به گزارش ایسنا، هوشنگ بازوند در همایش گرامیداشت روز ملی روستا و عشایر که امروز(16 مهر) برگزارشد، به تشریح آخرین وضعیت بازسازیها در مناطق زلزله زده استان پرداخت و بابیان اینکه در زلزله سال 96 تعداد 27 هزار و 500 واحد مسکونی روستایی تخریب شد، اظهارکرد: تاکنون کاربازسازی بیش از 26 هزارواحد از این تعداد به اتمام رسیده و 1300 واحد باقی مانده که تلاش میکنیم ظرف یک ماه آینده کار بازسازی آنها را نیز به پایان برسانیم.
وی بااشاره به تخریب نزدیک به 13 هزار واحد شهری، اعلام کرد: از این تعداد تاکنون 7700 واحد بازسازی شده که کندی ساخت و سازها به دلیل وجود پارهای مشکلات در شهرها بوده است.
استاندار کرمانشاه بابیان اینکه در بازسازی مناطق زلزله زده به اندازه 10 سال ساخت وساز کردیم، گفت: در این مدت توانستیم تهدید زلزله را به فرصت تبدیل کرده و نزدیک به 6100 واحد بیشتر از تعداد واحدهای قبل از زلزله در این مناطق بسازیم.
وی در ادامه به امهال وام مناطق زلزله زده هم اشارهای کرد و افزود: وامی که برای ساخت و ساز در اختیار خسارت دیدگان از زلزله قرار دادیم، 3500 میلیارد تومان بود. در کنار پرداخت این تسهیلات همان زمان از رئیس جمهور خواستیم تا برای وامهایی که مردم قبل از زلزله از بانکها گرفته بودند یک مهلت دوساله قرار دهد که ایشان هم موافقت کرد و 3200 میلیارد تومان وام در این مناطق امهال شد.
بازوند تصریح کرد: براساس قانون مهلتی که برای امهال وام خسارت دیدگان از بلایای طبیعی تعیین شده دو سال است و این مسئله دست مسئولین استانی نیست که بخواهند مدت زمان امهال آن را کم یا زیاد کنند و البته ماهم مخالفتی برای امهال مجدد آن نداریم.
وی در ادامه به بازگشایی مرز خسروی برای تردد زائرین اربعین حسینی طی روزهای گذشته اشاره کرد و گفت: برای تحقق این مسئله، مسئولین ارشد کشوری تلاشهای زیادی کردند و در استان هم پیگیریهای بسیاری شد تا این فرصت خوب را برای استان رقم بزنیم.
استاندار کرمانشاه بابیان اینکه بازگشایی این مرز یکی از آروزهای دیرینه مردم استان بود که محقق شد، افزود: پس از چندین سال این توفیق برای مردم استان حاصل شده تا میزبانی زوار اربعین حسینی را داشته باشند و از ابعاد معنوی، فرهنگی و اقتصادی این میزبانی بهره مند شوند.
وی همچنین به وجود 64 روستا از کنگاور تا خسروی در مسیر تردد زائرین اربعین حسینی اشاره کرد و گفت: امیدواریم دهیاران این روستاها برای میزبانی شایسته از زائرین اربعین حسینی اقدامات لازم را انجام دهند.
بازوند در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم رونق توریسم روستایی در کرمانشاه تاکید کرد و افزود: برای رسیدن به این هدف به ابزارهایی نیاز داریم که بخش مهمی از این ابزارها مانند راه اندازی اقامتگاههای بوم گردی در اختیار دهیاران است.
وی تاکید کرد: از دهیاران می خواهیم تا مدیرانی که برای افزایش تعداد اقامتگاههای بوم گردی استان همکاری نمیکنند را به ما معرفی کنند.
استاندار کرمانشاه به در پیش بودن رویداد بین المللی گردشگری روستایی 2020 به میزبانی کرمانشاه هم اشاره کرد و گفت: نمیتوانیم بگوئیم میخواهیم میزبانی این رویداد را داشته باشیم، اما تعداد اقامتگاههای بوم گردی استان کافی نباشد.
وی در ادامه به کاهش نرخ بیکاری استان در فصل تابستان براساس اعلام مرکز آمار اشاره و اظهارکرد: کاهش نرخ بیکاری استان در این فصل ناشی از بالا رفتن نرخ مشارکت اقتصادی مردم وتدوین سند اقتصاد مقاومتی، اشتغال، رونق تولید و ... بوده است.
وی در ادامه به ابلاغ قانون جدید مدیریت بحران در کشور اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه ایران یکی از کشورهای بلاخیز دنیاست و هرساله دچار بحرانهای زیادی میشویم، بنابراین از چندی پیش لایحه مدیریت بحران جدیدی توسط دولت تنظیم و به مجلس ارسال و در آنجا مورد تصویب قرار گرفت.
استاندار کرمانشاه توجه به پیشگیری و بالا بردن تاب آوری استانها در مقابل حوادث را از مهمترین موضوعات مورد توجه قرار در این قانون دانست و اظهارکرد: انتظار داریم دهیاران روستاهای مختلف استان این قانون را مطالعه کنند تا به عنوان مدیر بحران روستا اصل پیشگیری و تاب آوری را در هنگام وقوع حوادث با مشارکت مردم اجرا کنند.
انتهای پیام
نظرات