به گزارش ایسنا، مژده روشن طبری در این سمینار که امروز با حضور سرجیو موجیکا، دبیرکل سازمان بینالمللی استاندارد ایزو در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، با بیان اینکه سازمان بینالمللی استاندارد در سال 1947 در ژنو تاسیس شده است، خاطرنشان کرد: این سازمان با 161 عضو بزرگترین تدوین کننده و منتشر کننده استانداردهای بینالمللی جهان به حساب آمده و تاکنون 22 هزار استاندارد بینالمللی را به ثبت رسانده است.
وی با اشاره به نقش دانشجویان به عنوان رهبران آینده، تدوین کننده و کاربران استانداردها در جهان نقش موثر آنها در پیشرفت و تغییر جهان را یادآور شد و تاکید کرد: دستیابی به اهداف توسعه پایدار بدون آگاهی از استانداردهای بینالمللی امکانپذیر نیست.
عضو برد مدیریت فنی سازمان بینالمللی استاندارد در همین زمینه ادامه داد: دسترسی به آب و غذای سالم در تمام جهان و مبارزه با تغییرات آب و هوایی و دیگر اهداف توسعه پایدار در گرو دستیابی به استانداردهای بینالمللی است.
روشن طبری راه حل این موضوعات را کمک گرفتن از انجمنهای علمی دانشجویی و تدوین استانداردهای دانشجویی دانست و گفت: در این زمینه دانشجویان میتوانند از طریق ایجاد کمیتههای فنی به تدوین استانداردهای دانشجویی بپردازند که این استانداردها میتوانند در آینده به عنوان پایهای برای استانداردهای ملی و منطقهای مورد استفاده قرار گیرند.
وی با بیان اینکه به اشتباه گفته شده افراد با فرهنگها و سرگرمیهای مختلف نمیتوانند استانداردهای بینالمللی تدوین کنند، برگزاری کنفرانس دانشآموزی در یاسوج در سال 2015 را یادآور شد و تاکید کرد: شعار این کنفرانس که در حوزه استاندارد برگزار شد، این بود که استانداردها زبان مشترک برای دنیای ایمنتر هستند.
عضو برد مدیریت فنی سازمان بینالمللی استاندارد افزود: در این کنفرانس 26 دانشآموز 13 تا 17 ساله در رابطه با کمیتههای فنی استاندارد سخنرانی کردند.
روشن طبری تشریح کرد: هدف از برگزاری این کنفرانسها بالا بردن آگاهی نسل جوان و آمادهسازی آنها برای آینده در زمینه تدوین استانداردهای ملی، منطقهای و بینالمللی است و بر اساس تجربیات برگزاری دورههای آموزشی در کشورهای کنیا، کلمبیا، اندونزی، سوئد، چین و برزیل، همگان متفقالقول بودند که موضوع استاندارد موضوع مهمی است.
وی در پایان با اشاره به اینکه استانداردهای بینالمللی برای آینده بشر هستند، خاطرنشان کرد: همه معتقدیم استانداردها نقش مهمی در محقق شدن توسعه پایدار دارند و در این راستا حداقل میتوان فاصله بین کشورها را کمتر کرد.
* مروری بر فعالیتهای انجمن علمی استاندارد دانشگاه الزهرا/ اخذ مجوز نشریه معیار
ژیلا ذوالفقاری، دبیر انجمن استاندارد دانشجویی دانشگاه الزهرا نیز با حضور در این سمینار با بیان اینکه این انجمن علمی در آبان ماه 96 به همت مژده روشن طبری تاسیس شده است، یکی از اهداف این انجمن را ارتقای آگاهی درباره استاندارد برشمرد و گفت: در این زمینه کمیتههای فنی محیط زیست، بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی و طراحی صنعتی تشکیل شد.
وی در همین زمینه به برگزاری نشستهای تخصصی درباره مفهوم استاندارد و روند تدوین آن و نیز برگزاری دورههای آموزشی اشاره کرد و گفت: بعد از برگزاری این دورهها و آشنایی اعضای کمیتههای فنی با مراحل تدوین استاندارد، آنها شروع به تدوین استاندارد کردند که در این زمینه کمیته فنی محیط زیست پیشرو بوده است.
دبیر انجمن استاندارد دانشجویی دانشگاه الزهرا تدوین پروپوزال این کمیته در زمینه مدیریت پسماند مواد شیمیایی را یادآور شد و اظهار کرد: همچنین نشریه معیار به عنوان نشریه این انجمن مجوز دریافت کرده و در آن علاوه بر مطالب آموزشی، استانداردهای دانشجویی که توسط اعضای کمیته فنی تدوین شده، منتشر خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات