• سه‌شنبه / ۱ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 98050100159
  • خبرنگار : 71610

واکنش جهانی، عربی و فلسطینی به تخریب منازل فلسطینی‌ها در جنوب قدس

واکنش جهانی، عربی و فلسطینی به تخریب منازل فلسطینی‌ها در جنوب قدس

سازمان ملل، اتحادیه اروپا، فرانسه، اتحادیه عرب، حزب‌الله لبنان و چند کشور عربی اقدام ارتش رژیم صهیونیستی برای تخریب منازل فلسطینی‌ها در شهرک "صور باهر" در جنوب شرقی قدس را به شدت محکوم کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه الجزیره، رژیم صهیونیستی از صبح روز دوشنبه اقدام به تخریب منازل مسکونی فلسطینیان در قدس شرقی کرده است که این عملیات با واکنش گسترده‌ای در سطح بین‌المللی مواجه شد.

سازمان ملل

در همین راستا، فرحان حق، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در سخنانی اظهار کرد، تخریب املاک خصوصی در مناطق اشغالی، جز در صورت وجود ضرورت‌های شدید نظامی، مجاز نیست و در این مورد هم ضرورت‌های نظامی وجود ندارد.

وی به نقل از مقامات بلندپایه سازمان ملل گفت که تخریب خانه‌ها با مسؤولیت‌های اسرائیل طبق قوانین بین‌المللی تناقض دارد.

اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا با صدور بیانیه‌ای به تخریب خانه‌های فلسطینیان در دو منطقه وادی الحمص و صور باهر در جنوب قدس اشغالی واکنش نشان داد.

در این بیانیه از رژیم صهیونیستی خواسته شده تا هرچه سریعتر عملیات تخریب منازل فلسطینی‌ها را متوقف کند.

در این بیانیه همچنین آمده است: سیاست شهرک سازی و اقداماتی مانند تخریب خانه‌ها، بیرون کردن فلسطینی‌ها و کوچاندن اجباری آنها اقدامی غیرقانونی است.

فرانسه

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه نیز با صدور بیانیه‌ای تخریب منازل فلسطینی‌ها را محکوم کرد و آن را مخالف قوانین بین‌المللی دانست.

اتحادیه عرب

سعید ابوعلی، معاون دبیرکل اتحادیه عرب و رئیس بحش فلسطین و اراضی عربی اشغالی با شدیدترین عبارت‌ها تخریب منازل در واد الحمص و صور باهور را محکوم کرد.

وی تاکید کرد: این جنایت در راستای ادامه تجاوزات علنی و سیستماتیک روز افزون اسرائیلی‌ها علیه ملت فلسطین و موجودیت آنها به خصوص در حق و حقوق‌شان در قدس است. این سیاست دنباله سیاست کوچ اجباری فلسطینی‌ها از شهر قدس است.

قطر

وزارت خارجه قطر نیز این اقدام صهیونیست‌ها را محکوم کرد و آن را به منزله تجاوز به حقوق تاریخی ملت فلسطین و جنایت علیه بشریت دانست که بیانگر نادیده گرفتن قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های مشروع بین‌المللی توسط این رژیم است.

در بیانیه وزارت خارجه قطر آمده است: این جنایت مستلزم مداخله بین‌المللی فوری برای وادار کردن اسرائیل به توقف عملیات تخریب و حفاظت از ملت فلسطین است.

اردن

سفیان القضاة، سخنگوی وزارت خارجه اردن هم با صدور بیانیه‌ای به اقدام نظامیان صهیونیست در تخریب ده‌ها واحد مسکونی فلسطینی‌ها قدس واکنش نشان داد.

وی تأکید کرد که اردن مخالف سیاست‌های شهرک‎سازی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطینی از جمله قدس شرقی است.

القضاة در ادامه خواستار توقف فوری این اقدامات شد که کوچاندن اجباری ساکنان این مناطق را هدف گرفته‌اند.

این مقام اردنی در ادامه عنوان کرد: تمامی این اقدامات به شکل واضحی با توافقنامه‌های امضا شده میان اسرائیل و فلسطینی‌ها و قوانین بین‌المللی در تعارض است و از اسرائیل می‌خواهیم که هرچه سریعتر این اقدامات که بر راه حل دو کشوری و تنها راه صلح و ثبات در منطقه تأثیر می‌گذارد را متوقف کند.

حزب‌الله

حزب الله لبنان با صدور بیانیه‌ای اقدام رژیم صهیونیستی مبنی بر تخریب منازل مسکونی فلسطینی‌ها را در قدس شرقی محکوم کرده و آن را جنایتی با هدف کوچ اجباری جوامع فلسطینی توصیف کرد.

حزب الله ضمن محکوم کردن تمامی اشکال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، تلاش در این مسیر را پوششی سیاسی برای جنایات این رژیم اعلام کرد.

در این بیانیه آمده است، رویکرد سازمان یافته رژیم صهیونیستی به منظور کوچ اجباری جوامع فلسطینی اتخاذ شده و عملیات تخریب منازل مسکونی فلسطینی‌های ساکن قدس شرقی با هدف آوارگی آنان انجام می‌شود.

انصارالله

محمد علی الحوثی، عضو شورای سیاسی عالی یمن وابسته به انصارالله گفت، عملیات تخریب منازل در روستای صور باهر در قدس یک جنایت محکوم شده است.

وی تصریح کرد: تخریب منازل در وادی الحمص واقع در روستای صور باهر در قدس اشغالی نشان دهنده رویکرد غیرانسانی اسرائیل است.

تشکیلات خودگردان فلسطین

حسین الشیخ، عضو کمیته مرکزی جنبش فتح اعلام کرد که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نشستی را به منظور بررسی پاسخ به اقدامات رژیم صهیونیستی در قدس برگزار خواهد کرد.

وی در صفحه اختصاصی خود در توییتر نوشت: عباس خواستار برگزاری یک نشست مهم میان رهبران فلسطینی طی دو روز است و در این نشست نحوه پاسخ به اقدامات اخیر اسرائیل و تخریب منازل مسکونی در قدس بررسی می‌شود.

الشیخ ادامه داد: آنچه در قدس رخ می‌دهد یک جنایت بزرگ از سوی نیروهای رژیم اشغالگر است. این اقدام در منطقه موسوم به "الف" صورت گرفته است که دارای مجوز تشکیلات خودگردان فلسطین است و این اقدام مستلزم یک راهپیمایی رسمی، مردمی و بین‌المللی و مداخله فوری دادگاه کیفری بین‌المللی و همچنین رفتن به تمامی نهادهای بین‌المللی است.

نبیل ابو ردینه، سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری وفا اعلام کرد، رهبری فلسطین طی روزهای آتی سلسله نشست‌های مهمی را به منظور پاسخگویی به رفتارهای اسرائیل برگزار می‌کند و در جریان این نشست‌ها تصمیمات سرنوشت سازی را درباره روابط با این رژیم و توفقنامه‌های امضا شده با آن اتخاذ خواهد کرد.

وی افزود: محمود عباس بارها و بارها هشدار داد در صورتی که اسرائیل همچنان بر عدم پایبندی به توافقنامه‌های امضا شده پافشاری کند، طرف فلسطینی نیز نمی‌تواند به آنها پایبند باشد. همه ازجمله اسرائیل به عنوان قدرت اشغالگر باید مسؤولیت‌شان را بپذیرند.

صائب عریقات، دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) نیز در کنفرانس مطبوعاتی در رام‌الله ضمن محکوم کردن این اقدام، گفت که طبق قانون اساسی دادگاه کیفری بین‌المللی تخریب منازل فلسطینی‌ها جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است.

وی خواستار انجام تحقیقات در این خصوص شد و از مجمع عمومی سازمان ملل و شورای حقوق بشر این سازمان خواست تا اسرائیل را به دلیل جنایات پی‌درپی علیه ملت فلسطین بازخواست کنند.

عریقات در ادامه گفت که رهبری فلسطین تصمیم به ایجاد مکانیزم‌هایی برای لغو تمامی توافقنامه‌های امضا شده با رژیم صهیونیستی، اتخاذ تمامی اقدامات مورد نیاز برای جبران ضرر و زیان خانواده‌های متضرر در قدس و اسکان آنها گرفته است.

وی همچنین اعلام کرد که تشکیلات خودگردان فلسطین تعامل با دادگاه‌های اسرائیلی که یک ابزار برای اجرای طرح های صهیونیستی هستند را نیز متوقف کرده است.

این مقام فلسطینی ادامه داد، زمان آن فرارسیده که کشورهای عربی پیامدهای "معامله قرن" از جمله به اعلام قدس به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و ایجاد تونل‌هایی در زیر مسجد الاقصی را درک کنند.

از سوی دیگر، محمد اشتیه، نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین نیز تخریب خانه‌های فلسطینیان در قدس اشغالی را جنایتی جنگی علیه انسانیت برشمرد و از کشورهای جهان و مؤسسات بین‌المللی و حقوقی خواست تا جلوی این جنایات را بگیرند.

وی اشاره کرد که محمود عباس، ریاض المالکی، وزیر خارجه این تشکیلات را ملزم کرده‌ تا پرونده‌ای در خصوص محله وادی حمص و شهرک صور باهر در قدس اشغالی تشکیل داده و به این پرونده رسیدگی کند.

اشتیه در واکنش به اظهارات اخیر جیسون گرینبلات، فرستاده رئیس جمهوری آمریکا به خاورمیانه مبنی بر اینکه "کرانه باختری اشغالی نیست" و "اسرائیل در منازعه با فلسطین قربانی است" نیز گفت: هر فردی که اشغال را انکار و اقدامات آن را توجیه می کند شریک آن است و هر شخصی که معتقد است سرزمین فلسطین اشغالی نیست و منطقه مورد منازعه و شهرک‌سازی مشروع و قانونی بوده یک فرد بی‌وجدان است که زشتی اشغال نظامی، سرقت اراضی و منابع طبیعی و نقض حقوق بشر را نمی‌بیند.

سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) نیز ضمن محکومیت اقدام صهیونیست‌ها، تخریب ده‌ها منزل فلسطینی‌ها را جنایت جنگی و پاکسازی قومی خواند.

جنبش جهاد اسلامی نیز این اقدام را جنایت علیه ملت فلسطین توصیف و اعلام کرد که این نقض‌ها نتیجه مستقیم طرح آمریکا در منطقه و عادی‌سازی مداوم روابط با رژیم اشغالگر است.

این جنبش با صدور بیانیه‌ای خواستار تشدید انتفاضه و مقابله همه‌جانبه با اقدامات رژیم صهیونیستی شد.

جنبش مقاومت اسلامی حماس نیز اعلام کرد: "اسرائیل اشغالگر، می‌خواهد با راندن اجباری صاحبان اصلی این منطقه ساختار جمعیت قدس را به طور سیستماتیک تغییر دهد".

این جنبش در ادامه خواستار آزاد گذاشتن مقاومت در کرانه باختری شد و تأکید کرد که این طرح رژیم صهیونیستی مستلزم یک پاسخ محکم فلسطینی با استفاده از برنامه‌های ملی همه‌جانبه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha