• چهارشنبه / ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 98032209930
  • منبع : نمایندگی قزوین

بهره‌برداری از اولین دریاچه "7 دره" در قزوین طی ماه آینده

بهره‌برداری از اولین دریاچه "7 دره" در قزوین طی ماه آینده

ایسنا/قزوین معاون فنی و عمرانی شهردار قزوین گفت: در باراجین 13 دریاچه نقطه‌یابی شده که تصمیم گرفته شد پنج دریاچه احداث شود که سه مورد آن عملیاتی شده است، سه دریاچه در دستور کار قرار دارد که ظرف یک ماه آینده اولین دریاچه به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش ایسنا، سیدمحمد علمی در جلسه شورای اسلامی شهر قزوین که در شب گذشته برگزار شد، با اشاره به پروژه هفت دره، تصریح کرد: سال گذشته سه دره از این پروژه به بهره‌برداری رسید و تلاش می‌کنیم تا پایان مهرماه چهار دره باقی‌مانده را نیز به بهره‌برداری برسانیم.

وی افزود: در پروژه هفت دره فضایی برای زیستگاه و فضایی برای پشتیبان وجود دارد، مسیری برای پیاده راه در نظر گرفته‌شده است و بخشی از فضا به ساختمان مدیریت اختصاص دارد که فاز یک آن طراحی و ساخته‌ شده است.

معاون فنی و عمرانی شهردار قزوین اظهار کرد: باغ حاره همان فضایی الحاقی دهکده طبیعت بخش دیگر هفت دره است که در مرحله نازک‌کاری این پروژه مجموعه‌ای از گل و گیاه که در خود بافت دهکده است که کنار آکواریوم و بخش خزندگان ایجاد می‌شود، گیاهان آفریقایی و با پوشش گرم در این بخش استفاده می‌شود.

وی تصریح کرد: در پروژه یادشده بتن‌ریزی فونداسیون برج‌های نوری انجام می‌شود تا فضای روشنایی هفت دره تأمین شود، در این بخش برجک‌هایی با پروژکتورهایی طراحی‌شده است که سطح روشنایی برای شب را آماده می‌کند، در بخش دره‌ها نیز از انرژی سولار برای روشنایی استفاده می‌شود.

علمی تأکید کرد: پیاده راه‌های هفت دره با شیب مناسب ویژه معلولین و سالمندان طراحی‌شده است تا قابل‌استفاده برای عموم مردم باشد.

وی با اشاره به دریاچه‌ها و سدهای خاکی گفت: در باراجین 13 دریاچه نقطه‌یابی شده که تصمیم گرفته شد پنج دریاچه احداث شود که سه مورد آن عملیاتی شده است، حجم خاک‌برداری صد در صد انجام‌شده است و در مراحل کار رو به اتمام است.

معاون فنی و عمرانی شهردار قزوین یادآور شد: لایه‌هایی که نیاز به خاک‌ریزی دارد در حال انجام است و تست‌های لازم انجام‌شده است، ماسه‌ای که باید در کف برکه انجام شود صورت گرفته و در مرحله پایانی ژئوتکستایل و ژئوممران قرار دارد و به‌زودی مرحله آبگیری انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ژئوتکستایل درواقع حالت موکت است که باعث می‌شود ریزدانه‌ها از پایین به بالا نفوذ نکند و لایه اول است، ژئوممبران حرفه‌ای‌تر و قوی‌تر است که لایه بعدی است که آماده آبگیری می‌شود.

علمی تأکید کرد: حجم پنج استخر در نظر گرفته‌ شده 210 هزار مترمکعب است که یکی از آن‌ها از دستور کار خارج‌ شده است، سه دریاچه در دستور کار قرار دارد که ظرف یک ماه اولین دریاچه به بهره‌برداری می‌رسد.

وی عنوان کرد: باراجین مجموعه 1400 هکتاری است که 25 نقطه شناور دارد که در کمیسیون ماده پنج کاربری‌های متفاوتی دارند که بر اساس نیاز در جانمایی انجام می‌شود، مطالعاتی که انجام‌ شده است 13 نقطه بود که عملاً 3 دریاچه در دستور کار قرارگرفته است.

مشاوران پروژه هفت دره همه چشم‌اندازها را بررسی کردند

معاون فنی و عمرانی شهردار قزوین تأکید کرد: این سه دریاچه حجم زیادی ندارند و هم‌اکنون استخرهایی در باراجین است که از منابع چاه‌های سطح شهر آب آن تأمین می‌شود در دریاچه نیز این گردش آب وجود دارد، از طرفی تأمین آب در کنار زیبایی پروژه نیز مورد توجه قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به قراردادی که بین شهرداری و آب منطقه‌ای وجود دارد در تأمین آب دریاچه‌ها نیز حق آبه وجود دارد، از طرف دیگر آب زیادی برای تأمین دریاچه‌ها نیاز نیست که در آینده دچار مشکل شویم.

علمی یادآور شد: اگر 13 دریاچه بهره‌برداری می‌شد نیاز به‌حق‌آبه داشتیم که در حال حاضر نیاز نیست. عمق این دریاچه یکنواخت نیست و تا چهار متر است، در حوزه تبخیر نیز مطالعات علمی صورت گرفته است و جای نگرانی وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: اجرای پروژه یادشده از مصوبات سفر ریاست جمهوری است، 20 میلیارد تخصیص داده‌شده که پنج میلیارد و 400 میلیون تومان در فاز اول پرداخت‌ شده و در حال حاضر نیز حدود هشت میلیارد تخصیص داده‌ شده است، تخصیص این اعتبارات آن به‌صورت اوراق و مالی تخصیص پیدا کرده و می‌کند که برگشت ندارد و سررسید آن سال 1400 است.

معاون فنی و عمرانی شهردار قزوین تأکید کرد: در خصوص دریاچه اولی که افتتاح می‌شود از استخرهای موجود استفاده می‌شود، اگر 13 دریاچه باشد از محل سیلاب و حق آبه، آب موردنیاز تأمین می‌شود، مشاور پروژه بحث باغستان را پیگیری کرده است و در دریاچه اول به باغستان ارتباطی ندارد و اگر 13 دریاچه افتتاح شود نیز تنها یک‌سوم حق آبه را استفاده می‌کنیم، مشاوران پروژه همه چشم‌اندازها را بررسی کردند و در همه موارد ورود پیدا کردند.

متولی طرح کمربند سبز، آب منطقه‌ای است

علمی در ادامه سخنان خود به تشریح طرح کمربند سبز پرداخت و گفت: متولی این طرح آب منطقه‌ای است و شرایط محیط زیستی آن با چرخه آب ۱۰۰ و ۲۰۰ ساله به تأیید این شرکت رسیده است.

این مسئول در خصوص طرح نیمه‌کاره دوربرگردان شیخ حسن نصرالله اظهار کرد: تلاش‌ها بر این بود که حین عملیات عمرانی انسدادی در این مسیر نداشته باشیم و برآوردها نشان می‌دهد که تا ۱۵ تیرماه سال جاری این طرح تکمیل خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به برج تجاری اداری حکم‌آباد گفت: احداث همه سقف‌های هشت بلوکه این پروژه در مرحله پایانی است و تا 45 روز آینده تمام سقف‌ها به اتمام خواهد رسید و امیدواریم پایان مرحله سقف و بلوک را خواهیم داشت. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha