مهدی زندیه وکیلی در آیین افتتاح نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی محلات که با حضور وزیر نیرو برگزار شد، اظهار کرد: استان مرکزی بین یک هزار و ۸۰۰ تا دو هزار مگاوات برق مصرف می کند که از این میزان مصرف، ۸۵ درصد صنعتی و تولیدی و ۱۵ درصد خانگی است.
وی افزود: سال گذشته در حوزه صادرات غیرنفتی رکورد ۴۶ سال اخیر در استان مرکزی شکسته شد و در گمرکات استان ۱.۶ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی انجام شد که حاصل زحمات صنعتگران و تولیدکنندگان حتی در حوزه کشاورزی بوده است.
زندیه وکیلی با بیان اینکه پایه همه تولیدات انرژی است، اظهار کرد: بر این اساس در ابتدای مسئولیتم در استان، ظرفیت های استان در حوزه تولید انرژی خورشیدی بررسی شد. استان مرکزی در این حوزه پتانسیل های خاصی دارد، برای مثال در حال حاضر استان مرکزی بیشترین بازدهی پنل های خورشیدی را در سطح کشور داراست. همچنین در حال حاضر دو نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی انرژی خورشیدی در کشور وجود دارد که یکی از آنها در اصفهان و دیگری در محلات است و میزان برقی که نیروگاه محلات به شبکه می دهد بیشتر از نیروگاه اصفهان است.
وی گفت: به جهت زیرساخت هایی که از ابتدای فعالیت صنعت برق در کشور، در استان ایجاد شده، مهمترین پست های انتقال برق کشور در این استان است و ما حدود هفت هزار مگاوات اتصال به شبکه و انتقال داریم در حالی که این ظرفیت در استان های بزرگ کشور بسیار کمتر است.
زندیه وکیلی با بیان اینکه استان مرکزی به تهران بسیار نزدیک است و شرکت ماناانرژی و دیگر صنایع بزرگ در این استان فعال هستند، اظهار کرد: براساس تمام این ظرفیت ها یک برنامه پنج هزار مگاواتی برای استان هدفگذاری شد و در دهه فجر در بیت امام خمینی(ره) با مدیران استان یک میثاقنامه در راستای اجرایی کردن آن امضا کردیم و مقرر شد این ظرفیت ۵ هزار مگاواتی ظرف سه سال در استان ایجاد شود که اگر بخشی از این ظرفیت هم راه اندازی شود، دیگر نیازی نیست که نیروگاه حرارتی شازند در زمستان برق تولید کند و در واقع ترانزیت تولید آن هم توجیه ندارد.
وی گفت: بر اساس این برنامه در سال اول (۱۴۰۴) تولید ۵۰۰ مگاوات، ۱۷۰۰ مگاوات در سال آینده و ۲۸۰۰ مگاوات در سال ۱۴۰۶ هدفگذاری شده است. تاکنون قرارداد ۱۶۰۰ مگاوات منعقد شده و ساختگاه آن تحویل شده و به اندازه ۴۸۰۰ هکتار و حدود ۳۶۰۰ مگاوات نیز زمین اختصاص دادیم و قرارداد آن تا دو ماه آینده منعقد می شود بر این اساس بیش از ۷۰ درصد برنامه سه ساله را قرارداد بسته و زمین تحویل دادیم. کارگروه استانی نیز تشکیل شده و جلسات هفتگی به صورت مستمر برگزار می شود و زمین ها را به سرعت تحویل می دهیم.
زندیه وکیلی افزود: اگر وزارت نیرو کمک کند با این اقدامات می توانیم باری را از دوش دولت برداریم بویژه اینکه استان مرکزی بیشتر از دو هزار مگاوات برق نیاز ندارد.
وی درباره فرهنگ سازی نیز اظهار کرد: ۱۱ برنامه مبتنی بر ظرفیت های کشور داریم که تعدادی از آنها ابتکار استان مرکزی است و از جمله آنها ورود خیرین مدرسه ساز به احداث نیروگاه خورشیدی در مدارس است. در این طرح خیرین پنل های خورشیدی را در مدارس نصب می کنند و درآمد حاصله صرف تعمیر و نگهداری مدرسه می شود. در کمیسیون ماده ۵ هم ضابطه گذاشتیم که اگر هر کس در خانه ای که می سازد از پنل خورشیدی استفاده کند ۵ درصد سطح اشغال بیشتری می گیرد و شورای عالی شهرسازی و معماری نیز این مصوبه را تایید کرد. فرد هنگام اخذ پروانه تعهد می کند که این کار را انجام دهد و اگر انجام ندهد پایان کار نمی گیرد.
انتهای پیام
نظرات