• سه‌شنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۰۹:۴۸
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 98021005066
  • منبع : نمایندگی زنجان

اقتصاد چه می‌گوید؟

اقتصاد چه می‌گوید؟

ایسنا/زنجان یک کارشناس اقتصاد گفت: در ساده‌ترین تعریف، اقتصاد علم تخصیص منابع محدود به نیازهای نامحدود تعریف می‌شود.

فرشته بدیهی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: افرادی که چیزی در رابطه با علم اقتصاد نمی‌دانند، آن را علمی برای آموزش روش‌های پس‌انداز و یا بهترین روش‌های سرمایه‌گذاری تلقی می‌کنند، در حالی که اقتصاد علمی فراتر از این نوع اندیشه‌ها است.

این کارشناس ادامه داد: ساده‌ترین تعریف علم اقتصاد آن را به علم تخصیص منابع محدود به نیازهای نامحدود تعریف می‌کند. همچنین برخی گفته‌اند که علم اقتصاد، علم بررسی نحوه تولید، توزیع و مصرف کالا و خدمات است و برخی دیگر اما اقتصاد را علم مطالعه رفتارهای اقتصادی ملت‌ها، دولت‌ها و افراد با هدف ماکزیمم کردن مطلوبیت اقتصادی زندگی می‌دانند و البته تعاریف به همین‌جا خلاصه نمی‌شوند.

وی افزود: علم اقتصاد شاخه‌ای از علوم اجتماعی است که به تحلیل تولید، توزیع و مصرف کالاها و خدمات می‌پردازد و کانون توجه دانش اقتصاد بر این است که عوامل اقتصادی چگونه رفتار و تعامل می‌کنند و اقتصادهای مختلف چگونه کار می‌کنند. در این راستا، یک تقسیم‌بندی اولیه کتاب‌های پایه‌ای اقتصاد، اقتصاد خرد در برابر اقتصاد کلان است.

بدیهی تصریح کرد: اقتصاد خرد، رفتار عوامل پایه‌ای اقتصاد، شامل عوامل فردی مانند خانوارها و شرکت‌ها یا خریداران و فروشندگان را بررسی می‌کند. در مقابل اقتصاد کلان، کلیت اقتصاد و عوامل موثر بر آن شامل بیکاری، تورم، رشد اقتصادی و سیاست پولی و مالی را تحلیل می‌کند.

این کارشناس مسائل اقتصاد یادآور شد: بسیاری بر این باورند که آدام اسمیت علم اقتصاد را پایه‌گذاری کرد. اگر چه خود او تحت تاثیر نویسندگان فرانسوی‌ بود. در حقیقت نخستین مطالعات در مورد این‌که اقتصاد چگونه عمل می‌کند، توسط همین نویسندگان فرانسویِ فیزیوکرات طرح‌ریزی شد. آدام اسمیت بسیاری از ایده‌های آنان را اتخاذ کرده و آن‌ها را به سمت اینکه اقتصاد چگونه کارکردی باید داشته باشد، گسترش داد.

وی خاطرنشان کرد: به طور کلی تفکر اقتصادی به دو مسیر تئوریک و مسیر کاربردی تقسیم شده و مسیر اقتصادی تئوریک یا اقتصاد نظری زبان آمار و ریاضیات و مدل‌های محاسباتی را به کار می‌گیرد تا مفاهیم خالص را مورد آزمایش قرار دهد. این نوع اقتصاد به نوبه‌ خود به اقتصاددانان کمک می‌کند تا حقیقت اقتصادهای کاربردی را دریابند و آن را به شکل سیاست‌ دولتی درآورند. چرخه‌ کسب‌ و کار، چرخه‌ شکوفایی و زوال و اقدامات ضد تورم همگی حاصل علم اقتصاد هستند و فهمیدن آن‌ها به دولت و بازار کمک می‌کند تا با این متغیرها سازگار شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha