• چهارشنبه / ۱۲ دی ۱۳۹۷ / ۱۴:۳۵
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 97101206670
  • منبع : نمایندگی کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خبر داد:

بحران خشکیدگی جنگل‌های بلوط در کهگیلویه و بویراحمد

بحران خشکیدگی جنگل‌های بلوط در کهگیلویه و بویراحمد

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاکنون 83 هزار هکتار از جنگل‌های بلوط در نقاط مختلف استان درگیر خشکیدگی شده و از بین رفته‌اند.

غلامحسین حکمتیان اصل در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، افزود: خشکیدگی جنگل‌های بلوط در این استان به یک بحران تبدیل شده است.

وی اظهارکرد: مهمترین علت نابودی جنگل‌های بلوط در این استان خشکیدگی و آتش سوزی جنگل‌هاست البته آتش سوزی‌ها تا حدودی کنترل شدند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: کاهش بارندگی ها در استان باعث این مشکلات و معضلات برای جنگل‌های استان شده است.

حکمتیان اصل تصریح کرد: خشکیدگی جنگل‌های بلوط چیزی نیست که از امروز در استان‌های زاگرس نشین شکل گرفته باشد بلکه از سال 88 تاکنون شروع شده بود و در سطح استان در حال افزایش است و قابل کنترل نیست.

وی ادامه داد: 870 هزار هکتار جنگل بلوط در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که تاکنون 83هزار هکتار از این میزان در نقاط مختلف استان درگیر خشکیدگی هستند و یا از بین رفته اند که معادل 1حدود 10 درصد می شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص میزان اعتبار مورد نیاز برای احیاء جنگل‌های بلوط استان بیان کرد: برای احیاء هر هکتار جنگل بلوط یا احتساب هزینه نگهداری 100 تا 150 میلیون تومان نیاز اعتبار است.

حکمتیان اصل عنوان کرد: طبق بررسی های صورت گرفته در نقاط دارای نقشه "یو تی ام" دار شهرستان باشت 9600 درخت بلوط در 571 هکتار عرصه های جنگلی دچار خشکیدگی شده‌اند.

وی تاکید کرد: طی سال جاری 250 هکتار از عرصه های جنگل‌های بلوط منطقه "شلال‌دون" شهرستان باشت با نهال و بذر احیاء شده است که نیاز به مراقبت دارند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: در صورتی که بارش ها در سطح استان افزایش یابند این مشکلات کمتر و یا رفع خواهد شد.

حکمتیان اصل با بیان اینکه سالانه پرونده هایی نیز در سطح استان در زمینه تخریب و قطع درختان بلوط تشکیل می شود، اضافه کرد: نیروی کافی برای صیانت و حفاظت نداریم و از میانگین کشور پایین تر هستیم، همچنین بیکاری و اشتغال، قاچاق چوب و ذغال و زمین خواری به بهانه توسعه اراضی کشاورزی از دیگر عوامل تخریب و قطع درختان بلوط استان است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، اخیرا غلامرضا تاجگردون، نماینده مردم شهرستانهای گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به نامه ر ئیس سازمان جنگل‌ها مبنی بر گزارش تخریب درختان بلوط در منطقه شلال دون شهرستان باشت گفت: چه کسی باید پاسخگوی 578 هکتار و 9600درخت تخریبی و 67 فقره پرونده باشد.احتمالاً نماینده! لطفاً به فکر چاره باشید. نه تنها "شلالدون" بلکه کل "زاگرس" در حال از بین رفتن است.

وی اظهارکرد: برادر گرامی جناب مهندس آقایی، رئیس محترم سازمان جنگل‌ها ابتدا تشکر می‌کنم از پاسخ، دوم اینکه این اطلاعات را مرقوم فرمودید در گزارش حقیر هم بود. مگر سازمان جنگل‌ها وظیفه‌ای به جز این مراقبت‌ها هم دارد.

نماینده مردم شهرستانهای گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: شما و سازمان عریض و طویل پزشک و مراقب این مناطق آن‌ هم نه در عمق بلکه کنار جاده هستید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha