• سه‌شنبه / ۲۸ آذر ۱۳۹۶ / ۱۳:۲۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 96092815872
  • خبرنگار : 71469

بانک در گفت‌وگو با ایسنا مطرح کرد

لزوم آزادسازی مناطق آزاد و دغدغه‌های رئیس‌جمهوری

لزوم آزادسازی مناطق آزاد و دغدغه‌های رئیس‌جمهوری

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی می‌گوید که اگر قوانین مناطق آزاد به صورت کامل و عملی اجرایی شود، می‌توان اعلام کرد که این مناطق آزاد شده‌اند.

مرتضی بانک در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه مناسبات اقتصادی کشور بر اساس منافع شکل گرفته و رقابت‌های سیاسی، اقتصادی و بین‌المللی در افزایش منافع کارکرد مستقیم دارد، اظهار کرد: تحریم‌ها سال‌هاست که بر روی فعالیت‌های اقتصادی کشور تاثیرگذار بوده و این مسئله در دوران مختلف شدت و ضعف پیدا کرده است و در این شرایط بوده که توسعه مناسبات و روابط پایدار، حفظ استقلال، اقتصاد مقاومتی و تکیه بر توان داخلی، توانست کشور را از تحریم‌ها مصون نگه دارد.

وی ادامه داد: باید توانمندی‌های اقتصادی و سیاسی کشور را به روز کنیم و بدانیم که داشتن ۱۵ همسایه برای ایران یک فرصت است و وجود رقابت‌های موجود و جدی مابین کشورهایی نظیر هند و چین یا پاکستان و افغانستان برای ایران یک فرصت طلایی از این رقابت‌های منطقه‌ای به شمار می‌آید. ایران می‌تواند از وضعیت رقابت‌پذیری خود بیشتر استفاده کند و حضور مناطق آزاد که در پیرامون کشور گسترده شده‌اند، فرصتی برای توسعه همکاری ایران با این کشورهاست.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با تاکید بر اینکه مناطق آزاد برای پیشرفت بیشتر و بهتر به توسعه مناسبات مالی، تاسیس بانک‌ها و بیمه‌های خارجی و نیز سیستم‌های مالی و بین‌المللی نیازمند، گفت: پیوند با ظرفیت‌های موجود داخلی، تعامل با دستگاه‌های اجرایی، افزایش مشارکت اجتماعی، همگرایی با دولتمردان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی می‌تواند به استقلال مناطق آزاد در راستای اجرای قوانین و مقررات این مناطق کمک کند.

بانک با بیان اینکه رسیدن به برداشت یکسان از تفکری که مناطق آزاد بارانداز کالا در حوزه واردات و بازتاب کالا نیستند، می‌تواند کارگشا و راهگشای مناطق باشد، خاطرنشان کرد: این برداشت یکسان می‌تواند ظرفیت مناسبی برای توسعه اقتصادی کشور باشد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه بخشی از واردات در مناطق آزاد صرف تامین مواد اولیه کارخانه‌ها و مراکز تولیدی در مناطق آزاد می‌شوند، گفت: به دنبال جذب منابع پایدار در این مناطق هستیم و شخص رئیس جمهور هم بر ایجاد بانک‌های خارجی امکانات به روز گردشگری، ساخت هتل، توسعه سرمایه‌گذاری‌های بزرگ همچون فولاد به چابهار، توسعه صادرات از کشور و نیز کالاهای تولیدی منطقه‌ای تاکید کردند.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اظهار کرد: توسعه زیرساخت‌ها و تکمیل آنها در دولت یازدهم در دستور کار قرار گرفته و باید از ظرفیت‌های بین‌المللی برای توسعه روابط و توانمندسازی اقتصاد کشور استفاده کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha