به گزارش ایسنا، عباس صوفی چهارشنبه 27 شهریورماه درهشتمین نشست شهر اندیشی با عنوان " توسعه راهبردی هسته تاریخی شهر همدان با تاکید بر امکان سنجی گذرهای فرهنگی، تاریخی و گردشگری" در همدان، با بیان اینکه همدان به برگزاری نشست های شهر اندیشی و عمل گرایی نیاز دارد، اظهار کرد: همدان ظرفیت بسیار بالایی در حوزه گردشگری دارد و شهری فاخر و کم نظیر در دنیا است چرا که نخستین شهر زنده دنیا با قدمت زیاد به شمار می آید.
وی با بیان اینکه همدان بیش از ۳ هزار سال قدمت دارد و ۵۰۰ سال نیز پایتخت ایران بزرگ بوده است، افزود: همدان سردمدار تاریخ ایران بزرگ بوده بنابراین نیازمند توجه بیشتر است.
صوفی با بیان اینکه در تمام دنیا شهرهای بزرگ و تاریخی به دو قسمت مدرنیته و تاریخی به صورت مجزا و مستقل از یکدیگر تقسیم می شوند، اضافه کرد: در همدان نیز همین روال طی می شد اما متأسفانه در سال های اخیر مدرنیته و تاریخ با یکدیگر ادغام شدند.
وی با تأکید بر انجام اقدامات لازم برای حفظ هویت تاریخی همدان عنوان کرد: گردشگران خارجی به قصد آشنایی با هویت تاریخی وارد همدان می شوند و در کنار آن از فضاهای تفریحی استفاده می کنند.
صوفی با بیان اینکه همدان سهم کمی از گردشگران خارجی را به خود اختصاص می دهد، اظهار کرد: در کل دنیا یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون گردشگر وجود دارد که سهم ایران ۲۰ میلیون نفر و همدان ۷ هزار نفر بوده که بسیار کم است.
وی با بیان اینکه باید از هر ظرفیت همدان برای جذب گردشگر خارجی و داخلی استفاده کنیم، گفت: سال گذشته همدان ۲۰۱۸ بازخورد خوبی داشت و امسال نیز همایش جهانی راه ابریشم برای معرفی ظرفیت های همدان برگزار می شود.
صوفی با بیان اینکه متأسفانه همدان با قدمت زیاد آثار تاریخی ثبت جهانی شده ندارد، ادامه داد: اساتید دانشگاه، صاحب نظران حوزه اجرایی و علمی باید به طور جدی برای برنامه ریزی در حوزه توسعه گردشگری ورود پیدا کنند.
وی حضور اعضای یونسکو در همدان را برای ثبت جهانی آثار تاریخی مفید دانست و افزود: استارت شهرداری برای بازسازی مناطق تاریخی
زده شده و اقدامات لازم برای اخذ مجوز در حال انجام است.
صوفی با بیان اینکه شورای شهر تأکید جدی بر توسعه گردشگری دارد، خاطرنشان کرد: پیاده راه سازی های همدان جزء کم نظیر ترین پیاده راه های ایران است و امسال جداره سازی ۲ نقطه از آنها انجام خواهد شد.
فضاهای تاریخی واجد ارزش همدان با حفظ هویت خود بازسازی شوند
رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز گفت: فضاهای تاریخی واجد ارزش همدان با حفظ هویت خود باید بازسازی شوند.
کامران گردان با بیان اینکه شهردار همدان رویکرد مدیریت شهری را از سنتی به علمی برگردانده است، افزود: مدیران ارشد شهری افرادی هستند که سلیقه علمی و فنی خوبی دارند. بحث آزمون و خطا در مدیریت شهری تمام شده است و باید به صورت علمی با مسائل شهرداری برخورد کرد تا هزینه های پرداختی کمتر شود.
وی با بیان اینکه بازخوردهای جلسات شهراندیشی باید تعیین شود، اضافه کرد: تاریخ، قدمت بنا و ساختمان شناسنامه هر کشوری است و حفظ بنای تاریخی و استفاده از آنها برای مردم ایران بسیار مهم است.
رئیس شورای اسلامی شهر همدان بیان کرد: با پیاده راه سازی خیابان های اطراف میدان مرکزی شهر همدان، گذر فرهنگی از آرامگاه بوعلی به هگمتانه متصل می شود که تعامل بین مدرنیته و صنایع دستی را ایجاد خواهد کرد.
وی با بیان اینکه حل مشکلات مردم در پیاده راه ها در حال بررسی و ارزیابی است، عنوان کرد: برگزاری نشست های شهراندیشی باید به افزایش گذرهای فرهنگی و توجه مردم به مسائل تاریخی و فرهنگی کمک کند.
گردان با بیان اینکه موضوع پیاده محوری در همه دنیا وجود دارد و فضای خودرو باید به پیاده راه داده شود، اظهار کرد: آشنایی مردم جهان با فضای تاریخی همدان و توسعه بحث گردشگری یکی از مهمترین اولویت های استان است.
وی برگزاری همایش های بین المللی، آماده سازی زیرساخت های لازم برای گردشگری، اهدای بسته تشویقی به گردشگران و سرمایه گذاران را از اقدامات انجام شده برای توسعه گردشگری برشمرد و گفت: حضور گردشگران داخلی و خارجی نشأت گرفته از تلاش های مسئولان استانی است.
رئیس شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه فضاهای تاریخی واجد ارزش با حفظ هویت خود باید بازسازی شوند، خاطرنشان کرد: با تلاش های روزافزون مسئولان اقامت گردشگران در استان از یک شب به سه شب رسیده است.
انتهای پیام
نظرات