• دوشنبه / ۲۹ مهر ۱۳۹۸ / ۱۶:۰۰
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 98072921417
  • خبرنگار : 50210

معاون وزیر:

آنچه برای وزارت تعاون اولویت دارد، تثبیت شغل است

آنچه برای وزارت تعاون اولویت دارد، تثبیت شغل است

ایسنا/مرکزی معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: آنچه برای این وزارتخانه در مورد این استان اولویت دارد، تثبیت شغل است.

به گزارش ایسنا، عیسی منصوری در جلسه ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی استان مرکزی که با حضور شریعتمداری وزیر تعاون برگزار شد، با اشاره به اینکه عملکرد استان درخصوص منابع اختصاص یافته به استان مرکزی ویژه طرح اشتغال پایدار روستایی مطلوب است، افزود: عملکرد استان در حوزه تخصیص منابع به رسته‌های اولویت‌دار طرح تکاپو خوب است، البته در برخی از شهرستان‌ها عملکرد خوبی گزارش نشده است.

وی با تاکید بر اینکه اگر ظرفیت یک شهرستان در حوزه دام زیاد نیست نباید بخش عمده‌ای از منابع را به سمت دام و طیور و ... هدایت کرد، گفت: براساس شیوه‌نامه مواجهه با مغایرت‌ها انتظار می‌رود کمیته نظارت استان با دست‌اندرکارانی که چارچوب را رعایت نمی‌کنند، برخورد کند.

منصوری با بیان اینکه زمان آن فرارسیده است که با مغایرت‌ها برخورد شود، افزود: براساس تمام‌شماری و داده‌های سامانه ناظر، مغایرت‌هایی را در استان مرکزی شاهد هستیم. حدود ۱۱ درصد طرح‌ها با اخذ وثیقه مازاد توسط بانک‌ها تسهیلات دریافت کرده‌اند.

وی افزود: لازم است که مسئولان بانکی استان قواعد را رعایت کنند، همچنین گاها در این استان پرداخت وام به متقاضیان به صورت مستقیم انجام شده است که با قواعد بانک سازگار نیست و در حوزه محل اجرای طرح نیز حدود دو درصد مغایرت وجود دارد.

وی تصریح کرد: در حوزه ایجاد اشتغال، علیرغم اینکه طرح‌ها هنوز تمام نشده، اما آمار بالایی اعلام شده است و باید در این بخش نیز دقت شود. حتما دقت شود تسهیلات ثبت شده در سامانه کارا با واقعیت مطابقت داشته باشد، گاهی شاهد مغایرت‌هایی هستیم که باید کمیته نظارت در این حوزه اقدام و نتیجه را اعلام کند.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: براساس اختیار و دسترسی هر استان، یک نفر عضو کمیته فنی استان به امکان ویرایش در سامانه کارا دسترسی دارد و باید از این ظرفیت استفاده و مغایرت‌ها رفع شود.

وی با بیان اینکه در مناطق روستایی و خارج از ناحیه‌ها و شهرک‌های صنعتی امکان پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش صرف وجود دارد، افزود: ابلاغیه اخیر وزیر تعاون درخصوص تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام تا ۴۰ درصد پیشرفت، شامل طرح‌هایی که فقط نیازمند تسهیلات سرمایه در گردش هستند، نمی‌شود.

منصوری با تاکید بر اینکه در شیوه‌نامه مواجهه با مغایرت‌ها و انحرافات، موارد، مشخص شده است و این چنین نیست که تمامی مغایرت‌ها بلافاصله به دادگاه ارجاع شوند، گفت: برای ایجاد مشاغل خانگی صرفا نباید به سراغ پرداخت وام رفت بلکه باید از الگوی جدید توسعه مشاغل خانگی استفاده کرد.

وی با بیان اینکه وزارت کار اصولا با پرداخت وام برای خرید خودرو موافق نیست مگر اینکه وزارت راه در بسته‌های خود برای نظم دادن به مباحث حمل و نقل طرح‌هایی داشته باشد و طرح‌های نهادهای حمایتی ذیل آن قرار گیرد، گفت: مجموعه استان مرکزی بارها اعلام کرده است که ۳۰ درصد اشتغال استان توسط نهادهای حمایتی ایجاد می‌شود، اما تاکنون گزارشی در این خصوص ارائه نکرده‌اند، باید حتما گزارشی در این راستا ارائه شود تا حداقل بازدیدی در این خصوص انجام شود، چراکه از یک بُعد اقدام مثبتی صورت گرفته است و از یک سو این رقم نگران‌کننده است و نشان از تعداد بالای افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی دارد.

منصوری در خصوص عملکرد استان در حوزه سیاست‌های فعال بازار کار اظهار کرد: استان مرکزی در این راستا به صورت نسبی جزو استان های اول نیست و باید در این راستا تلاش‌های بیشتری صورت گیرد. در مورد استان آنچه برای وزارتخانه اولویت دارد، تثبیت شغل است. به جای پرداخت وام برای ایجاد مشاغل جدید، باید ابزارهای در اختیار در راستای حفظ و تثبیت اشتغال موجود مورد استفاده قرار گیرد.

حاتم شاه‌کرمی معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه طبق شاخص‌ها، وضعیت کارگری استان مرکزی مطلوب است، افزود: متاسفانه در چند واحد بزرگ به دلایل عمدتا مدیریتی شاهد اعتراضاتی هستیم که در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید موارد و مشکلات صنایع مورد بررسی قرار گرفت و تصمیماتی نیز اتخاذ شد. چهارشنبه هفته جاری نیز جلسه ستاد تسهیل برای اتخاذ تصمیماتی ویژه آذرآب برگزار می‌شود.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: شاخص ها نشان می دهد که وضعیت کارگری استان مرکزی باستثنای مطلوب است.

وی گفت: موضوع مشاغل سخت و زیان‌آور در جلسات متعدد مورد بحث قرار گرفته و خوشبختانه با اتاق ایران توافق و آیین‌نامه مربوطه اصلاح شده است که در جلسه آتی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مطرح می‌شود.

شاه‌کرمی افزود: برای قراردادهای موقت نیز آیین‌نامه تبصره دو ماده هفت قانون کار در شورای عالی کار تصویب و به دولت ارسال شده است که در صورت تایید دولت، این آیین‌نامه نیز تصویب و ابلاغ ‌می‌شود.

معاون وزیر کار اضافه کرد: درخصوص اصلاح ترکیب هیات‌های تشخیص و تجدید نظر وصول مطالبات تامین اجتماعی دستوراتی صادر شده و در حال بررسی موضوع هستیم. به زودی ترکیب هیات‌ها هم اصلاح می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha