• دوشنبه / ۱۲ آذر ۱۳۹۷ / ۱۶:۰۵
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 97091205766
  • خبرنگار : 71567

رئیس دانشگاه تربیت مدرس:

حدود ۸۰ درصد بودجه دانشگاه‌ها صرف هزینه‌های جاری می‌شود

حدود ۸۰ درصد بودجه دانشگاه‌ها صرف هزینه‌های جاری می‌شود

رئیس دانشگاه تربیت مدرس از تعلل دولت در تخصیص به موقع بودجه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی انتقاد کرد و گفت: در حال حاضر حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد بودجه اختصاصی دانشگاه‌ها صرف مسائل جاری نظیر حقوق می‌شود. بنابراین اگر تعللی در این زمینه اتفاق بیفتد، دانشگاه‌ها با مشکلات جدی مواجه خواهند شد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدتقی احمدی امروز در نشست خبری روسای دانشگاه‌های برتر کشور که در دانشگاه تهران برگزار شد، با تاکید بر اینکه در حال حاضر ما در یک مرحله نقطه عطف رشد و توسعه جامعه قرار داریم که این رشد و توسعه مرهون اقتدار فکری و تلاش‌های علمی آموزشی دانشگاه‌ها است، گفت: نقش دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی برای دست یافتن به یک بلوغ علمی در کشور بسیار موثر و کلیدی بوده است و ما در حال ورود به مرحله بهره برداری از دانش و فناوری هستیم و باید قدر این تلاش‌ها و توانمندی‌ها که توسط خون شهیدان و تلاش‌های دانشمندان ایجاد شده است ارج داده شود.

وی در ادامه دانشگاه‌ها با وجود تحریم ها و مشکلات سیاسی و ارتباطی توانسته اند تعامل خارجی خود را داشته باشند اما در حال حاضر با کمبود شدید بودجه و افت قدرت خرید مالی مواجه هستند، گفت: متاسفانه مشکلات مالی محدودیت‌هایی را برای دانشگاه‌ها ایجاد کرده است و در حال حاضر بسیاری از تجهیزات و منابع پژوهشی دانشگاه‌ها که با بیش از دو دهه قدمت، نیازمند پشتیبانی‌ها و حمایت‌های مالی هستند و این مسائل و همچنین سایر مشکلات نظیر مسائل ارزی محدودیت‌هایی را برای مراکز آموزش عالی برای اجرای برنامه‌های خود به ویژه در عرصه تعاملات بین‌المللی ایجاد کرده‌اند.

رئیس دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه بودجه دانشگاه های برتر جهان ۴۰ برابر بودجه دانشگاه های ایران است، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه بودجه دانشگاه‌های کشور که در عرصه بین‌المللی فعال هستند بسیار کمتر از میزان بودجه دانشگاه‌های مشابه خارجی است اما با این وجود تلاش‌ها و سختی‌های زیادی برای حضور در عرصه‌های بین‌المللی در دانشگاه‌های داخلی صورت می‌گیرد و ما در این شرایط همچنان جایگاه قابل قبولی را به دست آورده‌ایم.

وی همچنین با انتقاد از وضعیت تخصیص بودجه دانشگاه‌ها در شرایط فعلی گفت: علاوه بر مشکلات رفاهی دانشجویان، تجهیزات فرسوده آزمایشگاهی و پژوهشی و برخی مسائل دیگر اگر تعللی در تخصیص بودجه سال جاری صورت بگیرد دچار مشکلات جدی خواهیم شد. بنابراین انتظار ما این است که دولت در تخصیص بودجه دانشگاه‌ها که حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد آن صرف حقوق و مسائل جاری این مراکز می‌شود به تعهدات خود عمل کنند.

احمدی تاکید کرد: برای اینکه دانشگاه‌ها صدمه نبینند نیازمند توجه خاص هستند بنابراین باید در بودجه مراکز یک رفورم جدی ایجاد شود. چرا که بودجه کل دانشگاه ها بخش اندکی از بودجه کل کشور را شامل می‌شود.از سوی دیگر باید بستری فراهم شود که دانشمندان در کشور حفظ شوند که این امر نیز نیازمند تزریق بودجه مناسب و بازسازی تجهیزات است.

احمدی با تاکید بر اینکه دولت و مجلس باید توجه خاصی به دانشگاه ها از جمله دانشگاه های بزرگ داشته باشند، افزود: اگر نیروی انسانی مایوس شود و به کشورهای دیگر مهاجرت کند، بنابراین نباید امیدی به رشد علمی داشته باشیم.

وی اظهارداشت: دانشگاه تربیت مدرس طی یک سال و نیم گذشته در زمینه کارآفرینی برای رشته هایی که شرایط اشتغال ندارند، فعالیت هایی را انجام داده است. این فعالیت با همکاری دانشگاه های کشور دانمارک انجام می شود و تاکنون ۴ رشته بین رشته ای برای رشته هایی که دارای مشکل اقتصاد هستند در حال شکلگیری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha