• یکشنبه / ۸ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 96110804356
  • منبع : نمایندگی مرکزی

چرا برف آسمان در اراک نبارید

چرا برف آسمان در اراک نبارید

ایسنا/مرکزی کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی استان مرکزی، توسعه نامناسب سامانه پرفشار از مناطق شمالی کشور و ناکافی بودن رطوبت را دلیل نباریدن برف در مناطق جنوبی و به تبع آن جنوب استان مرکزی و شهرستان اراک اعلام کرد.

رضا مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، بوجود آمدن شرایط خاصی آب و هوایی موجب همگرایی در رفتار آب و هوایی می شود بدین مفهوم که اگر جریانات آب و هوایی همگرا شوند، شاهد بارش برف و باران هستیم و در غیر این صورت این پدیده واگرایی است که موجب عدم بارش نزولات آسمانی می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به سامانه جدیدی که کشور را تحت تاثیر بارش‌های مطلوب اخیر قرار داده است، گفت: این سامانه جدید نیمه جنوبی استان مرکزی را در بر نگرفته و هسته بارش‌ها در استان تهران، شمال استان مرکزی و استان قم بوده است.

مرادی اضافه کرد: این سامانه پرفشار دارای هسته بسیار سردی است، اما از رطوبت کافی و لازم برخوردار نیست، این در حالی است که برای فراگیر شدن بارش‌ها باید اولا رطوبت همراه با این سیستم افزایش یافته و ثانیا خیلی سرد شود تا به حالت چگال درآمده و به صورت برف و باران درآید که هم اکنون این فرآیند آب و هوایی را در مناطق شمالی استان مرکزی و در منطقه قم و نقاط کویری استان شاهد هستیم.

وی به ورود سیستم‌های بارشی قوی که طی چند هفته اخیر برخی از نقاط کشور را تحت تاثیر قرار داده است اشاره کرد و گفت: اگر این سیستم‌ها به میزان لازم تغذیه رطوبتی می‌شدند شاهد بارش برف و باران به میزان 50 میلی‌متر و به صورت فراگیر بودیم.

وی دربرگیری شعاع بیشتر توسط این سیستم پرفشار به میزان 100 کیلومتر یا پیمودن مسیری به مسافت حدودا 150 کیلومتر توسط این سیستم را عواملی عنوان کرد که می تواند موجب پوشش نقاط جنوبی استان مرکزی شود و گفت: این سیستم بنا به رفتار خاص آب و هوایی کمتر توسعه پیدا کرد و این مسئله مهمترین عامل نباریدن در جنوب استان مرکزی است.

کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی استان مرکزی، در پاسخ به این پرسش که علت به واقعیت نپیوستن پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی در خصوص بارش یا عدم بارش برف و باران در نقاط مختلف چیست، گفت: بررسی دقیق نقطه‌ای بارش‌ها و پیش‌بینی صحیح در این خصوص لازمه برخورداری از دیتاهای بیشتر و تجهیزات دقیق سخت افزاری است که در کشور ما فقط  استان‌های کرمانشاه و تهران از آن برخوردار هستند.

وی بیان کرد: برخورداری از امکانات سخت‌افزاری کمک خواهد کرد که پیش بینی‌ها از حالت کلی به حالت جزئی و نقطه‌ای‌تر تبدیل شود و بتوانیم برای نقطه نقطه استان پیش بینی بارش داشته باشیم و با رزولیشن بهتر و دقیق‌تری پیش‌بینی کنیم.

مرادی بیان کرد: محدودیت در تجهیزات سخت‌افزاری پیش‌بینی آب و هوا موجب شده است که پیش بینی‌ها در محدوده‌ای به شعاع حدودا 30 کیلومتر اعلام شود در حالی که برخورداری از دیتای بیشتر می‌تواند با رزولیشن دقیق‌تر و نقطه‌ای اعلام شود.

لازم به ذکر است که برف به میزان بسیار کم در اراک در حال باریدن است . این میزان بارش در مقایسه با دیگر نقاط استان و کشور به هیچوجه قابل مقایسه نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha