به گزارش ایسنا، اغلب بناهای تاریخی ایران با خشت و مصالح بومی ساخته شدهاند که در برابر زلزله توانایی مقاومت نداشته و به گفته رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در استانداردها و آییننامهها نیز لحاظ نشدهاند.
در روزهای اخیر موضوع رسیدگی هرچه سریعتر به طراحی زلزله، مقررات ملی ساختمان و بحث ساختمانهای خشتی و ابنیه مهم تاریخی موجود در کشور توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مطرح شده است.
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بابیان اینکه درحال حاضر برخی از دانشگاهها از جمله دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه یزد به طور خاص بر روی این مسئله تحقیق و پژوهش کردهاند گفت: ما باید به کمک این مراکز آموزشی راهحلی مشخص برای مقاومت این بناها در برابر زلزله پیدا و آن را در حوزه استانداردهای کشور تعریف و مشخص کنیم.
محمد شکرچیزاده با تأکید بر اهمیت بحث حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی در کشور بیان کرد: این بناها علاوه بر زلزله در برابر خطرات دیگری از جمله هوازدگی و شرایط محیطی نیز هستند که باید توسط کارگروه ویژه تشکیل شده مورد بررسی قرار گرفته و دستورالعملهای نهایی برای ان صادر شود.
وی با اشاره به این مطلب که متأسفانه در بازسازیهای انجام گرفته تاکنون توجهی به این حوزه نشده یا بسیار کم بوده است گفت: با توجه به پیشبینیهای انجام شده ایران حدودا هر ۱۰ سال یکبار، یک زلزله بالای ۷ ریشتری را تجربه میکند که ما با شرایط موجود بناهای تاریخیمان باید بگوییم این ساختمانها حتی توانایی مقاومت در برابر قدرت کمتر از آن را هم ندارند، مسئلهای که باید هرچه سریعتر مورد توجه قرار بگیرد.
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به این نکته که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در بازسازی مجدد روستاها اقدام به اسکلتبندی کرده و باعث افزایش توان این مناطق درمقاومت برابر زلزله شده است گفت: با وجود آنکه این اقدام باعث مقاومت این بناها در برابر زلزلههای بعدی شد و تخریبی حاصل نشد ولی معماری و فرهنگ این مناطق را از این برد چراکه در این مسیر تنها به کالبد توجه کرده بود.
شکرچیزاده استفاده از تجارب بینالمللی را راهکار مناسبی در حل این مشکلات دانست و گفت: بدون شک باید اقدامی همهجانبه صورت گرفته و تجارب سایر کشورها مانند استفاده از خشت تثبیت شده و ... در این راه به کار گرفته شود.
انتهای پیام
نظرات