• چهارشنبه / ۹ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۹:۴۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98050905005
  • منبع : بنیاد ملی نخبگان

معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان:

جایگاه بین‌المللی ایران در زمینه به کارگیری موثر نخبگان مناسب نیست

جایگاه بین‌المللی ایران در زمینه به کارگیری موثر نخبگان مناسب نیست

معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان گفت: در کشوری هستیم که از لحاظ انرژی و منابع زیر زمینی اول و دوم هستیم اما در حوزه به کارگیری موثر استعداهای برتر و دانش آموختگان برتر دانشگاهی در کشور عقب هستیم. جایگاه بین المللی ایران در حوزه به کارگیری موثر نخبگان در جامعه در حوزه های مختلف اقتصادی، ثروت آفرینی، اجتماعی و فرهنگی مناسب نیست و نیاز به تلاش و جدیت بسیار دارد.

به گزارش ایسنا، حسن سالاریه در آئین تکریم و معارفه مدیر جدید بنیاد نخبگان خراسان‌شمالی اظهار کرد: بنیاد ملی نخبگان بیش از ۱۲ سال است که با ابتکار مقام معطم رهبری تشکیل شده است. این بنیاد در سال‌های اولیه به تشکیل ساختار هویتی و ایجاد مقررات و مفاهیم مربوط به نخبگان پرداخت.

وی در ادامه افزود: در سال‌های اولیه تاسیس بنیاد، تعاریف مربوط به نخبه دچار نقص و تا حدی ابهام بود که در اواخر سال های دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ سند راهبردی کشور در امور نخبگان تهیه و با ارائه این سند بسیاری  از این ابهامات و نواقص نیز مرتفع شد.

معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا در ساختار اجتماعی استعدادهای برتر و نخبگان قشر شناخته شده‌ و به کار گرفته شده‌ای هستند٬ تصریح کرد: برنامه‌های ویژه و کاربردی فراوانی در این قبیل کشورها برای رشد و ارتقای جامعه مستعدان و در نهایت تبدیل شدن آن‌ها به نخبگان در اجتماع اجرا می‌شود اما این موضوع در کشورما حتما نیاز به توجه بیشتر دارد.

سالاریه عنوان کرد: در کشوری هستیم که از لحاظ انرژی و منابع زیر زمینی اول و دوم هستیم اما در مقایسه با کشورهای پیشرفته در زمینه به‌کارگیری استعدادهای برتر و افزایش اثربخشی نخبگان رتبه خوبی نداریم و باید بسیار جلوتر از وضعیت کنونی باشیم. اگر بتوانیم غل و زنجیر افتاده به دست و پای جوانان و نخبگان کشور را در مسیر کار و تلاش باز کنیم٬ شاهد رشد و ارتقای ایران در بسیاری زمینه‌ها خواهیم بود. در مقابل این موضوع هم این است که نباید جمعیت با استعداد را در مسیر نخبگی متوقع به بار آورد.

وی در خصوص اهداف بنیاد ملی نخبگان گفت: هدف بنیاد٬ ریل گذاری، ایجاد انگیزه و به خط کردن دستگاه‌های کشور برای استفاده از استعدادهای برتر و در نهایت اثر بخشی بیشینه و تکریم و الگوسازی از نخبگان است. شناسایی برترین های علمی و آموزشی و افزایش احساس مسئولیت پذیری در قبال جامعه و کشور و کمک به فراهم کردن شرایط اثربخشی مثبت از دیگر اهداف بنیاد است.

بر اساس اعلام پایگاه اطلاع‎رسانی بنیاد ملی نخبگان، معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان در پایان خاطرنشان کرد: جمعیت مخاطب برنامه های ویژه بنیاد در حوزه دانشجویی، حدود ۰.۱ درصد کل دانشجویان، و از بین برترین دانشجویان تحصیلی و پژوهشی است. بنیاد باید این سرمایه گرانقیمت را با نیازهای واقعی جامعه و کشور آشنا کند. برخی می‌گویند چرا استعدادهای برتر تحصیلی را به اردوهای جهادی می‌برید. ورود نخبگان به اردوهای جهادی آنان را با مشکلات و ضعف‌های کشور آشنا می‌کند و بسیار تاثیرگذار است. استعدادهای برتر، دانش آموختگان برتر در مسیر نخبگی باید با نیازهای واقعی کشور آشنا شوند و درگیر حل مسائل واقعی کشور شوند. سستی و بی توجهی در زمینه به کارگیری این سرمایه های عظیم انسانی کشور را عقب می‌اندازد. در حفظ به کارگیری استعدادهای برتر در کشور، نیاز به همت و توجه همه جانبه کلیه ارکان اجتماع و دولت داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha