به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای همدان، منصور ستوده اظهارکرد: هرساله اعتبارات استانی و متمرکز کشوری از طریق شرکت مدیریت منابع آب برای لایروبی رودخانهها به استان تخصیص مییابد که امسال امیدواریم با توجه به بارشهای اخیر و سیلاب ایجادشده اعتبارات را افزایش دهند .
وی افزود: لایروبی رودخانههای استان باهدف کنترل سیلاب و سیل در مواقع بروز بارندگیها و در جهت آمادگی لازم انجامشده، تا نقش مهمی در کنترل حوادث ناشی از سیلاب را داشته باشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان بابیان اینکه در لایروبی نقاط آسیبپذیر و تصرفات رودخانهها شناسایی میشوند، تصریح کرد: همچنین دیوارهای رودخانهها توسط پیمانکار ساماندهی میشوند.
وی اظهار کرد: برای شناسایی حد بستر و حریم رودخانهها توسط شرکت مهندسین مشاور مطالعاتی انجام میشود و پس تعیین آن به اداره ثبت اعلام میشود تا حریم حد و بستر رودخانهها مشخص شود. تاکنون رودخانههای شهرستانهای اسدآباد، بهار، رزن، کبودرآهنگ، ملایر، نهاوند، تویسرکان و چشین، حیدره، امامزاده کوه، سیاه کمر، یلفان و.... لایروبی شده اند.
وی ادامه داد: دیوار سازی رودخانهها در شهرها با هماهنگی شهرداری و در روستاها با هماهنگی بنیاد مسکن انجام میشود که امسال در شهرستان همدان رودخانههای عباسآباد در منطقه منوچهری، چشین، دهپیاز، سد اکباتان و خاکو لایروبی و احداث دیوارههای حفاظتی بر روی آنان انجامشده است.
ستوده ابراز کرد: در شهرستان بهار نیز لایروبی دهانه پلها و مناطق ضروری در داخل شهرک سفال لاله جین، سیمینهرود و قوری چای انجامشده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان بابیان اینکه مطالعات حد بستر و لایروبی رودخانههای قروه و دمق شهرستان رزن در حال انجام است، تصریح کرد: همچنین رودخانههای تاسران، شور و قهورد شهرستان کبودرآهنگ نیز لایروبی و علامتگذاری شدهاند.
وی، از لایروبی رودخانههای حرم آباد شهرستان ملایر، گاماسیاب، فارسبان و روستای چولک اصلی شهرستان نهاوند، کورزان رود، قلقرود، خرمرود شهرستان تویسرکان، شهاب، خنداب و شاهین آباد شهرستان اسدآباد خبرداد.
وی در ارتباط با تصرفات بستر و حریم رودخانههای استان نیز گفت: 178 هزار و 50 مترمربع از اراضی بستر رودخانه های استان و 51 هزار و 200 مترمربع از اراضی حریم رودخانهها آزادسازی شدند.
ستوده عنوان کرد: در راستای اجرای طرح مطالعه و ساماندهی و تعیین حد بستر و حریم رودخانهها یک میلیارد تومان از اعتبارات متمرکز کشوری تخصیص و هزینه شده است.
وی گفت: 3 اکیپ گشت و بازرسی در راستای حفاظت از رودخانهها برای جلوگیری از برداشت شن و ماسه و رفع تصرفات در شمال، مرکز و جنوب استان فعال هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان یادآور شد: دستگاه قضایی استان با قاطعیت با هرگونه تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی برخورد نموده و متخلفان را به مجازات قانونی خواهد رساند.
انتهای پیام
نظرات