• پنجشنبه / ۲۶ مهر ۱۳۹۷ / ۱۷:۲۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97072614777
  • خبرنگار : 71605

در پنل آینده علم و اثربخشی پژوهش مطرح شد

آینده علم؛ رهبری علمی یا حل مسائل جامعه؟

آینده علم؛ رهبری علمی یا حل مسائل جامعه؟

رییس مرکز تحقیقاتی فناوری و ارتباطات پیشرفته دانشگاه شریف یکی از بحث‌های مهم در آینده علم و اثربخشی پژوهش را انتخاب راهبرد رهبری علمی و نگاه به آینده یا راهبرد پرداختن به مسائل جامعه و رویکرد از پایین به بالا دانست و اظهار کرد: باید دید در حال حاضر جایگاه ما کجاست و پژوهش چگونه در این جایگاه اثرگذار است.

به گزارش ایسنا، حمیدرضا ربیعی امروز با حضور در پنل اثربخشی پژوهش در حوزه علم، اقتصاد و جامعه که از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران (بنیاد علم ایران) در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، ابتدا به چند روند مطرح در آینده علم پرداخت و خاطر نشان کرد: میزان یافته‌های علمی در 50 سال آینده بیش از 400 سال گذشته خواهند بود.

وی ادامه داد: همچنین قرن آینده قرن علم بیولوژی خواهد بود که این موضوع به علت تعدد محققان این علم و فراوانی نتایج آن است. این در حالی است که دیتا و تغییرات دیتا در آینده علم مسائل غیرممکن را ممکن می‌کند. از جمله آنکه مسائل سیستماتیک برای طراحی آنچه در گذشته ممکن نبوده، راهگشا خواهد بود.

رییس مرکز تحقیقاتی فناوری و ارتباطات پیشرفته دانشگاه شریف در همین زمینه به ویکی‌ساینس، مساله همکاری و تبادل اطلاعات اشاره کرد و گفت: باید دید جایگاه ما در این زمینه‌ها کجاست و پژوهش چگونه بر آن اثر می‌گذارد.

ربیعی دو راهبرد پیش‌روی ما در آینده علم را نگاه به آینده و شروع با توجه به نقشه آن یا فرض کردن پژوهشگاه برحل مشکلات جامعه دانست و توضیح داد: بر این اساس باید رهبری در صحنه علمی یا راهبرد از پایین به بالا و استفاده از علم در حل مشکلات جامعه انتخاب شود.

***کشف؛ عنصر مهم در علم گذشته و آینده

دکتر موسوی موحدی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز در این پنل با بیان این‌که آینده و گذشته هر دو ناظر بر عنصر کشف است، خاطر نشان کرد: کاربردهای علم از فعل کشف بیرون می‌آید و اگر بخواهیم در کاربردها متمرکز شویم، ضرر کرده‌ایم.

وی افزود: در آینده موجودات و پدیده‌های ناشناخته جهان را اداره خواهند کرد و علم نیز کشف ناشناخته‌هاست.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران قدرت آنالیز اطلاعات توسط ذهن خودآگاه را یک بایت برثانیه و ناخودآگاه یک میلیون بایت بر ثانیه اعلام کرد و گفت: انسان‌های بزرگ کسانی هستند که با عقل خود محسوسات را می‌فهمند و باید توجه داشت که علم نیز در راه تربیت انسان‌های بزرگ گام برمی‌دارد و خارج از انسان شکل نمی‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha