به گزارش ایسنا، سید علی آقازاده در نشست ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی استان مرکزی که با حضور رحمانی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد با اشاره به سفر وزرای دولت به استان مرکزی عنوان کرد: طبق برنامهریزی صورت گرفته استان مرکزی در هفته جاری باید میزبان دو وزیر اطلاعات و صنعت میبود که به دلیل جلسات فوقالعاده دولت جهت رسیدگی به لایحه بودجه 97 کلیه سفر وزرا در کشور لغو و به زمان دیگری موکول شد و امروز میزبان قائم مقام وزیر صنعت در استان مرکزی هستیم.
وی گزارش علمکرد نشست کنونی را فرصت مغتنمی برای بیان نارسانیها و مزاحمتهای برخی ضوابط و قوانین در مسیر صادرات و تولید دانست.
وی عنوان کرد: صادرات استان مرکزی در هفت ماهه نخست سال جاری برابر کل سال 95 بوده است که این مهم نشانگر ظرفیت و عملکرد قابل قبول مجموعه استان مرکزی است، اما باید موانع موجود در مسیر صادرات همچون 40 سازمان دخیل در امر صدور مجوز صادرات برداشته شود.
آقازاده با بیان اینکه استان مرکزی در شاخصهای مطرح شده در این نشست تنها 50 درصد ظرفیت خود را به کار گرفته است، تصریح کرد: اگر موفق به رفع چالشهای موجود در عرصه صنعت استان شویم قطعا جایگاه بهتری در کشور به استان مرکزی اختصاص مییابد.
وی از کلیه دستگاههای مرتبط در امر تولید و صنعت استان خواست همکاری و همافزایی جهت رفع چالشهای موجود را مورد توجه قرار دهند و افزود: همه دستگاهها در حال حاضر تلاش خود را به کار گرفتهاند، اما باید توجه ویژهای به دستگاههای خاص همچون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی صورت گیرد و در کنار آن نیز پیگیری مصوبات اجرایی نشده کارگروه ملی رفع موانع تولید با قدرت انجام شود.
استاندار مرکزی با اشاره به بحرانی بودن وضعیت شرکت آذرآب در صورت عدم تخصیص تسهیلات مصوب شده در کارگروه اقتصادی مقاومتی با حضور وزیر کار بیان کرد: اگر تسهیلات مورد نیاز این شرکت تامین نشود قطعا در زمره شرکتهای درگیر مشکل قرار میگیرد، بر همین اساس مکاتبات لازم جهت اجرای مصوبات مربوط به این شرکت با وزیر صنعت، معدن و تجارت صورت گرفته است.
آقازاده اضافه کرد: در کنار رسیدگی به مصوبات شرکت آذرآب پیگیری لازم جهت اجرای مصوبات شرکت هپکو در حال انجام است، همچنین به منظور توسعه اشتغال روستایی باید رقم 1.5 میلیارد دلار مختص اشتغال روستایی کشور به سرعت تعیین تکلیف شود تا به جهت انگیزهزایی و توسعه و احیای روستاها اشتغال روستایی رونق گیرد.
به گزارش ایسنا، رقیه یادگاری رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی نیز در این نشست گزارشی از وضعیت صنعتی استان بیان کرد و گفت: ٤١ درصد ارزش افزوده استان مرکزی مربوط به حوزه صنعت است که از میانگین ٣١ درصدی کشور فراتر است. ارزش افزوده کشاورزی استان نیز ١٤ درصد و بیش از ارزش افزوده ١٢ درصدی کشور است و در امر ارزش افزوده رتبه پنجم کشور در اختیار استان مرکزی است .
وی سرانه ارزش افزوده استان را ١٨ میلیون تومان و بیشتر از ١٤ میلیون سرانه ارزش افزوده کشور دانست و گفت: 9 دهم درصد از نرخ تسهیلات و سپرده گذاران کشور به استان مرکزی اختصاص دارد که در مقایسه با ظرفیت صنعتی استان به نظر سهم کمی است و باید در این راستا تجدیدنظر صورت گیرد .
یادگاری تصریح کرد: ٦ درصد صنعت استان مربوط به صنایع بزرک است که ٥٥ درصد از اشتغال استان را به خود اختصاص داده اند و با توجه به اینکه ٩٤ درصد صنایع از نوع کوچک و متوسط است باید زمینه حمایت از این صنایع فراهم شود .
وی با اشاره به رتبه پنجم استان مرکزی در حوزه توسعه یافتگی صنایع کشور بیان کرد: استان مرکزی در حوزه معدن نیز ظرفیت بالایی دارد به طوری جایگاه هشتم کشور در اختیار استان است و رتبه اول ذخیره سازی سولفات سدیم و رتبه دوم تراورتن را داراست. این استان رتبه ١١ اشتغال معادن را نیز به خود اختصاص داده است .
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی به ظرفیت های حمل و نقل استان، موقعیت جغرافیایی، فعالیت فرودگاه، عبور راه آهن سراسری از استان، توانمندی در حوزه انرژی و نیروگاه های خصوصی و ... اشاره کرد .
یادگاری به فعالیت های استان طی هشت ماهه اخیر در حوزه تجارت خارجی نیز اشاره و عنوان کرد: در بازه زمانی مذکور ٦٢٣ میلیون دلار صادرات در استان انجام شده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ٥٤ درصد رشد حاصل شده است. در امر واردات نیز که عمده آن شامل واردات انواع ماشین آلات و تجهیزات صنایع بوده است ٣٤ درصد افزایش مشاهده می شود، همچنین در حوزه توانمندی بازرگانی، صادرات به ٧٤ کشور انجام میشود و در حال حاضر ١٨ انبار اختصاصی در صنایع جهت تسهیل و تسریع در امور فعال است.
به گزارش ایسنا؛ در این نشست قلعهبانی مدیرعامل شرکت آذرآب اراک خواستار اجرایی شدن مصوبات مربوط به شرکت و افزایش اختیارات مدیران و مسئولان استانی شد.
انتهای پیام
نظرات