به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز، هدر ناوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: اگر اربیل و بغداد بخواهند ما آماده مذاکراه و میانجیگری میان دو طرف هستیم و حاضریم کمک لازم را ارائه دهیم.
وی افزود: ما از آغاز موضعمان درباره همهپرسی مخالفتمان واضح بود چراکه معتقد بودیم باعث برهم زدن ثبات خواهد شد اما متأسفانه همه پرسی برگزار شد.
ناوئرت تأکید کرد: ما از طرفهای بحران میخواهیم بر جنگ علیه داعش متمرکز شوند. ما نگران این هستیم که این همه پرسی باطل موجب منحرف شدن توجه از جنگ با داعش شود.
وی درباره احتمال برخورد نظامی میان بغداد و اربیل گفت: ما مخالف هرگونه خشونتی هستیم و میخواهیم به شدت مخالفتمان را اعلام کنیم. امیدواریم که صدایمان به شکل واضح شنیده شود.
کنسولگری آمریکا در شهر اربیل روز پنجشنبه به شهروندانش درباره ماندن در اقلیم کردستان عراق هشدار داده بود.
وزارت خارجه عراق نیز روز پنجشنبه اعلام کرد، سازمان ملل پیشنهاد وساطت را برای حل بحران بین بغداد و اربیل داده است.
این پیشنهاد در دیدار ابراهیم جعفری، وزیر خارجه عراق و یان کوبیس، نماینده سازمان ملل در عراق مطرح شد.
در بیانیه وزارت خارجه عراق به نقل از کوبیس آمده است: ما در سازمان ملل آماده کمک به عراق برای حل مشکل با اربیل هستیم و جامعه جهانی موافق وحدت و تمامیت ارضی عراق است. عراق امروز به خصوص بعد از پیروزی علیه داعش مورد توجه جهان است.
کوبیس افزود: عراق به صحنه جهانی بازگشته و همکاریها برای بازسازی عراق بسیار بالاست.
ابراهیم جعفری نیز گفت: تمام استانها در مقابله با داعش نقش داشتند و این دلیلی بر این است که عراق کشوری بدون تقسیمبندی بر اساس طایفهای و قومی است.
این وزیر عراقی از سازمان ملل خواست نقش بیشتری در عراق ایفا کند و با جدیت کنار آن باشد چراکه کل جهان با همهپرسی مخالفت کرد.
بغداد بعد از برگزاری همه پرسی در اقلیم کردستان اقداماتی را علیه اربیل اتخاذ کرد که از جمله آن توقف پروازها به فرودگاههای اربیل و سلیمانیه بود.
بغداد سه شنبه گذشته نیز به اقلیم کردستان عراق ۷۲ ساعت برای تحویل فرودگاهها و گذرگاههای مرزی مهلت داده بود که عصر امروز به پایان میرسد.
همه پرسی اقلیم کردستان عراق روز دوشنبه برگزار شد و بیش از ۹۰ درصد به این همه پرسی رأی موافق دادند.
انتهای پیام
نظرات