کیایی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: مکان دفع زباله شهر بابلسر در کنار شهرک گلهای بابلسر و پارکینگ 8 و 9 منطقه ساحلی بابلسر، قدمتی 40 ساله دارد و سوال اینجاست مردمی که میدانستند در نزدیکی این مکان زباله تخلیه میشود چرا در این منطقه خانه خریداری کردند. مگر نمیدانستند که چنین مشکلی وجود دارد؟ دیگر آنکه چهار سال است که مسئول محیط زیست بابلسر هستم و تاکنون فردی از این شهرک به بنده برای این مشکل مراجعه نکرده است و گلایه من آن است که چرا مراجعهای نشده است؟
وی تصریح کرد: بابلسر 40 سال پیش جمعیتی کمتر از حال حاضر داشت و از سوی دیگر مکان فعلی دفن زباله در خارج شهر و حاشیه آن محسوب می شده است و ساختمانی در اطراف آن نبوده است.
کیایی ادامه داد: مشکل دفن نامناسب زباله در شهرهای همجوار بابلسر وجود دارد که باید گفت این موضوع مشکل بیشتر شهرهای شمالی کشور است و رفع این مشکل اراده مردم و مسئولان را میطلبد.
وی تصریح کرد: در مکان دفن زبالههای بابلسر، آهک پاشی و سمپاشی و استفاده از خاک پوشش و دیوارکشی برای ساماندهی زبالههای شهر میشود و علاوه بر آن تفکیک زباله در حدود 2 تا 3 تن در محل دفن زبالهها انجام میشود. روزانه حدود 80 تن زباله در این مکان سرازیر میشود که در روزهای تعطیل و مناسبتی و با اضافه شدن مسافران به جمعیت شهرستان این میزان به 120 تن نیز میرسد.
کیایی اضافه کرد: وجود سگهای ولگرد هم در این منطقه دور از انتظار نیست و هیچ کس نمیتواند بگوید که در شهری سگ ولگرد وجود ندارد.
رئیس اداره محیط زیست بابلسر از حضور یک سرمایه گذار در بابلسر برای نصب دستگاه زباله سوز در محل دفن زباله بابلسر خبر داد و خاطرنشان کرد: شهرداری بابلسر حدود 3 ماه است که یک سرمایهگذار را که اعلام کرده میتواند از زبالههای شهر کمپوست تولید کند، معرفی کرده است. این سرمایهگذار در کارگروه پسماند شهری حضور یافت و طرح خود را ارائه کرد و حالا این طرح در طرح جامع مدیریت پسماند استان یک ماه است که در حال بررسی است تا برای این موضوع تصمیم گیری شود و مشخص شده که برای اجرای آن چه کار باید کرد.
وی، هزینه اجرای این طرح را 10 میلیارد تومان اعلام کرد و ادامه داد: در حال حاضر دستگاه زباله سوز در شهرهای ساری، چالوس و نوشهر راهاندازی شده و مشکل زباله این شهرها حل شده است. باید این دستگاه با حمایت استانداری و مسئولین ذیربط راهاندازی شود و در این زمینه فعالیت شود تا با مشاهده منافع حاصل از آن و دیده شدن منافع بکارگیری این سیستم برای مردم و محیط زیست و نیز فرهنگ سازی در زمینه تفکیک زباله از مبدا، نمونه این دستگاهها در سایر شهرهای دارای مشکل دفن نامناسب پسماند، همچون فریدون کنار و محمودآباد نصب شود.
کیایی اضافه کرد: مردم، رسانهها و سازمان مردم نهاد باید در موضوع زباله همکاری کنند. چرا نباید جلوی تولید ظروف یکبار مصرف را گرفت و چرا نباید مواد اولیه تولید این ظروف دارای ضرر برای محیط زیست تغییر کند؟ مردم از موضوع زباله و فاضلاب رنج میبرند، بنابراین مسئولان ذیربط باید به این موضوع بودجه تخصیص دهند و همراهی کنند تا این مشکل حل شود و این طرح به سرانجام برسد.
به گزارش ایسنا، زبالههای شهر بابلسر سالهاست که به علت سوء مدیریت، کمبود زمین مناسب دپوی زباله، کمبود بودجه و اقتصادی نبودن سرمایهگذاری بخش خصوصی برای نصب زبالهسوز و یا ایجاد نیروگاه تولید برق از زباله در ناحیه ساحلی بابلسر و در کنار پارکینگهای 8 و 9 بابلسر و در کنار شهرکهای مسکونی و در حال ساخت دپو میشود و بوی تعفن آن، ساکنین مجتمع شهرک گلها در نزدیکی ساحل را آزار میدهد.
انتهای پیام
نظرات