• دوشنبه / ۵ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۶:۳۹
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 97060502467
  • منبع : نمایندگی کردستان

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی

کمتر از 15 درصد دانشجویان کشور مهارتی هستند

کمتر از 15 درصد دانشجویان کشور مهارتی هستند

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور گفت: در حال حاضر کمتر از 15 درصد دانشجویان کشور دانشجویان رشته‌های مهارتی هستند که باید به 30 درصد افزایش یابند.

به گزارش ایسنا، محمدحسین امید، امروز دوشنبه(5 شهریور) در مراسم افتتاح ساختمان جدید دانشگاه جامع علمی کاربردی در سنندج، با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه، افزایش آموزش‌های مهارتی گنجانده شده است، اظهار کرد: در حال حاضر کمتر از 15 درصد دانشجویان کشور مهارتی هستند که باید تا سال 99 به 30 درصد افزایش یابد.

وی افزود: بایستی یک میلیون و 200 هزار نفر دانشجوی مهارتی در کشور داشته باشیم در صورتی که در حال حاضر حدود 600 هزار نفر وجود دارد.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی عنوان کرد: هرچند براساس مصوبه جدید شورای عالی اداری کشور، تعدادی از مراکز دولتی دانشگاه علمی کاربردی در کشور تعطیل شدند اما ما در حاضر بالغ بر 600 مرکز را داریم که ظرفیت پذیرش یک میلیون و 200 هزار نفر دانشجوی مهارتی را دارند.

وی در ادامه از نظام ارزش گذاری در کشور انتقاد کرد و گفت: مسبب این نظام ارزش گذاری نادرست در کشور، دولت‌ها بوده‌اند که باعث افزایش گرایش به سمت مدرک گرایی شده‌اند و این نظام نیازمند اصلاح است.

امید در بخشی دیگر از سخنان خود به استقرار نظام صلاحیت حرفه‌ای اشاره و تصریح کرد: این مسئله در کشور مورد غفلت واقع شده است و دستگاه‌های اجرایی با افراد توانمندی کار نمی‌کنند.

وی اضافه کرد: در صورت استقرار نظام صلاحیت حرفه‌ای، افراد دارای مهارت‌های خاص هر رشته، به کار گرفته می‌شوند و بیشتر متقاضی دارند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی ادامه داد: در این نظام، مهارت‌های افراد سنجیده شده و آزمون حرفه‌ای از آنها به عمل خواهد آمد.

وی بیان کرد: ما در این دانشگاه متاسفانه مقداری از مسیر آموزش‌های مهارتی انحراف داشته و به سمت آموزش‌های شبه نظری و نظری رفته‌ایم که در راستای جلوگیری از این امر، مشغول افزایش رشته‌های مهارتی هستیم.

امید همچنین به ضرورت احداث مرکز رشد و نوآوری در مراکز دانشگاه جامع علمی کاربردی در سطح کشور تاکید کرد و گفت: باید در کنار هر مرکز دانشگاهی ما، حداقل یک مرکز رشد و نوآوری هم داشته باشیم که در این راستا تهسیلات کم بهره را نیز به دانشجویان اعطا خواهیم کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه هدف ما در آینده افزایش کمی دانشگاه‌های علمی کابردی نیست، گفت: فقط در پنج الی شش استان در صورتی که نیازهای جدید شناسایی شوند آمادگی تاسیس مرکز جدید را داریم که یکی از این استان‌ها، کردستان است.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با عنوان اینکه با توجه به مصوبه جدید تعطیلی مراکز دولتی علمی کاربردی و واگذاری آنها به بخش خصوصی، از یک هزار و 100 مرکز در سطح کشور به حدود 600 مرکز رسیده‌ایم، اعلام کرد: همچنین در گذشته حدود 250 هزار دانشجوی کاردانی و کارشناسی داشتیم اما امسال به 60 هزار نفر کاهش یافته است که دلیل آن کاهش جمعیت دانشجو در کشور بوده است.

50 درصد فارغ التحصیلان دانشگاه علمی کاربردی جذب بازار کار شده‌اند

به گزارش ایسنا، محمدحسین امید،همچنین در نشست خبری در جمع خبرنگاران استان کردستان، اظهار کرد: براساس مصوبه جدید شورای عالی اداری کشور در سال تحصیلی 98-97 تعدادی از مراکز دولتی دانشگاه علمی کاربردی در کشور تعطیل شدند که در حاضر حدود 550 مرکز این دانشگاه در سطح کشور فعال هستند.

وی به کاهش جمعیت دانشجویی کشور از پنج میلیون به چهار میلیون نفر اشاره و عنوان کرد: در همین راستا تعداد دانشجویان مراکز دانشگاه علمی کاربردی هم با کاهش مواجه شده است.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی عنوان کرد: امسال ثبت نام ما در هر دو بخش کاردانی و کارشناسی هنوز به 70 هزار نفر نرسیده است که در نهایت حدود 40 الی 50 هزار نفر از آنها اقدام به ثبت نام نهایی می‌کنند، در صورتی که ظرفیت پذیرش حدود 400 هزار نفر دانشجو را داریم.

وی گفت: اگر در استانی مرکز دولتی دانشگاه علمی کاربردی تعطیل شده باشد، در صورتی که نیاز آن استان باشد ما این مرکز را به بخش خصوصی واگذار کرده‌ایم و یا خواهیم کرد.

امید ادامه داد: امسال برای اولین بار کار سطح بندی مراکز این دانشگاه را در سطح کشور انجام دادیم و مراکز را در چهار سطح دسته بندی کردیم که متاسفانه در این دوره هیچ کدام از مراکز ما سطح اول را دریافت نکردند اما 17 مرکز شامل سطح دو بودند که یکی از آنها در سنندج قرار دارد.

وی با بیان اینکه با این کار، مراکز ما ملزم خواهند شد که زیرساخت‌های خود را تقویت کنند، افزود: 80 مرکز ما نیز در سطح چهار قرار گرفتند که تا خردادماه سال آینده فرصت دارند اگر امتیازات لازم را کسب نکرده و به سطح سه ارتقا پیدا نکنند از چرخه دانشگاه‌های ما حذف خواهند شد.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به اینکه همچنین ما در کل کشور 70 مرکز هیات موسسی را داریم که دانشگاه علمی کاربردی سقز هم یکی از آنهاست، ادامه داد: با توجه به مشکلاتی که برای این دانشگاه پیش آمده است اگر بخش خصوصی دارای محیط کار، خواهان این دانشگاه باشد آن را واگذار خواهیم کرد اما اگر هیات موسس آن به توافق نرسند کلا این دانشگاه را منحل خواهیم کرد.

وی در ادامه، در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در مورد اینکه آیا این دانشگاه در آینده برنامه‌ای برای پذیرش دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دارد، گفت: ما برای مقطع ارشد به صورت وسیع برنامه‌ای نداریم اما ممکن است در سال‌های آینده فقط در بخش صنعت آن هم به صورت محدود پذیرش دانشجو داشته باشیم.

امید در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار ایسنا، در مورد میزان اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه علمی کاربردی عنوان کرد: اخیرا با ارسال پیامک به 500 هزار نفر دانش آموخته این دانشگاه که قبل از ورود به این دانشگاه شاغل نبوده‌اند این مسئله را بررسی کردیم که حدود 100 هزار نفر از آنها پاسخ پیامک را دادند؛ برای ما مشخص شد که 50 درصد از آنها بعد از فارغ التحصیلی وارد بازار کار شده‌اند.

وی با بیان اینکه هرچند این میزان اشتغالزایی خوب بود اما برای ما رضایت بخش نیست، افزود: در مجموع با کسانی که قبل از ورود به دانشگاه شاغل بوده‌اند حدود 70 الی 75 درصد دانشجویان فارغ التحصیل این دانشگاه دارای شغل هستند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی همچنین از پذیرش مدرسان کارآمد و توانمند در این دانشگاه در سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: از سال گذشته فراخوان سراسری جذب مدرس و بررسی وضعیت مهارتی، آموزشی و سوابق علمی مدرسان را اعلام کرده‌ایم که در این راستا برای اولین بار در استان کردستان 200 مدرس جدید در دانشگاه‌های علمی کاربردی این استان مشغول به تدریس خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه مدرسان قبلی هم مجددا ارزیابی خواهند شد، خاطرنشان کرد: تاکنون حدود 25 درصد ریزش داشته‌ایم و اجازه تدریس از مدرسان سلب شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha