• سه‌شنبه / ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ / ۰۸:۴۶
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 95050106790
  • خبرنگار : 71498

فریب عمق آب سدها را نخورید

فریب عمق آب سدها را نخورید

وقتی در تعطیلات به یکی از سدهای کشور برای گذراندن اوقاتی خوش کوله‌بار میبندیم دیدن سد پر آب نمی‌گذارد این باور در ذهن متبلور شود که ایران آب ندارد، اما واقعیت فراتر از آنچه به چشم خطور می‌کند است.

به‌گزارش ایسنا، واقعیتی تلخ در حوزه آبی وجود دارد که متاسفانه چشم مردم به آن بسته است، واقعیت بی آبی کشور که دیر یا زود گریبان‌گیر خواهد شد و می‌توان گفت که اگر همین امروز برای این بحران چاره نشود فردا دیگر فرصتی برای جبران نیست.

دیدن سدهایی پر، اجازه باور بحران بی آبی را برای مردم عادی نمی‌دهد. اما وزیر نیرو علت وجود بحران آب در کنار سدهای پر آب را تشریح کرد. وی معتقد است با توجه به اینکه ایران در یک منطقه خشک و نیمه خشک قرار گرفته و از نظر میزان بارش نیز با یک توزیع متوازن روبرو نیست لذا ما مجبور به ذخیره آبی هستیم.

 وی با بیان اینکه باید منابع آبی برای ۱۸ ماه مدیریت شود، اظهار کرد: آمارهای آبی امسال بیانگر این است که اگر بارش‌ها مناسب نبود و مدیریت مصرف صورت نمی‌گرفت قطعا امسال با مشکل کمبود آب مواجه می‌شدیم.

به‌گفته چیت‌چیان حدود ۵۵ درصد آب مورد نیاز کشور از آب‌های زیرزمینی است و ۴۵ درصد از آب‌های سطحی استحصال می‌شود و باید گفت گرچه میزان بارش‌ها امسال خوب بوده و توانسته آب‌های زیرزمینی را تغذیه کند، اما با در نظر گرفتن این مسئله که برداشت از آب‌های زیرزمینی زیاد است باید گفت که این میزان بارندگی نمی‌تواند پاسخگوی زیاده‌روی برداشت آب‌های زیرزمینی باشد.

وی در خصوص این موضوع که چند سال برای بازگشت آب‌های زیرزمینی به شرایط عادی نیاز استگفت: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته با وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست و دیگر سازمان‌های ذیربط طی ۵ سال آینده یعنی در طول برنامه ششم می‌توانیم میزان کسری آب سالانه را از آب‌های زیرزمینی جبران کنیم به طوری که اگر بتوان میزان برداشت آب زیرزمینی را سالانه ۶ میلیارد متر مکعب کاهش داد، می‌توان میزان تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی را با میزان برداشت برابر کرد.

وزیر نیرو ادامه داد: با این وجود نمی‌توان میزان کل کمبود را جبران کرد. لذا اگر بتوانیم این عدد را به ۱۱ میلیارد متر مکعب برسانیم طی ۲۰ سال آینده سطح ایستایی آب به حالت ۴۰ سال قبل می‌رسد لذا ما امیدواریم که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته این کار انجام شود.

آمار و ارقام گویا این است که کشور در شرایط جدی بحران آب قرار دارد که این مساله نیز نیازمند تدبیر و مدیرت مصرف آحاد مردم جامعه است چراکه تنها در این صورت می‌توان ایران را از بی آبی نجات داد در غیر این صورت در آینده ای نه چندان دور خشکسالی تمام ایران را دربر می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۵-۱۲ ۱۴:۰۸

مصرف آب شهری حدود 6% کل مصرف آب کشور است. پس بهتر است به جای فرافکنی فکری به حال سیستم غیر علمی و از کار افتاده کشاورزی کشور بکنید که 92% کل مصرف آب در این بخش انجام می‌شود و سیاست غلط وزارت مربوطه به سمت تولید محصولات با مصرف آب فراوان از قبیل هندوانه، برنج، ذرت و.... است