• یکشنبه / ۸ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 96110804212
  • خبرنگار : 71496

توافق سیسی و البشیر با ایجاد کمیته‌ای مشترک برای حل اختلافات

توافق سیسی و البشیر با ایجاد کمیته‌ای مشترک برای حل اختلافات

رئیس جمهور مصر با همتای سودانی خود در مورد تشکیل یک کمیته وزارتی مشترک برای رسیدگی به تمامی مسایل دو جانبه و کنار زدن موانع پیش روی نزدیکی دو کشور، به توافق رسیدند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، بسام راضی، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری مصر در بیانیه‌ای با اشاره به گفت‌وگوهای دو جانبه عبد الفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر و عمر البشیر، همتای سودانی‌اش در حاشیه نشست سران اتحادیه آفریقا در شهر آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی، این دیدار را دوستانه، صادقانه و شفاف توصیف کرد.

طبق این بیانیه، سیسی بر "ویژه و مستحکم بودن روابط مصر و سودان و روابط تاریخی دو کشور در تمامی سطوح" تاکید کرد و گفت: تلاش‌ها برای تقویت همکاری‌ها میان دو کشور ادامه می‌یابند و مصر به دنبال رایزنی و هماهنگی مستمر با سودان در خصوص مسایل و وضوعات مختلف به ویژه در سایه چالش‌های مشترکی که شرایط منطقه‌ای موجود تحمیل کرده‌اند، است.

بنا بر اعلام دولت مصر، عمر البشیر نیز در این دیدار بر "مشترکات تاریخی مردم دو کشور سودان و مصر و وحدت سرنوشت دو ملت" تاکید کرد و گفت: سودان به دنبال تقویت همکاری‌های دوجانبه با مصر در تمامی سطوح است.

رئیس جمهور سودان در ادامه تلاش قاهره برای رایزنی جهت حل اختلافات را ستود و گفت: این امر نشان‌دهنده عمق روابط تاریخی ویژه میان دو کشور است.

عمر البشیر افزود: چالش‌های ناشی از شرایط منطقه‌ای موجود، دو کشور را به سمت استمرار هماهنگی‌های گسترده که در تحقق منافع مشترک موثر هستند، سوق می‌دهند.

دفتر ریاست جمهوری مصر اعلام کرد: در این دیدار دو طرف ابعاد مختلف روابط دوجانبه و راه‌های گسترش همکاری‌ها را بررسی کرده و در مورد تشکیل یک کمیته وزارتی مشترک برای رسیدگی به تمامی مسایل دو جانبه و کنار زدن تمامی موانع پیش روی به توافق رسیدند.

طبق این بیانیه، دو رئیس جمهور بر لزوم استمرار هماهنگی‌ها و رایزنی‌های گسترده برای تقویت همکاری‌ها در مرحله آتی و تلاش برای پیشبرد روابط در تمامی ابعاد به شکلی که خواسته‌های مردم دو کشور را محقق سازد، تاکید کردند.

روابط میان مصر و سودان در چندین زمینه دچار تنش شده است که از جمله آنها اختلاف نظر بر سر مثلث مرزی حلایب و نیز حمایت خارطوم از ساخت سد النضهه در اتیوپی است که مصر به دلیل نگرانی از تاثیر آن بر سهم‌اش از آب رودخانه نیل، مخالف این امر است.

سودان اوایل ماه جاری میلادی پس از شکایت مجدد به شورای امنیت در خصوص منطقه "حلایب و شلاتین" که مورد اختلاف قاهره و خارطوم است، عبد المحمود عبد الحمید، سفیر خود را از قاهره فراخواند.

عبد الحمید با انتقاد شدید از رسانه‌های مصری به دلیل شیوه انعکاس خبر سفر رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به سودان، آنها را "عوام فریب و احمق" خواند.

در آن سفر یادداشت تفاهم‌ها و توافقنامه‌هایی به ارزش چند میلیون دلار جهت اعطای مدیریت جزیره سواکن سودان واقع در دریای سرخ به ترکیه به امضا رسید.

همچنین رسانه‌های سودان گزارشی از ورود تجهیزات نظامی مصر شامل سلاح‌های جدید و خودروهای زرهی به پایگاه نظامی ساوا در اریتره در شرق سودان منتشر کردند که گفته شد برای تحرک احتمالی علیه سودان است.

در پی اعلام حالت فوق العاده از سوی عمر البشیر، مرزهای شرقی میان استان کسلا در سودان و اریتره مسدود شده و هزاران نیروی نظامی در منطقه مستقر شدند.

پس از اینکه خارطوم اعلام کرد تهدیدی از سوی قاهره علیه این کشور در پی تحولات اخیر وجود دارد، تنش‌ها میان سودان و مصر ادامه افزایش یافت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha