• چهارشنبه / ۱ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۶:۳۷
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 98030100515
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

برخی مناطق چهارمحال و بختیاری با خشکسالی آب‌شناسی مواجه است

برخی مناطق چهارمحال و بختیاری با خشکسالی آب‌شناسی مواجه است

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه بارش‌های اسفند و فروردین‌ماه خشکسالی‌ها را جبران نکرد، تصریح کرد: تا حدودی خشکسالی کشاورزی مرتفع شد و خشکسالی آب‌شناسی شدید و متوسط در برخی از نقاط استان وجود دارد، به طوری که به جز بخش کوچکی از استان، سایر مناطق گرفتار خشکسالی آب‌شناسی است.

به گزارش ایسنا،  شاهرخ پارسا اول خردادماه در جلسه ستاد مدیریت بحران استان، اظهارکرد: بیشترین بارش از 26 اسفندماه تا 13 فروردین‌ماه امسال مربوط به چهارمحال و بختیاری بود که از لحاظ مجموع بارش‌ها، استان رتبه چهارم کشوری را کسب کرده است.

وی با اشاره به ذوب 140 سانتی‌متری برف در مناطق برف‌گیر استان و افزوده شدن آن به حجم روان‌آب‌ها ، گفت: میزات بارش‌ها در فروردین‌ماه در شهرستان کوهرنگ به 632 میلی‌متر رسید.
پارسا گفت: بارش‌های اردیبهشت‌ماه استان به جز در شهرستان اردل کمتر از حد نرمال بود که بارندگی‌ها از اول فروردین‌ماه تا 31 اردیبهشت‌ماه نسبت به میانگین بلندمدت 63 درصد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته 120درصد افزایش یافته است.
وی بیان کرد: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون مجموع بارش‌های استان به 824 میلی‌متر رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته سه برابر و نسبت به میانگین بلندمدت 44 درصد افزایش یافته است.
مدیرکل هواشناسی استان گفت: در روزهای سوم، چهارم و پنجم اردیبهشت‌ماه دمای هوای استان کاهش یافت که علی رغم اطلاعیه‌ها و توصیه‌ها، کشاورزان نتوانستند از سرمازدگی باغات جلوگیری کنند.
وی افزود: وضعیت باد غالب در فروردین‌ماه در مرکز استان به بیش از 100 کیلومتر بر ساعت و در کوهرنگ به 140 کیلومتر بر ساعت رسید.
پارسا با اشاره به اینکه بارش‌های اسفند و فروردین‌ماه خشکسالی‌ها را جبران نکرد، تصریح کرد:  تا حدودی خشکسالی کشاورزی مرتفع شد و خشکسالی آب‌شناسی شدید و متوسط در برخی از نقاط استان وجود دارد، به طوری که به جز بخش کوچکی از استان، سایر مناطق گرفتار خشکسالی آب‌شناسی است.
وی با اشاره به اینکه حدود 13 درصد از تالاب گاوخونی در چهارمحال و بختیاری واقع شده که در 10 سال اخیر بخش عمده خشکسالی تالاب ناشی از این استان بوده است، بیان کرد: 14 هزار کیلومتر از کارون در چهارمحال و بختیاری واقع شده که بیشترین خشکسالی از سمت استان‌های ایلام و لرستان است.
پارسا گفت: طی چند روز آینده با توجه به شکل‌گیری گرد و غبار بر کشور عراق و حاکم شدن آن در کشور، چهارمحال و بختیاری نیز تحت تاثیر این امر قرار می‌گیرد، به طوری که صبح جمعه هوای استان گرد و غبار خواهد بود.
وی ادامه داد: از بعدازصهر روز جمعه جوی ناپایدار وارد استان می‌شود و تا روز دوشنبه به خصوص در بعدازظهرها و اوایل شب افزایش ابر، وزش باد نسبتا شدید و بارش‌های موقتی و رگباری به همراه رعد و برق پیش‌بینی می‌شود، گرچه شدت ناپایداری‌ها برای روز یک‌شنبه خواهد بود.
مدیرکل هواشناسی استان تاکید کرد: طی سه ماه آینده نیز بارش‌هایی در حد نرمال در استان خواهیم داشت، همچنین دمای هوای استان یک تا دو درجه افزایش خواهد یافت.
وی گفت: پیش‌بینی شده بارش‌های فصل پاییز در حد نرمال خواهد بود.
در ادامه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، با اشاره به عقب افتادن کشت محصولات بهاره، تصریح کرد: سهمیه کشت کلزا 20 برابر سال گذشته و چغندرقند دو برابر سال گذشته برای استان‌ها تکلیف شده است.

ذبیح‌الله غریب با اشاره به خسارت 265 میلیارد تومانی بخش کشاورزی، بیان کرد: تاکنون 52 میلیارد تومان اعتبار به منظور پرداخت غرامت به کشاورزان و 48 میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی بخش کشاورزی در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: در پی سیلاب مشکلات حدود 166 مزرعه در استان برطرف شد و در شهرستان‌های لردگان، اردل، کیار و کوهرنگ 12 بیل مکانیکی اجاره و پنج هزار و 950 متر لوله‌گذاری انجام شد.
غریب در ادامه گفت: 72 هزار از سطح زیر کشت بخش زراعی و 16 هزار و 700 هکتار از بخش باغبانی تحت پوشش بیمه هستند که از این تعداد 25 هزار هکتار بخش زراعی و یک هزار هکتار از بخش باغی دچار خسارت شدند و میزان خسارت برآورده شده این بخش‌ها 19 میلیارد تومان بوده است.
وی با اشاره به اینکه بازسازها در بخش کشاورزی انجام شده است، تصریح کرد: براساس مطالعه، در مرحله بازسازی عموما ترمیم انجام می‌شود.
در ادامه مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان، با اشاره به خسارت 133 میلیارد و 700 میلیون تومانی بخش عمران و مسکن، بیان کرد: مجموعا به سه هزار و 61 واحد مسکونی خسارت وارد شد که  37 شهر و 501 روستا دچار خسارت شدند.
سهراب رئیسی گفت: مطالعات جابجایی 58 روستای در معرض خطر استان انجام شده که اعتبار مورد نیاز برای جابجایی آن‌ها 4.3 میلیارد تومان است.
وی بیان کرد: یک هزار و 575 مورد در امور معیشتی و لوازم خانگی برای استان به منظور جبران و پرداخت خسارت پیش‌بینی شده است.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha