتخابات ریاست فدراسیون برگزارشود. 

به گزارش ایسنا،‌ با وجودی که باید تمام فدراسیون‌ها باتوجه به اساسنامه مشترک اداره شوند اما در برخی موارد شاهد رفتارهای متناقض مدیریتی در اداره امور این فدراسیون‌ها هستیم. انتخاب برخی روسا با وجود بازنشستگی، ماندن برخی روسای فدراسیون‌ها بیشتر از مدت معین و یا اینکه در برخی موارد مانند فدراسیون جودو نامزدهای انتخاباتی باید اول از سمت سرپرستی فدراسیون استعفا کرده، ولی در برخی موارد همانند فدراسیون اسکی نامزد انتخاباتی هنوز به عنوان سرپرست در این فدراسیون حضور دارد.

این تفاوت‌ها در انتخابات ریاست یا سرپرست فدراسیون‌ها، آن‌هم گاها مخالف با اساسنامه فدراسیون تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟ آیا نباید انتخاب سرپرست و انتخابات روسای فدراسیون‌ها در فضایی سالم و یکسان برگزار شود؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha