به گزارش ایسنا، مهرداد سالاری در جلسه امروز (14 مهر) ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان کرمانشاه با اشاره به آخرین وضعیت بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه با گذشت نزدیک به دو سال از این حادثه، اظهار کرد: در زلزله آبان 96، شش هزار واحد شهری و یازده هزار و 500 واحد روستایی استان به طور کامل تخریب شد و 57 هزار واحد تعمیری نیز در شهرها و روستاها داشتیم.
وی ادامه داد: بعد از پس لرزههای متعددی که داشتیم تعداد واحدهای تخریبی به هفت هزار واحد شهری و 12.5 هزار واحد روستایی افزایش پیدا کرد و به مجموع 19 هزار و 500 واحد رسید، اما برای فرصت سازی از زلزله، کار بازسازی بیش از 40 هزار 400 واحد را در شهرها و روستاها آغاز کردیم.
سالاری خاطرنشان کرد: در مجموع در بخش واحدهای تعمیری، تخریبی و واحدهایی که فرصت سازی شد، 107 هزار و 766 واحد در کرمانشاه ساخت و ساز شد و توانستیم تعداد زیادی از واحدها را مقاوم سازی کنیم.
وی با بیان اینکه در این دو سال به اندازه 10 سال مقاوم سازی واحدهای مسکونی انجام شد، تاکید کرد: واحدهای ساخته شده آزمون خود را در پس لرزههای 6.4 ریشتری پس دادند.
سالاری با بیان اینکه سهم خیرین از واحدهای بازسازی شده فقط 420 واحد بوده، گفت: از این تعداد 148 واحد مربوط به آقای دایی و 112 واحد مربوط به خانم کلباسی بوده است.
وی تاکید کرد: در اکثر واحدهای بازسازی شده توسط خیرین، 57 میلیون تومان کمک تسهیلاتی و بلاعوض دولتی به واحدها پرداخت شده و از خدمات خاکبرداری و نقشه برداری رایگان نیز بهرهمند شدند.
به گفته این مسئول، میزان کمک خیرین برای بازسازی این واحدها پنج میلیارد تومان بوده که در مقایسه با هزینه کرد دولت رقم بسیار کمی است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه مجموع اقدامات انجام شده برای بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه را حاصل عملکرد دستگاههای متخلف و ستادهای بازسازی استانهای معین دانست و تاکید کرد: باید برای قددردانی از هر یک از ستادهای معین برنامه مستقلی برگزار کنیم.
سالاری در ادامه اشارهای هم به قانون جدید مدیریت بحران کشور و وظایف مطالعاتی سنگینی که در آن برای دستگاهها تعریف شده داشت و گفت: تامین اعتبار بسیاری از این طرحها با بودجه و امکانات استانی میسر نیست و دستگاهها باید اعتبار مورد نیاز را به وزارتخانه مربوطه انعکاس دهند تا از اعتبارات ملی تامین شود.
وی بر لزوم مهندسی رودخانههای استان هم تاکید کرد و افزود: طرحهایی که برای مهندسی رودخانهها در نظر گرفته میشود باید برای اوایل سال آبی آینده قابل اجرا باشد.
انتهای پیام
نظرات