به گزارش ایسنا، به نقل از ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، احمدرضا حسینیبروجنی اظهار کرد: آخرین تابوت حاصل از عملیات کاوش و نجاتبخشی سال 97 در محوطه تاریخی جوبجی رامهرمز، پس از مرمت اولیه و حفاظت، توسط کارگروه انتقال اشیای تاریخی، زیر نظر معاونت میراث فرهنگی خوزستان و با نظارت کارشناس اموال تاریخی و تیمی زبده با حضور کارشناسان ارشد باستانشناس و کارشناس ارشد مرمت اشیای تاریخی انجام شد.
وی با اشاره به مراحل استحکامبخشی و انتقال این تابوت، تصریح کرد: طی هفت روز کار سخت و طاقتفرسا ابتدا تثبیت نهایی بقایای انسانی درون تابوت با دقت و ظرافت خاص صورت گرفت و پس از آن، با جداسازی مرحله به مرحله تابوت از بستر خاک، نسبت به استحکامبخشی و تثبیت آن اقدام شد.
معاون میراث فرهنگی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان ادامه داد: پس از بانداژ و مفتولکشی این اثر ارزشمند، عملیات بلوکبرداری و تثبیت قسمت زیرین تابوت نیز به اتمام رسید و در پایان این اثر به منظور طی مراحل نهایی نجاتبخشی و مرمت، به محل امنی انتقال داده شد.
وی از راهاندازی موزه باستانشناسی رامهرمز در عمارت تاریخی صمیمی این شهر در آتیهای نزدیک خبر داد و افزود: براساس پیشبینی کارشناس امور موزههای استان، موزه تاریخی رامهرمز در طبقه بالاییِ کوشک میانی عمارت طراحی خواهد شد و طبقه زیرین عمارت به سایت اداری و پژوهشی و بزرگترین آزمایشگاه مرمت اشیای تاریخی فرهنگی شرق خوزستان تبدیل خواهد شد.
حسینیبروجنی بیان کرد: با نظر مساعد مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان، یکی از پنج مخزن امن و استاندارد اشیای تاریخی استان قرار است در شهرستان تاریخی رامهرمز احداث شود.
وی یادآور شد: با پایان انتقال آخرین تابوت حاصل از کاوش و نجاتبخشی جوبجی، پرونده این فصل از کاوش میدانی محوطه باستانی جوبجی بسته شد و با تامین اعتبار، ادامه عملیات کاوش و نجاتبخشی بهزودی از سر گرفته میشود.
فصل پنجم عملیات کاوش و نجاتبخشی در محوطه باستانی جوبجی رامهرمز، پاییز سال 1397 به همت پژوهشگاه میراثفرهنگی آغاز که طی این کاوشها، تیرماه امسال سه عدد تابوت سفالی در این منطقه کشف شد.
انتهای پیام
نظرات