• یکشنبه / ۲ دی ۱۳۹۷ / ۱۳:۱۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 97100200878
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

داستان کشاورزی و کم آبی‌هایش

داستان کشاورزی و کم آبی‌هایش

ایسنا/اصفهان رئیس جهاد کشاورزی گلپایگان گفت: در سال‌های اخیر به دلیل خشکسالی، کمبود منابع آبی و کاهش سفره‌های زیرزمینی 10هزار هکتار اراضی از زیر کشت خارج شده است.


حیدر علی گل محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار  ایسنا، اظهار کرد: از 30هزار هکتار اراضی قابل کشت شهرستان در سال‌های اخیر به دلیل خشکسالی، کمبود منابع آبی و کاهش سفره‌های زیر زمینی 10هزار هکتار اراضی از زیرکشت خارج شده است. اگر از روش‌های نوین آبیاری استفاده نکنیم و بهره‌وری را بالا نبریم شاید مقدار زیادی از 20هزار هکتار باقی مانده را نیز از دست بدهیم.

وی با بیان اینکه چند سالی است که کشت‌های سنتی را کنار زده‌ایم، ادامه داد: استفاده از روش‌های نوین آبیاری از جمله تیپ، قطره‌ای و نواری سبب صرفه‌جویی در آب می‌شود. همچنین همواره می‌گوییم که الگوی کشت را هم عوض کنید، در بسیاری از مناطق شهرستان نیاز به کشت‌های پر مصرف نداریم و نمی‌گوییم گندم و جو کاشته نشود، اما روش‌های آبیاری این محصولات را هم باید عوض کرد.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان گفت: در شهرستان گندم و جو با روش تیپ آبیاری شده و نتیجه خوبی را به همراه داشته است. اصلاح روش‌های آبیاری یکی از اولویت‌ها است. از برخی کشت‌ها می‌توان به عنوان کشت جایگزین استفاده کرد و محصولاتی که صرفه اقتصادی بالاتر و آب کمتری را نیاز دارند مانند زعفران کاشت. برای مثال امسال از هر هکتار زمین تحت کشت زعفران حدود  20 کیلوگرم محصول برداشت شد.

گل محمدی افزود: گلِ محمدی از محصولاتی است که نیاز آبی کمی دارد و در شهرستان هم 120هکتار از مزارع زیر کشت این گل رفته است که 60 هکتار آن بارور است. همچنین به واسطه کاشت این محصول صنایع تبدیلی آن نیز وارد شهرستان می‌شود.

وی گفت: می‌توانیم کاشت گیاهان دارویی را آغاز کنیم، علاوه بر اینکه کشور به آن نیاز دارد می‌تواند صادرات محور نیز باشد، البته امسال به صورت آزمایشی وارد این حوزه شده‌ایم و شرکت سهامی زراعی گلپایگان در ده هکتار به کاشت گیاه "کینوا" اقدام کرده است.

گل محمدی خاطرنشان کرد:گلپایگان شهرستانی دام‌پرور محور است و همین سبب شده در مناطقی که دام وجود دارد استقبال از کشت‌هایی که نیاز آبی کمتری دارند اندکی خوب نباشد چراکه نیازمند گیاهان علوفه‌ای هستند، اما برای گیاهان علوفه‌ای هم جایگزین وجود دارد. برای مثال نیازی نیست کشاورزان ذرت علوفه که آب زیادی نیاز دارد را بکارند، می‌توانند ذرت خوشه‌ای کشت کنند که علاوه بر اینکه آب کمتری نیاز دارد مشکلی هم برای دام و طیور ایجاد نمی‌کند.

رئیس جهاد کشاورزی گلپایگان در رابطه با ایزولاسیون انهار، تصریح کرد: با توجه به لوله‌گذاری‌هایی که انجام می‌شود سیاست ما  دیگر ایزولاسیون انهار نیست، لوله‌گذاری علاوه بر مقرون به صرفه بودن ، خرابی و آلودگی کمتری را به همراه دارد. نزدیک به شش هزار هکتار از اراضی شهرستان مجهز به سیستم آبیاری نوین شده است و در طول یکی دو سال آینده دو تا سه هکتار دیگر اراضی نیز به سیستم آبیاری نوین مجهز خواهند شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha