به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش شبکه ای.بی.سی نیوز، طبق طرحی که ترامپ در نظر گرفته بود قرار بوده که دولت آمریکا اقدام به تعطیلی سفارت و همه هیئتهای دیپلماتیک خود در یک دوره ۶۰ روزه کرده و این کار را با خارج کردن دیپلماتهای ارشدش آغاز کند.
این شبکه خبری آمریکایی به استناد به گفته یک مقام دولت آمریکا گزارش داد: تا یک مدت ما نگران یک قطعی آخر الزمانی در روابط با ترکیه بودیم. قرار بود در ابتدا کاردار این پیام را بفرستد: هیچ کس از پرسنل جا نماند!
این شبکه تلویزیونی در گزارش خود تصریح کرد، این طرح یکی از مجموع شش گزینه از جمله افزایش تحریم علیه مقامهای ترکیه ای و تجار این کشور بود.
یک منبع در دولت ترامپ گفت: مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا از مخالفترین افراد دولت با این طرح جایگزین بود و آن را آخرین گزینه میدانست زیرا معتقد بود این اتفاق ضرر بسیاری به روابط کشورش با این کشور همپیمان آمریکا در ناتو وارد میکند.
منابع دیگر نیز گفتند، جان کلی، رئیس کارکنان کاخ سفید پیشنهاد احضار کادر دیپلماتیک را غیراساسی خوانده بود و فقط جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا با این پیشنهاد مخالفت نکرده بود.
واشنگتن تابستان امسال اقدام به دو برابر کردن تعرفه های تجاری علیه واردات فلزات از ترکیه کرد. این اتفاق بعد از آن افتاد که ترکیه اندرو برانسون را برای مدت دو سال در خصوص ارتباط با توطئه گران کودتای نافرجام ۲۰۱۶ این کشور در زندان نگه داشت.
بازداشت برانسون به میزان چشمگیری باعث تیره شدن روابط آمریکا با ترکیه شد. همچنین بعد از بازداشت این کشیش آمریکا اقدام به اعمال تحریم علیه وزیر دادگستری و وزیر کشور ترکیه کرد.
با این حال چند روز پیش دادگاهی در ترکیه با صدور حکمی با رفع حبس خانگی و آزادی کشیش آمریکایی بازداشت شده در این کشور موافقت کرد.
بعد از این اتفاق این کشیش آمریکایی به کشورش بازگشت و دونالد ترامپ با وی دیدار کرد.
انتهای پیام
نظرات