به گزارش ایسنا، مسعود برومند در آئین اختتامیه نخستین جشنواره تقدیر از رسالهها و پایاننامههای علوم انسانی در زمینه تولید و اشتغال که امروز (22 اسفند) در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، با بیان اینکه مشکلات اقتصادی زودتر از مشکلات فرهنگی حل میشوند، تغییر دیدگاه نقادانه به تحلیلگرایانه را مهم برشمرد و گفت: مطالعات علوم انسانی میتواند در حل بسیاری از مشکلات کمک رسان باشد.
وی در سخنانی بر جنبههای اجتماعی و فرهنگی مسائل کشور تاکید کرد و ادامه داد: در این زمینه شاید لازم باشد، به برخی مسئولان بگوییم نگاه شما به توسعه اشتباه است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، فرهنگ و تعاملات اجتماعی را مقولهای پیچیده دانست و خاطرنشان کرد: با همفکری و داشتن آرزوی مشترک میتوانیم تغییرات زیادی ایجاد کنیم.
برومند اضافه کرد: هیچ فناوری بدون در نظر گرفتن تعاملات اجتماعی به خوبی اجرا نمیشود.
وی با اشاره به تاریخ و فرهنگ غنی کشور و با بیان اینکه از این ظرفیتها استفاده درستی نکردهایم، پذیرش مسائل و مشکلات فعلی جامعه را مهم دانست و اظهار کرد: در عرصههای مدیریتی باید بخشینگری را کنار بگذاریم.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با بیان اینکه بخشینگری ریشه در فرهنگ دارد، توضیح داد: این که هر کس به فکر دستگاه و نهاد خود باشد، پاسخگوی نیازهای جامعه نیست.
برومند، انتشار کتاب و مستند کردن دانش را ارزشمند برشمرد و خطاب به پژوهشگران یادآور شد: خروجی مطالعات انسانی خود را در قالب پایلوت به آزمایش بگذارید.
وی تصریح کرد: مسائلی همچون خودکشی دانشجو نباید اتفاق بیفتد. چنانکه علت حادثهای همچون سانحه هواپیما بررسی میشود، چنین مسائلی نیز باید پیگیری شود، ضمن آنکه موارد این چنینی زیاد اتفاق میافتد.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در پایان با بیان اینکه مشکل کشور مسائل مالی نیست، تاکید کرد: با کمک گرفتن از محققان و افراد بزرگ کشور میتوانیم برنامه 10 سالهای را تدوین و طراحی کنیم که به حل چالشهای کشور و تزریق امید به جامعه بینجامد.
انتهای پیام
نظرات