• چهارشنبه / ۱۴ مهر ۱۳۹۵ / ۱۱:۳۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95071408865
  • خبرنگار : 71457

در واکنش به اظهارات رعد الحسین؛

مسکو: نصیحت اعضای شورای امنیت در حیطه اختیارات کمیسیونر سازمان ملل نیست

مسکو: نصیحت اعضای شورای امنیت در حیطه اختیارات کمیسیونر سازمان ملل نیست

در پی درخواست کمیسیونر ارشد حقوق بشر سازمان ملل برای ارجاع پرونده حلب به دادگاه کیفری بین‌الملل، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که نصیحت اعضای دائم و غیر دائم شورای امنیت جزو اختیارات کمیسیونر حقوق بشر سازمان ملل نیست.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه تصریح کرد، اظهارات زید رعد زید الحسین، کمیسیونر ارشد حقوق بشر سازمان ملل پیرامون محدود کردن استفاده از حق وتو در شورای امنیت جهت ارجاع پرونده شهر حلب سوریه به دادگاه کیفری بین المللی کاملا از اساس و از لحاظ فلسفی و نظری از چارچوب کاری وی خارج است.

وی گفت: جزو اختیارات رعد الحسین نیست که "نصیحت‌های ارزشمندی" را نه تنها به به اعضای دائم شورای امنیت بلکه به کشورهای عضو شوای امنیت ارائه دهد.

زاخارووا گفت که ایالات متحده به تعهدات خود در چارچوب توافق امضا شده با روسیه در مورد سوریه عمل نکرد و همچنین این آمریکا بود که اعلام کرد که از روند مذاکرات خارج شده است.

وی تصریح کرد، در طول یک سال کامل، بسیاری از توافق‌ها امضا شد که پایه و اساس قانونی بین المللی قانع کننده‌ای را برای حل بحران سوریه ایجاد می‌کرد که دقیقا بر این اساس، تحرکات برای سازش آغاز شد اما تمامی طرف‌ها از اجرایی نشدن دو بند بسیار مهم بهت زده شدند که بند نخست جدا کردن جبهه النصره از مخالفان "میانه‌رو" بود و بند دوم عدم عقب نشینی افراد مسلح از اطراف مسیر "کاستیلو" بود.

زاخارووا عنوان داشت، روسیه با نیروهای مسلح سوری همکاری می‌کند که به بندهای توافق پایبند بودند اما واشنتگن ماموریت همکاری با گروه‌های مسلح را برعهده گرفت و به این ماموریت وفا نکرد.

در همین حال، دیمیتری پسکوف، سخنگوی مطبوعاتی کرملین نیز گفت که مسکو از ایده محدود کردن استفاده از حق وتو در شورای امنیت پیرامون سوریه استقبال نمی‌کند.

وی تصریح کرد که موضع رسمی روسیه نسبت به این مساله منفی است.

پیشتر زید رعد الحسین در بیانیه‌ای عنوان داشت: وضعیت در حلب می‌طلبد که طرح‌های جدیدی مطرح گردد که از جمله آنها محدود کردن استفاده از حق وتو از سوی اعضای دائم شورای امنیت است. این مساله به سازمان ملل اجازه می‌دهد پرونده سوریه را به دادگاه کیفری بین المللی ارجاع دهد.

وی گفت که پیش نویس قطعنامه فرانسوی ارائه شده به شورای امنیت پیرامون وضعیت در حلب بر ارجاع پرونده به دادگاه کیفری تاکید دارد چرا که "عاملان جنایت جنگی" عملا از مجازات مصون مانده‌اند.

زید رعد زید الحسین مدعی شد که دولت سوریه و همپیمانانش دست به زنجیره‌ای از حملات به مواضعی زده‌اند که بر اساس قوانین بین المللی بشر دوستانه از حمایت ویژه‌ای در جنگ‌ها برخوردار هستند که از جمله آنها می‌توان به بیمارستان‌ها، هیات‌های امدادرسان و منابع تصفیه و پمپاژ آب اشاره کرد.

او گفت: بمباران مناطق مسکونی توسط مخالفان سوری که با راکت‌های موسوم به "جهنم" صورت می‌پذیرد به هیچ وجه قابل قبول نیست. اینکه یکی از طرفین جنگ دست به جنایت جنگی بزند نمی‌تواند توجیهی برای ارتکاب چنین جنایاتی از سوی طرف مقابل باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha