• شنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۹:۰۰
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1404042112887
  • خبرنگار : 71486

کدام سیاره ۱۵ دقیقه از تابستان امسال ما دزدید؟!

کدام سیاره ۱۵ دقیقه از تابستان امسال ما دزدید؟!

تابستان امسال در نیمکره شمالی ۹۳ روز و ۱۵ ساعت و ۳۷ دقیقه طول خواهد کشید که این مدت زمان کوتاه‌تری نسبت به حد معمول است.

به گزارش ایسنا، فرارو نوشت: عاشقان فصل تابستان بازی والیبال ساحلی را کنار بگذارید و مایوهایتان را عوض کنید؛ چرا که فصل محبوبتان امسال کمی کوتاه‌تر از حد معمول خواهد بود.

گرچه فصل‌ها همیشه به‌طور قابل اعتمادی می‌آیند و می‌روند، اما همیشه مدت‌زمان یکسانی ندارند. همان‌طور که می‌دانید، فصل‌ها نتیجه انحراف محوری ۲۳.۵ درجه‌ای زمین نسبت به صفحه مداری‌اش هستند. زمانی که نیمکره شما بیشتر به سمت خورشید متمایل است، نور بیشتری از خورشید دریافت می‌کند و این یعنی در فصل تابستان هستید؛ اما وقتی که نیمکره شما از خورشید دورتر است، نور کمتری دریافت می‌کند و این به معنای آن است که فصل زمستان در نیمکره شما حکمرانی می‌کند.

فاصله زمین تا خورشید و فصل‌ها

برخی از افراد بر این باورند که فصل‌ها به دلیل فاصله زمین تا خورشید تغییر می‌کنند؛ اما این باور نادرست است، چرا که مدار زمین تأثیر کوچکی بر طول فصل‌ها دارد.

زمانی که زمین به نقطه "اوج مداری" ( یعنی دورترین فاصله‌اش از خورشید یا aphelion ) می‌رسد یا در نقطه "حضیض مداری" (یعنی نزدیک‌ترین فاصله‌اش با خورشید یا perihelion ) قرار می‌گیرد، سرعت حرکت آن تغییر می‌کند.

کدام سیاره ۱۵ دقیقه از تابستان امسال ما دزدید؟!

ناسا درباره قانون دوم کپلر توضیح می‌دهد: «خط فرضی که یک سیاره را به خورشید وصل می‌کند، در زمان‌های مساوی، فضاهایی با مساحت برابر را می‌پیماید؛ این درحالی است که سیاره در مدار خودش هم می‌گردد. اساساً، سیارات با سرعت ثابتی در مدار خود حرکت نمی‌کنند؛ بلکه سرعت آن‌ها طوری تغییر می‌کند که خطی که مرکز خورشید و سیاره را به هم وصل می‌کند، در بازه‌های زمانی مساوی، مساحت‌های مساوی را طی کند. نقطه نزدیک‌ترین فاصله سیاره تا خورشید حضیض مداری و دورترین نقطه اوج مداری نام دارد؛ بنابراین، طبق قانون دوم کپلر، سیاره در حضیض با بیشترین سرعت حرکت می‌کند و در اوج با کمترین سرعت.»

از آنجا که حالا اوج مداری در تابستان نیمکره شمالی رخ می‌دهد و حضیض مداری در تابستان نیمکره جنوبی، این بدان معناست که نیمکره شمالی در حال حاضر حدود چهار روز تابستان بیشتری نسبت به نیمکره جنوبی دارد.

البته این وضعیت برای همیشه باقی نخواهد ماند. از آنجا که تقویم‌های ما کاملاً با مدار زمین هماهنگ نیستند، زمان‌بندی اوج و حضیض مداری در طول سال‌ها تغییر می‌کند و طبق ارزیابی‌ها در ۱۰۰۰ سال آینده، تابستان‌های نیمکره شمالی حدود شش ساعت بلندتر از امروز خواهند بود. گرچه این روند، روند بلندمدتی است، اما تابستان امسال به‌ویژه نسبت به سال گذشته کوتاه‌تر خواهد بود.

طول تابستان امسال چقدر است؟

طبق توضیحات ارائه شده به دلیل حرکات پیچیده زمین و محور چرخش آن، همچنین تأثیرات گرانشی ماه، مشتری و سایر اجرام منظومه شمسی، تابستان در نیمکره شمالی امسال دقیقاً ۹۳ روز، ۱۵ ساعت و ۳۷ دقیقه طول خواهد کشید. این مدت دقیقاً ۱۵ دقیقه کمتر از تابستان سال ۲۰۲۴ میلادی است که ۹۳ روز، ۱۵ ساعت و ۵۲ دقیقه ادامه داشت.

در حالی که ممکن است احساس کنید تابستانتان کوتاه شده باید بدانید که تابستان سال آینده ۹۳ روز، ۱۵ ساعت و ۴۰ دقیقه خواهد بود؛ یعنی تابستان در سال ۲۰۲۶ میلادی، سه دقیقه بیشتر از تابستان امسال خواهد بود و سه دقیقه بیشتر زمان برای برنزه شدن خواهید داشت. جالب اینجاست که در نیمکره جنوبی تابستان هنوز هم به‌طور کامل چهار روز کوتاه‌تر از نیمکره شمالی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha