به گزارش ایسنا، نشریه انگلیسی آبزرور و روزنامه نیویورک تایمز در گزارشهای جداگانه گفتهاند که "کمبریج آنالیتیکا" - یک شرکت آمریکایی تحلیل دادهها که با دانشگاه کمبریج بریتانیا ارتباطی ندارد - جزئیات حسابهای حداقل ۵۰ میلیون کاربر فیسبوک را به طور غیرمجاز به دست آورده است.
فیسبوک روز جمعه (۱۶ مارس) حساب کاربری این شرکت را به طور موقت بست. "کمبریج آنالیتیکا" و فیسبوک تاکید دارند که خلافی مرتکب نشدهاند.
الکساندر نیکس، بنیانگذار "کمبریج آنالیتیکا" است اما مالک اصلی آن رابرت مرسر، میلیاردر جمهوریخواه است که از دونالد ترامپ حمایت میکند. این شرکت در گذشته زیر نظر استیو بنن، مشاور سابق ترامپ فعالیت میکرد و در کمپین خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (بریگزیت) هم فعال بود.
به گزارش بی.بی.سی الکساندر کوگن - آمریکایی روس تبار و استاد روان شناسی دانشگاه کمبریج - در نوامبر سال ۲۰۱۳ میلادی در ابتکاری شخصی یک اپلیکیشن شناخت شخصیت راه اندازی کرده بود که از کاربران فیسبوک می خواست به اطلاعات آنها و دوستانشان در این شبکه اجتماعی دسترسی پیدا بکند.
الکساندر کوگن متهم است که دادههای جمع آوری کرده را به طور غیرقانونی به "کمبریج آنالیتیکا" فروخته که از آن برای بهتر هدف قرار دادن شهروندان آمریکا با آگهیهای تبلیغاتی انتخاباتی استفاده کرده است.
در پی انتشار این خبر، فیسبوک اپلیکیشن یاد شده را یک کلاهبرداری خواند و آن را مسدود کرد. فیسبوک همچنین حساب کاربری الکساندر کوگن را بست. حداقل ۲۶۵ هزار نفر آن اپلیکیشن را به طور مستقیم دریافت کرده بودند.
کریستوفر وایلی، یکی از کارکنان سابق "کمبریج آنالیتیکا" که درباره فعالیتهای این شرکت به نیویورک تایمز اطلاعات داده، گفته است: "مقررات برای آنها اهمیتی ندارد. از نظر آنها، این یک جنگ است و هر کاری منصفانه است."
"کمبریج آنالیتیکا" میگوید در دسامبر ۲۰۱۵ پس از آن که از نحوه جمع آوری دادهها آگاه شد آنها را پاک کرد. این شرکت تاکید دارد که از آن دادهها در ارائه خدمات به ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ استفاده نکرده است.
این در حالیست که فیسبوک میگوید: "ما گزارشهایی دریافت کردهایم مبنی بر این که برخلاف تضمین نامهای که به ما داده شد، همه آن دادهها پاک نشده است."
نشریه آبزرور میگوید فیسبوک حدود دو سال است که از این ماجرا مطلع بوده اما تنها پس از رسانه ای شدن ماجرا بوده که دست به یک اقدام ملموس زده است.
رابرت مولر، بازرس ویژه پرونده ترامپ-روسیه، پیشتر خواهان دریافت ایمیلهای کارکنان "کمبریج آنالیتیکا" شده بود.
دولت و پارلمان بریتانیا هم چندی پیش به طور جداگانه درباره نحوه عملکرد "کمبریج آنالیتیکا" در جریان کمپین بریگزیت تحقیقاتی را آغاز کردند.
انتهای پیام
نظرات