به گزارش ایسنا از ریانووستی، امضای چندین سند همکاری در زمینههای تجارت دوجانبه، انرژی، پروژههای فضایی، حفاظت از مالکیت معنوی و … میان روسای جمهور روسیه و چین برنامه ریزی شده است.
همچنین پوتین پس از انجام دیدارهای دوجانبه با مقامات چینی از پکن عازم چینگ دائو میشود تا در اجلاس سران سازمان همکاریهای شانگهای که روزهای ۹ و ۱۰ ژوئن برگزار میشود، شرکت کند.
وی قرار است در حاشیه این نشست با برخی از مقامات بلندپایه دیگر کشورها دیدار و گفتوگو کند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رئیسجمهور روسیه پس از استقبال رسمی که از وی در تالار بزرگ خلق در مرکز پکن انجام شد، با لی کچیانگ، نخست وزیر چین و سپس با شی جینپینگ، رئیسجمهور این کشور دیدار کرد.
در جریان این دیدار پوتین به لی کچیانگ گفت: روابط تجاری و اقتصادی روسیه – چین به شتاب خوبی دست یافته و ما به دنبال حوزههای جدید برای همکاری هستیم.
لی کچیانگ در پاسخ گفت: انتظار میرود تجارت دوجانبه میان روسیه و چین امسال به ۱۰۰ میلیارد دلار برسد و ما آمادهایم تا همکاریهای خود با روسیه را در حوزههای جدید و قدیم از جمله حوزه انرژی اتمی توسعه دهیم.
روسیه و چین با متعهد شدن به توسعه هرچه بیشتر همکاریهای اقتصادی، سیاسی و نظامیشان به استراتژی امنیت ملی آمریکا که این دو کشور را به عنوان دشمنان اصلی آمریکا توصیف کرده، واکنش نشان دادهاند.
آنها همچنین تلاش کردهاند تا سازمان همکاری شانگهای را تقویت بخشند؛ سازمان منطقهای که این دو کشور به همراه شش کشور آسیایی دیگر آن را تشکیل داده و قرار است در چند روز آتی نشست خود را برگزار کند.
این سفر علاوه بر تاکید هرچه بیشتر بر اهمیت روابط این دو کشور نخستین سفر برون مرزی پوتین از زمان آغاز دور جدید ریاست جمهوریاش محسوب میشود.
پوتین: پیونگیانگ به ما گفته آماده همکاری سازنده است
رئیسجمهوری روسیه پس از گفتوگو با رئیسجمهوری چین در پکن گفت، تماسهای اخیر با کرهشمالی تایید میکند که پیونگیانگ آماده همکاری سازنده است. او تاکید کرد: روسیه و چین مایل به برقراری صلح و ثبات در شبه جزیره کره هستند.
بیانیه مشترک
پوتین و شی جینپینگ پس از دیدار بیانیه مشترکی منتشر کرده و در آن گفتند: تعدادی از کشورها به بهانه "تهدید موشکی" به صورت یک جانبه سیستمهای دفاع موشکی در اروپا و منطقه آسیا – اقیانوس آرام مستقر میکنند که این اقدام آنها امنیت روسیه و چین را تحت تاثیر قرار میدهد و به همین خاطر مسکو و پکن قصد دارند تا توجه ویژهای به تضمین تعادل قدرت داشته باشند.
در ادامه این بیانیه آمده است: روسیه و چین نهایت تلاش خود را برای حفظ توافق اتمی ایران موسوم به "برجام" به کار خواهند گرفت و معتقدند که حفاظت از همکاری تجاری با تهران در برابر تحریمهای یک جانبه امری مهم و ضروری است.
پوتین و شی جینپینگ درخصوص تمامیت ارضی سوریه نیز در این بیانیه مشترک گفتند: روسیه و چین به دفاع از حفظ تمامیت ارضی سوریه ادامه خواهند داد و اقدامات ویژهای با هدف بازسازی این کشور عربی انجام خواهند داد. ما به صورت مشترک از احترام گذاشتن به استقلال و تمامیت ارضی سوریه، ارتقای روند صلح در داخل این کشور توسط سوریها با حمایت سازمان ملل و کمک به پلتفورمهای ژنو و آستانه و اجرای نتایج کنفرانس ملی سوریه که 30 ژانویه سال جاری میلادی در سوچی برگزار شد، دفاع خواهیم کرد.
در ادامه این بیانیه آمده است: ما با تحریمهای اقتصادی یک جانبهای که با اصول و قوانین شورای امنیت ضدیت دارد و همچنین باج خواهی و فشاری که اصول و قوانین رقابت عادلانه را نقض میکند و به اقتصاد جهانی لطمه میزند، مخالف هستیم. چین و روسیه اقداماتی را برای مقابله با برنامههای طرفداران حمایت از صنایع داخلی انجام خواهند داد تا بتوانند سازمان تجارت جهانی را حفظ کرده و قدرت آن را بیشتر کنند. ما به صورت مشترک اقداماتی را با هدف تضمین رشد پایدار اقتصاد جهانی و ثبات یک سیستم مالی جهانی همسو با تضمین شرایط مناسب برای سرمایه گذاری و تجارت انجام خواهیم داد.
انتهای پیام
نظرات