به گزارش ایسنا، با گذشت شش سال از سرنگونی معمر قذافی، لیبی گرفتار جنگ قدرت میان جناحها و گروههای مختلف مانده و زیرساخت نفتی این کشور اغلب هدف اعتراضات و انسداد قرار میگیرد.
یک گروه محلی دو دریچه یک خط لوله در میدان نفتی شراره را که بزرگترین میدان نفتی لیبی است، بسته است تا عرضه سوخت بیشتر و شرایط اقتصادی بهتر برای منطقه زیتان را طلب کند.
به گفته مهندسان، شراره که حدود ۲۸۰ هزار بشکه در روز تولید میکرد، یک هفته قبل تعطیل شد و شرکت ملی نفت لیبی برای بارگیری نفت شراره از پایانه نفتی زاویه وضعیت اضطراری اعلام کرده است.
به گفته دو منبع نفتی لیبیایی، میدان الفیل نیز به دلیل مسدود شدن یک خط لوله، تعطیل شده است و شرکت ملی نفت لیبی به دلیل تعطیلی این میدان، برای صادرات نفت ملیتا وضعیت اضطراری اعلام کرده است
یک گروه دیگر نیز یک خط لوله منتهی به میدان حماده را مسدود کردند. شرکت ملی نفت برای این میدان هم وضعیت اضطراری اعلام کرد و این میدان احتمالا پس از اعلام وضعیت اضطراری، تعطیل خواهد شد.
تولید نفت لیبی به دلیل اعتراضات، درگیریهای نظامی و تعطیلی خطوط لوله آسیب دیده است و به پایین ۳۰۰ هزار بشکه در روز رسیده که با نرخ ۱.۶ میلیون بشکه در روز پیش از انقلاب سال ۲۰۱۱ فاصله زیادی دارد.
بر اساس گزارش رویترز، شرکت ملی نفت لیبی پس از مذاکرات با گروههای داخلی، اخیرا موفق شده بود تولید را به حدود یک میلیون بشکه در روز برساند که بالاترین میزان در چهار سال گذشته بود.
انتهای پیام
نظرات