به گزارش ایسنا، سید"مهران عالم زاده" امروز 18 آذرماه در دیدار اعضای شورای شهر کرمان با استاندار اظهار کرد: شهرداری کرمان با احتساب روستاهای اطراف شهر، به بیش از 80 درصد از جمعیت باید خدمات بدهد که به بیش از 800 هزار نفر خدمات میدهیم در حالی که درآمد مالیات بر ارزش افزوده را از 600 هزار نفر میگیریم.
وی با اشاره به اینکه باید مراکز استان ها در بودجه و تخصیص منابع مالی با ضریب متفاوتی دیده شوند، افزود: به عنوان مثال آتش نشانی شهر کرمان و اتوبوسرانی بدون دیدن درآمد مناطق اطراف شهر، به آنها خدمات می دهند.
عالمزاده تصریح کرد: در شرایط سخت کنونی، صبوری مردم کار را شیرین می کند که ما را کمک میکنند تا امور را پیش ببریم.
وی افزود: سطح درآمد مردم کاهش یافته و مالیات نیز دچار کاهش شده، درآمد شهرداری نیز به تبع آن کاهش داشته و چالشهای جدیدی داریم که نیازمند تعامل دستگاههای دولتی با شهرداری هستیم زیرا گرفتاریهای مالی ما زیاد است.
عالمزاده اظهار کرد: تحولی که در کرمان در این دوره شورا و شهرداری صورت خواهد گرفت این است که باید به سمت شهروندمداری و مردم مداری با رویکرد تخصص محوری به سوی توسعه پایدار شهری برویم و اگر این مسئله در کرمان نهادینه شود، کار در دورههای بعدی برهمین اساس پیش میرود.
شورای شهر در کار اجرایی شهرداری دخالت نمیکند
رییس شورای شهر کرمان گفت: شورا در کار اجرایی شهرداری دخالت نمیکند و تسهیل کننده راه هستیم.
محمد فرشاد اظهار کرد: شورای پنجم سعی کرده منسجم و همدل، رویکرد کارشناسانه و علمی به مسائل شهر داشته باشد و در زمانی کار را آغاز کرده و در برههای هستیم که قدری مظلومیت برای شهرداری و شورا به دلیل مسائل اقتصادی وجود دارد.
وی افزود: شهرداری باید از سویی تولید درآمد کرده و از سوی دیگر باید این مسئله را یک فرصت تلقی کرد و در حال حاضر مطالبات مردم و توقعات رو به افزایش است.
فرشاد با اشاره به اینکه هشت کمیسیون در شورای شهر داریم، تصریح کرد: نقطه قوت این دوره همراهی و تعامل خوب شورا با شهرداری و بالعکس است.
وی با اشاره به اینکه در شهرداری کرمان پرداخت ها به روز است، بیان کرد: اتمام پروژهها مطالبه مردم است و دو مورد تقاطع شهید بهشتی(سیدی) و تقاطع ولیعصر(عج) به بهره برداری رسید و امیدواریم پروژههای آزادی و ابوذر نیز تا پایان سال به اتمام برسند.
رییس شورای شهر کرمان با اشاره به هماهنگی خوب بین استانداری کرمان و معاونت عمرانی با شهرداری گفت: خواسته شورا از استاندار این است از نظر اعتباری با توجه به اینکه کرمان مرکز استان و پیشانی جنوبشرق است، در صورت امکان از منابع، برای اتمام پروژههای نیمه تمام در اختیار شهرداری قرار بگیرد.
وی افزود: ضرورت دارد برای دو پروژه بزرگراه بلوار شرقی غربی سیدی به فرودگاه و به موازات آن مطهری فکری بشود که طبق نظر کارشناسان و در چارچوب طرح تفصیلی است و بخش قابل ملاحظه ای انجام شده و اتمام آن کمک بزرگی به ترافیک می کند.
فرشاد اظهار کرد: رویکرد شورای پنجم مسائل فرهنگی و اجتماعی است که کمیسیون های این حوزه حساس و فعال هستند که پیوست فرهنگی اجتماعی پروژه ها و تبعات آن مدنظر قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: شورا بعد از انتخاب شهردار تصمیم گرفت در کار اجرا دخالت نکرده و تسهیل کننده راه شهرداری باشد و شهرداری کرمان در بین شهرهای همطراز از نظر جمعیتی و امکانات به طور نسبی موفق بوده و علی رغم مشکلاتی که وجود دارد، به طور نسبی موفق عمل کرده است.
هیچ زمانی ضابطه علمی بر سیستم مالی شهرداری حاکم نبوده است
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر کرمان گفت: در تفریغ بودجه 95 حدود 142 میلیارد تومان کسری داشتیم که نشان می دهد نگاه کارشناسی و دقیقی نبوده و موجب شده هیچ وقت ضابطه علمی و بودجه ای حاکم بر سیستم مالی شهرداری نباشد و باری به هر جهت کارها انجام شده است.
حسین چناریان اظهار کرد: سقف درآمد شهرداری براساس تعرفه های درآمدی و معیارها هیچ زمانی از 350 میلیارد تومان بیشتر نشده و توزیع بودجه بدون نگاه کارشناسی، برنامه ای و علمی صورت گرفته است.
وی افزود: در تفریغ بودجه 95 حدود 142 میلیارد تومان کسری داشتیم که نشان می دهد نگاه کارشناسی و دقیقی نبوده و موجب شده هیچ وقت ضابطه علمی و بودجه ای حاکم بر سیستم مالی شهرداری نباشد و باری به هر جهت کارها انجام شده است.
چناریان تصریح کرد: در شورای پنجم تلاش بر این شد که یک نظم و چارچوبی به بودجه شهرداری داده شود و براساس واقعیت بودجه شهرداری را ببنیدم و میزان بودجه سال 97 با کسری 120 میلیارد تومانی در راستای منطقی کردن بودجه و با عدد 520 میلیارد تومان تصویب شد که تاکنون حدود 47 درصد از درآمدهای پیش بینی شده محقق شده است.
وی با تاکید بر لزوم داشتن برنامه و سیاست برای هر کاری، بیان کرد: با شرایطی که در بودجه داریم، امکان تحقق آرمان ها در زمینه ارتقاء جایگاه کرمان شدنی نیست.
این عضو شورای شهر کرمان گفت: شهرداری با بخش گسترده ای از بدهی و بی انضباطی ها در حوزه مالی و برنامه ای روبه روست و تلاش بر این است در بودجه شهرداری سازماندهی و نظمی براساس معیارهای واقعی برنامه ریزی می شود و برای بودجه 98 تلاش کردیم عوارض و تعرفه هایی که می تواند زمینه درآمد پایداری برای شهرداری باشد، به صورت کارشناسی تنظیم شود.
وی با اشاره به شرایط سخت اقتصادی کشور افزود: در کرمان بعضی تعرفه های عوارضی صنوف از رفسنجان و سیرجان کمتر است و کار کارشناسی و ساختار درست نبوده و امیدواریم چارچوب بودجه واقعی و کارشناسی بسته شود که در این زمینه نیازمند حمایت همه جانب و مشارکت و همراهی مردم و واحدهای صنفی و خدماتی هستیم.
به گزارش ایسنا، محمدجواد کامیاب، عضو دیگر شورای شهر کرمان نیز در این دیدار اظهار کرد: شهرداری ها 70 درصد جمعیت شهری استان را پوشش می دهند که اگر عملکرد خوبی داشته باشند، رضایتمندی 70 درصد مردم را در پی خواهد داشت.
وی با شاره به اینکه اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای در چند سال گذشته به ویژه سال جاری به شدت کاهش پیدا کرده، افزود: 10 درصد از اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای شهرها را میتوانیم به شهرداریها اختصاص بدهیم که از این عدد 45 درصد وصول شده و از سوی دیگر به دلیل اینکه وضعیت مردم از نظر مالی خوب نیست، بودجه شهرداری نیز با مشکل مواجه شده است.
سرمایه مردم کرمان به سمت تولید مغازه های خالی می رود
نایب رییس شورای شهر کرمان گفت: سرمایه مردم کرمان به طرز عجیبی به سمت تولید مغازه های خالی می رود و خرده سرمایه های مردم را جمع می کنیم و سرمایه گذارانی که وارد کرمان می شوند، این سرمایه را خارج کمی کنند.
علی بهرامی در این جلسه اظهار کرد: باید دستگاه های دولتی در کرمان انسجام بهتری پیدا کرده و چشم انداز کرمان در آینده به طور واقعی مشخص باشد و اینکه قرار است سیما و منظر کرمان از نگاه بیرونی به چه شکل باشد؟
وی افزود: کارها در کرمان جسته و گریخته است و زمانی که صحبت از مسائل اجتماعی فرهنگی می شود ذهن ها به بخش کوچکی می رود و به عنوان مثال زمانی که از تخریب یک بنایی ایراد می گیریم، تنها جنبه تاریخی آن مطرح می شود.
بهرامی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: تعداد واحدهای صنفی کرمان چهار برابر استانداردهای ایران است در حالی که دنیا به دنبال تجمیع و زمان فروش اینترنتی است، ما به دنبال ساخت پاساژ هستیم.
وی بیان کرد: سرمایه مردم کرمان به طرز عجیبی به سمت تولید مغازه های خالی می رود و خرده سرمایه های مردم را جمع می کنیم و سرمایه گذارانی که وارد کرمان می شوند، این سرمایه را خارج کرده و سرمایه کرمانی ها تبدیل به مغازه خالی می شود که باید در این زمینه تدبیر درستی صورت بگیرد.
نایب رییس شورای شهر کرمان گفت: کارکرد یک بنا و منطقه را قوانین مربوط به آن بنا مشخص می کند و بقیه مسائل را باید شهر ارزیابی کرده و مشخص کند پول مردم در چه راهی هزینه شود.
به گزارش ایسنا، "خدادادی" عضو دیگر شورا شهر کرمان نیز در این دیدار اظهار کرد: در محدوده مسجد صاحب الزمان(عج) دیگر فضا برای دفن اموات وجود ندارد و شهرداری با مشکلات زیادی مواجه است و باید از آرامستان جدید کرمان استفاده شود.
وی افزود: از سال 92 کار در آرامستان متوقف شده و حتی جدول گذاری صورت نگرفته و باید از سال 98 بتوانیم از این محل استفاده کنیم و مشکل تامین آب و برق داریم.
خدادادی اظهار کرد: شهرداری آسفالت را تا نزدیک آرامستان برده و به زودی مشکل آب را حل خواهد کرد و در زمینه تامین برق نیازمند کمک استاندار هستیم.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته دولت حتی یک ریال به شهرداری کمک مالی نکرده و بودجه شهرداری وضعیت بحرانی دارد، گفت: در سفر رییس جمهور مصوب شد 50 میلیارد تومان به شهرداری کرمان پرداخت شود که این مسئله محقق نشده و در صورت تامین این عدد کمک خوبی به شهرداری میشود.
انتهای پیام
نظرات