• یکشنبه / ۲۳ دی ۱۳۹۷ / ۱۴:۴۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97102312344
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

موفقیت محققان کشور در ساخت دستگاه شبیه‌ساز آرایه خورشیدی

موفقیت محققان کشور در ساخت دستگاه شبیه‌ساز آرایه خورشیدی

محققان دانشگاه بیرجند برای اولین بار در کشور موفق به طراحی و ساخت دستگاه شبیه‌ساز آرایه خورشیدی شدند.

حمیدرضا نجفی، مجری طرح در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان این که دستگاه شبیه‌ساز آرایه خورشیدی با همکاری محمد فراهانی دانشجوی کارشناسی ارشد الکترونیک قدرت و ماشین‌های الکتریکی دانشگاه بیرجند و محمد علی شمسی نژاد عضو هیات علمی گروه مهندسی برق و کامپیوتر و قدرت دانشگاه بیرجند طراحی و ساخته شده است، ادامه داد: در سال‌های اخیر، استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر به دلیل کاهش پیوسته منابع انــرژی متداول و مـرسوم، تقاضای روزافزون انرژی (امنیت انرژی) و افزایش آلودگی زیست محیطی در اثر استفاده از انرژی‌های فسیلی به طور چشمگیری افزایش یافته است.

عضو هیات علمی گروه مهندسی برق و کامپیوتر قدرت دانشگاه بیرجند افزود: در میان منابع انرژی تجدیدپذیر، استفاده از سیستم‌های تولید انرژی خورشیدی به علت هزینه عملکرد و نگهداری پایین، قابلیت اطمینان بالا، طول عمر زیاد، مدولار بودن، نصب سریع و آسان، عملکرد بدون سر و صدا، تولید توان بدون آلودگی و دسترس‌پذیری در سرتاسر کره زمین به سرعت در حال رشد است.

نجفی اظهار کرد: با وجود مزیت‌های فراوان، سیستم‌های خورشیدی بازدهی مطلوب را ندارند؛ چراکه بازدهی یک سیستم خورشیدی به عوامل زیادی از قبیل دما، تابش، مشخصات طیفی و بازتاب نور خورشید، تابش غیریکنواخت و غیره بستگی دارد.

وی افزود: به علاوه منحنی مشخصه جریان – ولتاژ خروجی سیستم خورشیدی وابسته به شرایط محیطی و امپدانس بار شدیداً غیرخطی است و توسط یک نقطه کار بهینه موسوم به نقطه توان بیشینه مشخص می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند بیان کرد: از این رو، پیش از نصب و به کارگیری سیستم‌های خورشیدی، باید ارزیابی، اعتبارسنجی و تأیید عملکرد سیستم‌های آماده‌سازی توان خورشیدی شامل اینورترهای خورشیدی و تجهیزات ردیابی نقطه توان بیشینه مربوط به آن‌ها در محدوده وسیعی از شرایط محیطی و بار متغیر انجام شود که به این منظور، از شبیه‌ساز آرایه خورشیدی به طور گسترده استفاده می‌شود.

نجفی یادآور شد: این دستگاه دارای ویژگی‌های منحصربه فردی از جمله ولتاژ و جریان فتوولتائیک با ریپل بسیار پایین (کمتر از ۰.۵ درصد)، کنترل تمام دیجیتال، دینامیک سریع، انعطاف‌پذیری بالا، تغذیه ورودی سه فاز و بازدهی بالا است.

وی با بیان اینکه همچنین قیمت این دستگاه یک ششم مشابه خارجی آن است، خاطرنشان کرد: هزینه اجرای این دستگاه ۵ میلیون تومان و زمان طراحی و ساخت این دستگاه نیز دو سال به طول انجامیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha