به گزارش ایسنا به نقل از ساینس، این نخستین نمایش مقیاس بزرگ از چگونگی واکنش باکتری به دوزهای فزآیند آنتیبیوتیک و چگونگی بهرهبرداری این میکروب از انتخاب داروینی برای انطباق با داروهای قاتل خود است.
سالانه حدود 700 هزار نفر در اثر عفونتهای باکتری غیرقابل درمان از دنیا میروند و ابرمیکروبهای مقاوم به آنتیبیوتیک تا اواسط قرن 21 میتوانند در هر سال تا 10 میلیون انسان را از بین ببرند.
محققان این ظرف آزمایشگاهی را "عرصه تکامل و رشد میکروبی" (MEGA) نامیدهاند که یک پلتفرمی مستطیلی شکل با عرض 60 و طول 120 سانتیمتر است. درون این ظرف با یک ماده ژلاتینی موسوم به آگار پر شده است که از جلبک دریایی نشات گرفته و معمولا برای تسریع رشد میکروبها به کار میرود.
دانشمندان هاروارد با استفاده از ظرف مگا توانستند فرآیند مقاوم شدن باکتری اشرشیا کلی را مشاهده کنند. آنها ظرف مذکور را به بخشهای مختلف تقسیم و دوزهای متفاوتی از آنتیبیوتیک را به آنها اعمال کردند. پایانههای این پلتفرم فاقد آنتیبیوتیک بود تا باکتری بتواند در آن زندگی کند اما بخشهای میانی ظرف حاوی مقادیر کافی از دارو برای کشتن باکتری بود. این میزان با نزدیک شدن به بخشهای مرکزیتر ظرف بیشتر میشد و در بخش هسته، مقدار آنتیبیوتیک 1000 برابر قویتر از جایگاه بیرونی بود.
محققان به مدت دو هفته به مشاهده شیوه انطباق این باکتری با شرایط سمی پرداخته و حاصل آن یک فیلم سریع از فرآیند داروینی تکامل است. زمانی که این باکتری به بالاترین حد سازگاری خود به آنتیبیوتیک میرسید، جهشهای ژنتیکی در آن به وجود میآمد تا بتواند مقاومت بیشتری به دارو نشان دهد.
آنها در آینده قصد دارند از این پلتفرم برای پیشبینی پتانسیل تکاملی پاتوژنهای خاص استفاده کنند تا پزشکان بتوانند انواع مقاوم به آنتیبیوتیک را شناسایی کنند.
انتهای پیام
نظرات