• سه‌شنبه / ۱۳ تیر ۱۳۹۶ / ۰۱:۳۶
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 96041206028
  • خبرنگار : 71542

قائم مقام سازمان جنگل‌ها:

ترکیه باید به حق‌آبه کشورهای پایین دست توجه کند

ترکیه باید به حق‌آبه کشورهای پایین دست توجه کند

قائم مقام سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به تاثیر ۸۰ درصدی منشأهای خارجی در گرد و غبار ایران اظهار کرد: این موضوع که سدسازی‌های ترکیه اقدام تخریبی نیست و در طوفان‌های گرد و غبار منطقه تاثیر ندارد، تنها ادعای نماینده ترکیه است.

ناصر مقدسی در گفت‌وگو با ایسنا در مورد اظهارات رئیس هیات اعزامی ترکیه به همایش بین‌المللی مقابله با گرد و غبار که تاثیر سدسازی‌های ترکیه در وقوع طوفان‌های گرد و غبار منطقه را انکار می‌کند گفت: دولت ترکیه معتقد است که اقداماتشان در حوزه سدسازی تخریبی نیست. این ادعای نماینده ترکیه است که در جلسه امروز مطرح شد.

وی افزود: نماینده عراق، سوریه و ایران باید درباره این موضوع در جلسه صحبت کنند.

قائم مقام سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشوردر ادامه گفت: آنچه رئیس جمهور کشورمان در مورد منشأ‌های خارجی گرد و غبار ایران مطرح کرد به‌طورکامل درست است و ۸۰ درصد گرد و غبار ایران از کانون‌های خارجی نشأت می‌گیرد. این عدد را سازمان هواشناسی جهانی تعیین کرده است.

مقدسی با بیان اینکه ترکیه در مقام نفی این موضوع برآمده است، گفت: به موضوع مدیریت منابع آب تاکید بسیاری داریم و رژیم آبی در پایین‌دست و بالادست باید رعایت شود. رئیس جمهور نیز بر این موضوع تاکید کرد که نباید هیچ کشوری تنها به منافع ملی خود فکر کند زیرا این مسئله هم به ضرر منطقه و هم به ضرر همان کشور خواهد بود.

قائم مقام سازمان جنگل‌ها با تاکید بر ضرورت رعایت حق‌آبه پایین دست توسط ترکیه اظهار کرد: سیکل جریان آب باید در برنامه‌ریزی‌ها دیده شود.

مقدسی در پاسخ به این موضوع که نماینده ترکیه در کنفرانس بین‌المللی گرد و غبار معتقد است مسئله سدسازی ترکیه موضوعی است که بین دولت عراق و ترکیه است و احتیاج به نگرانی دولت ایران نیست، اظهار کرد: یکی از منشأهای گرد و غبار ایران،هورالعظیم عراق است. سایر هورها که به علت قطع شدن آب از خشکی رنج می‌برند تبدیل به کانون گرد و غبار شده است و منشأ گرد و غبار برای ایران هستند. این بسترها ابتدا روی عراق و بعد روی ایران اثر می‌گذارد.

به گزارش ایسنا، فضلی چرمن - رئیس هیات اعزامی ترکیه به ایران- به منظور شرکت در همایش بین‌المللی مقابله با گرد و غبار امروز در جمع رسانه‌ها اظهار کرد: سدسازی‌های ترکیه هیچ تاثیری روی طوفان‌های گرد و غبار منطقه ندارد و قبل از ساخت سد، ارزیابی‌های زیست محیطی انجام می‌شود. ضمن اینکه این موضوع مسئله‌ای بین دولت عراق و ترکیه است و نیازی به نگرانی کشور ایران نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۰۶:۵۶

راه حل جلوگیری از ساخت این سد، ایجاد اجماع منطقه ای و حتی بین المللی در برابر زیاده خواهی ترکیه است. پیامدهای این سدسازی ها سلامت و زندگی میلیون ها انسان در منطقه را تهدید می کند. بنابراین باید موضوع سد ایلیسو را به مجامع جهانی ارجاع داد.