• دوشنبه / ۲۰ آبان ۱۳۹۸ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 98082012338
  • خبرنگار : 30054

جدیدترین درمان‌ها برای گره‌های تیروئید

جدیدترین درمان‌ها برای گره‌های تیروئید

تیروئید یکی از اندامهای بدن است که شاید تاکنون کمتر درباره آن صحبت شده باشد و یا به عبارت دیگر درباره اندام‌هایی مانند قلب و مغز به مراتب بیشتر از تیروئید شنیده شده و یا از بیماری‌های آن اطلاع داده شده است. 

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام موسسه تصویربرداری تیراد، این یک غده درون ریز بدن است که باید گفت تقریباً تمامی اعضای بدن شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد، هورمون‌های تیروئید وظیفه کنترل سوخت و ساز در بدن را به عهده دارند و کم شدن و یا زیاد شدن این هورمونها که از آنها تحت عنوان کم کاری یا پرکاری تیروئید نام برده می‌شود می‌تواند سبب ایجاد بیماری‌های ثانویه مانند تپش قلب، مشکلات چاقی، اضطراب ، لاغری و ... شود، علاوه بر این‌ها وجود گره یا ندول تیروئید هم به عنوان یک بیماری از این غده مطرح می‌شود که تا پیش از این درمانی که بتواند بدون آسیب به غده، رفع شود، نداشت.

درمانهای امروزی درباره گره ها یا ندول های تیروئید

امروزه درمان‌های متفاوتی که حتی نیاز به بیهوشی و یا جراحی ندارند توانسته راه را کوتاه و بیمارانی را که با شنیدن نام ندول تیروئید به درمان‌های سخت و آسیب‌های بعد از آن دچار می‌شدند خوشحال کند، دکتر چگینی، موسس مجموعه تصویربرداری تیراد و یکی از پزشکان اینترونشنیست در مرکز فوق تخصصی سونوگرافی و تصویربرداری تیراد در رابطه با این نوع درمان توضیحاتی دادند، در ادامه می‌توانید آن را مطالعه کنید.

وی گفت، بزرگسالان بسیاری هستند که اگر سونوگرافی تیروئید انجام دهند حتی بدون داشتن علائم متوجه داشتن گره می‌شوند ولی این دلیل بر بیمار بودن این افراد نیست در واقع درصدی از توده ها که کوچک و بی‌آزار هستند حتی به درمان نیز نیاز ندارند و بایست تنها با سونوگرافی پیگیری مراقب رشد توده‌ها باشند ولی برخی دیگر با وجود خوش خیمی نیاز به درمان دارند.

در چه صورت درمان‌های کمتر تهاجمی استفاده می‌شود

دکتر چگینی در ادامه گفت اگر ندول در حال رشد باشد و به لحاظ زیبایی یا از نظر تنفسی یا بلع و ... برای بیمار دردسرآفرین باشند بایست نسبت به درمان اقدام کرد، روشهای کمترتهاجمی از جمله آر اف و ماکرویو به این دلیل که بدون جراحی و با کمک بی حسی موضعی در زمانی که بیمار هوشیار بوده و در حال صحبت کردن هست انجام می‌شود مزیت‌های زیادی را به دنبال دارد.

خلاصی از عوارض و دوران نقاهت، از دست ندادن غده و در حقیقت اینکه هیچ آسیبی به بافت تیروئید وارد نمی‌شود، هوشیار بودن و صحبت با بیمار که برای کنترل تارهای صوتی اتفاق می‌افتد و بیمار با آسیب به تارهای صوتی رو به رو نمی‌شود و در حقیقت این یک احتمال بسیار ضعیف شده برخلاف روش‌هایی که در گذشته احتمال آسیب بیشتری داشت، عدم نیاز به مصرف دارو و ... که همه اینها و دیگر موارد به نفع بیماران خواهد بود.

روند درمان چگونه است

برای درمان با یک سوزن باریک که به کمک و هدایت دستگاه سونوگرافی وارد توده می شود امواج آر اف تابانیده و با ایجاد حرارت و اصطکاک موجب از بین رفتن سلولهای گره می شوند در این حال بیمار هیچ دردی را حس نکرده و پس از پایان ان به زندگی عادی خود بر می گردد که خود یکی دیگر از مزایای روش ها محسوب می شود.

موفقیت درمان های کمتر تهاجمی در دنیا

با این  که این روش‌ها رو به پیشرفت بوده و همگام با بسیاری کشورهای پیشرفته در دنیا انجام می‌شود و موفقیت‌های بی نظیری را در درمان علی‌الخصوص توده‌های خوش خیم به دست آورده در مواردی و برای برخی بیماران مخصوصا در بدخیمی‌ها استفاده نمی‌شود و بایست بیمار مشاوره و شرایط از قبل برآورد شود، البته برخی بیماران با وجود بدخیمی کیس مناسب برای این درمان پزشکی محسوب می‌شوند.

انجام آر اف در ایران

در ایران این روش از سال ۱۳۹۲ آغاز به کار کرده  و تحت نظر پزشکان فوق تخصص رادیولوژی مداخله‌ای در مرکز فوق تخصصی تصویربرداری تیراد در تهران انجام می‌شود و خوشبختانه موفقیت‌های بسیار زیادی را در این زمینه به بار آورده است.

این روش‌ها در حقیقت دریچه‌های جدیدی از امید برای بیمارانی است که با تصورات هولناک از دست دادن تیروئید دست و پنجه نرم می‌کنند و حتی بعضاً ترجیحشان بر این است که از درمان توده‌های خوش خیم تا وقتی وضعیت حاد نشده، بگذرند. حال با این روش‌های کمتر تهاجمی می‌توانند بدون دغدغه فکری در همان ابتدای مسیر جلوی رشد توده را گرفته و از عوارضی که در انتظارشان است رها شوند، به طور مسلم چنین پیشرفت‌های پزشکی در راه ادامه برای آسایش بیماران قدم‌های محکم‌تری هستند همچنان که این روش اکنون در توده‌های پاراتیروئید نیز به کار رفته و کاربرد مناسب خود را نشان داده است.

اگر شما و یا کسی در اطرافتان هست که با این مشکل رو به رو است شاید بخواهید او را در جریان چنین روند درمانی قرار دهید؛ زیرا قطعاً کمک بزرگی خواهد بود.

هم‌اکنون این نوع درمان در تهران و در موسسه سونوگرافی و تصویربرداری تیراد، توسط پزشکان فوق تخصص دکتر حجت ابراهیمی نیک، دکتر رامبد صلوتی و دکتر حسین چگینی در حال انجام است.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha