• یکشنبه / ۲۸ مهر ۱۳۹۸ / ۱۴:۵۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98072820524
  • منبع : دانشگاه علوم پزشکی مشهد

دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در نظام‌های رتبه‌بندی جهانی

دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در نظام‌های رتبه‌بندی جهانی

مدیر اطلاع‌رسانی پزشکی و منابع علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در ۶ ماهه اول امسال این دانشگاه موفق به کسب دستاوردهای چشمگیر و قابل توجهی در نظام‌های رتبه‌بندی جهانی شده است.

به گزارش ایسنا، دکتر عبدالرسول رنگرزی با بیان اینکه کسب جایگاه برتر در نظام‌های رتبه‌بندی‌های جهانی از محورهای مهم نقشه جامع علمی کشور است که در اسناد بالادستی آموزش عالی نیز بر آن تاکید شده است، خاطر نشان کرد: بر این اساس در سال جاری برنامه‌ریزی‌های منسجمی در راستای ارتقای جایگاه دانشگاه در نظام‌های رتبه‌بندی جهانی شده است.

وی اظهار کرد: در اردیبهشت ۱۳۹۸ در رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان که توسط پایگاه رتبه‌بندی لایدن منتشر شد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق شد در حوزه موضوعی بیومدیکال و علوم سلامت، ارتقای رتبه یابد. بر این اساس دانشگاه در حوزه موضوعی بیومدیکال و علوم سلامت در شاخص اثرگذاری علمی (Scientific impact) از رتبه ۴۲۶ به رتبه ۴۰۳ در جهان و  در شاخص همکاری علمی (Collaboration)  نیز از رتبه ۴۹۱ به رتبه ۴۷۵ ارتقا یافت. در بین دانشگاه‌های آسیا نیز دانشگاه علوم پزشکی مشهد رتبه ۱۱۲ در شاخص اثرگذاری علمی و در شاخص همکاری رتبه ۱۲۱ را توانست کسب کند. پیش از این در سال ۱۳۹۷ دانشگاه برای اولین بار توانسته بود به این نظام رتبه‌بندی ورود پیدا کند.

مدیر اطلاع‌رسانی پزشکی و منابع علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در خرداد امسال این دانشگاه توانست برای اولین بار در میان ۱۵۰ دانشگاه برتر جهان و در رتبه بازه ۱۰۱ تا ۱۵۰ در رتبه‌بندی دانشگاه‌های عصر طلایی تایمز قرار گیرد. بر اساس این رتبه‌بندی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد توانست رتبه اول را در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و  رتبه دوم پس از دانشگاه صنعتی امیرکبیر  را در بین کل دانشگاه‌های کشور کسب کند.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه‌های عصر طلایی تایمز همان دانشگاه‌های برتر جهان هستند که دارای عمر بین ۵۰ تا ۸۰  سال هستند و سال تاسیس آنها بین ۱۹۴۵ تا ۱۹۶۷ میلادی است. در این رتبه‌بندی تعداد یازده دانشگاه از ایران توانسته‌اند حضور یابند و بر اساس شاخص‌های آموزشی، پژوهشی، استنادات، وجهه بین‌المللی و درآمدهای صنعتی پایش و رتبه‌بندی شده‌اند.

دکتر رنگرزی اظهار کرد: در تیر ماه امسال بر اساس نتایج رتبه‌بندی شانگهای، دانشگاه علوم پزشکی مشهد توانست علاوه بر کسب رتبه ۲۰۰-۱۵۱ جهانی در حوزه موضوعی داروسازی و علوم دارویی، در دو حوزه  موضوعی دیگر نیز برای اولین بار ورود کند و در پزشکی بالینی رتبه ۴۰۰-۳۰۱ و در سلامت عمومی رتبه ۲۰۰-۱۵۱ را  نیز کسب کند.

مدیر اطلاع‌رسانی پزشکی و منابع علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در رتبه‌بندی موضوعی شانگهای دانشگاه‌های جهان بر اساس شاخص‌های تعداد مقالات ISI دانشگاه، نسبت میزان استنادات داده شده به مقالات ISI دانشگاه در هر حوزه موضوعی به میانگین استنادات داده شده به مقالات چاپ شده در دنیا در همان حوزه موضوعی (شاخص استنادات نرمال شده)، شاخص همکاری بین‌الملل، تعداد مقالات چاپ شده در مجلات برتر ISI و تعداد جوایز علمی معتبر جهانی که توسط پژوهشگران دانشگاه کسب شده است، در ۵۴ رشته موضوعی رتبه‌بندی شده‌اند.

دکتر رنگرزی خاطرنشان کرد: در شهریور ماه امسال بر اساس جدیدترین رتبه‌بندی سالانه دانشگاه‌های جهان که توسط پایگاه رتبه‌بندی تایمز اعلام شد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد توانست ارتقاء یافته و در رتبه بازه ۵۰۱ تا ۶۰۰ قرار بگیرد و به همراه دانشگاه علوم پزشکی تهران رتبه اول در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را کسب کند. در این رتبه‌بندی دانشگاه‌های علوم پزشکی تبریز، شهید بهشتی و ایران رتبه ۶۰۱ تا ۸۰۰، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان رتبه ۸۰۱ تا ۱۰۰۰ و دانشگاه علوم پزشکی شیراز رتبه ۱۰۰۰ را کسب کردند. در بین دانشگاه‌های وزارت علوم نیز دانشگاه‌های صنعتی شریف و امیرکبیر نیز در رتبه بازه ۵۰۱ تا ۶۰۰ قرار گرفتند. در  نسخه ۲۰۲۰ نظام رتبه‌بندی جهانی تایمز ۱۴۰۰ دانشگاه برتر جهان بر اساس شاخص‌های آموزش، پژوهش، استنادات، درآمد صنعتی و وجهه بین‌المللی مورد ارزیابی و رتبه‌بندی قرار گرفتند.

دکتر رنگرزی با بیان اینکه در رتبه‌بندی ۲۰۲۰ تایمز در بین کشورهای اسلامی، جمهوری اسلامی ایران با تعداد ۴۰ دانشگاه بیشترین تعداد دانشگاه‌های حاضر در بین دانشگاههای جهان را داشت، اظهار امیدواری کرد که دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه‌بندی موضوعی تایمز نیز که در آذرماه امسال اعلام می‌شود، بتواند در حوزه موضوعی پزشکی و سلامت جایگاه درخور توجهی را در جهان کسب کند.

وی همچنین با اشاره به شکوفایی و بالندگی علمی مسلمانان در زمان امامت عالم آل محمد (ص)، حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) تصریح کرد: دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی مشهد مقدس همواره باید جایگاه شاخصی در عرصه‌های بین‌المللی و جهانی داشته باشند و در مسیر تحقق مرجعیت علمی مشهد گام بردارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha