• سه‌شنبه / ۱۳ آذر ۱۳۹۷ / ۱۳:۱۰
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 97091306218
  • منبع : نمایندگی گلستان

ظرفیت نگهداری کربن در خاک بیش از 3 برابر اتمسفر

ظرفیت نگهداری کربن در خاک بیش از 3 برابر اتمسفر

ایسنا/گلستان رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با بیان این‌که خاک با تغییر اقلیم ارتباط مستقیمی دارد، گفت: بر اساس برآوردها، ظرفیت نگهداری کربن در خاک بیش از سه برابر اتمسفر است.

به گزارش ایسنا، دکتر «علی نجفی‌نژاد» در همایش بزرگداشت روز جهانی خاک اظهار کرد: از سال 2013 در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، پنجم دسامبر به‌عنوان روز جهانی خاک نامگذاری شده و هر سال در این روز برنامه‌های متعددی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به این‌که انسان برای تأمین مواد غذایی و ادامه حیات خود به خاک نیازمند است، افزود: بیش از 95 درصد نیاز غذایی انسان از طریق خاک تأمین می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان خاطرنشان کرد: چرخه بسیاری از عناصر در درون خاک صورت می‌گیرد و منبع تأمین مواد غذایی مورد نیاز گیاه است.

نجفی‌نژاد با اشاره به این‌که خاک در چرخه هیدرولوژی نقش اساسی دارد، تصریح کرد: علت اصلی جاری شدن سیل، مدیریت نامناسب خاک است.

وی گفت: بخش اعظمی از کربنی که در زمین موجود دارد در خاک ذخیره ذخیره می‌شود. سهم فعالیت‌های نامناسب کشاورزی در افزایش گازهای گلخانه‌ای بیش از 30 درصد است.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان یادآور شد: در 50 سال گذشته تا به امروز میزان گازهای گلخانه‌ای ناشی از فعالیت‌های کشاورزی، بیش از 2 برابر شده است. اگر همین روند ادامه پیدا کند، تا سال 2050 گازهای گلخانه‌ای بیش از 30 درصد افزایش پیدا می‌کند و شاهد مشکلات بیشتر تغییر اقلیم خواهیم بود.

قانون جامع مدیریت خاک 12 سال در مجلس خاک می‌خورد

نجفی‌نژاد گفت: بیش از 12 سال است که قانون جامع مدیریت خاک در مجلس به تصویب نهایی نرسیده است. این یک ضعف است که برای این پدیده مهم و حیاتی باید 12 سال صبر کنیم و قانونی برای آن نداشته باشیم.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان خاطرنشان کرد: در استان خودمان هم شاهد نامهربانی با خاک هستیم و کمترین توجه را به این مسأله مهم داریم.

وی یادآور شد: پس از سیل‌های عظیم سال‌های 80 و 81 در استان که خسارت‌های جانی و مالی زیادی به جا گذاشت، طرح اصلاح کاربری 110 هزار هکتار از اراضی شیب‌دار استان به تصویب رسید اما تاکنون این طرح تنها در 10 درصد اراضی اجرا شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha