به گزارش ایسنا، محمد اسماعیل توکلی با اشاره به حجم بالای آسیبها و مشاهدات تلخ در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر، اظهار کرد: تلخترین و غمبارترین صحنهها را در طول دوران کاری خودمان دیدیم. ما حادثه تروریستی مجلس را تجربه کرده بودیم، اما واقعاً این جنگ ۱۲ روزه هم بر تجربه ما افزود و هم دلهای ما را بسیار غمناک کرد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال، سه بیمارستان ما مورد حمله مستقیم قرار گرفت. دو پایگاه اورژانس از چرخه عملیات خارج شد. ۶ دستگاه آمبولانس ما آسیب دید. مرکز راهبری عملیات ما در شهریار که از مهمترین مراکز ماست، کاملاً آسیب دید. کاروان اعزامی ما در شمال غرب استان تهران که به محل حادثه میرفت، مورد حمله قرار گرفت و آسیب جدی دید.
توکلی با بیان اینکه بسیاری از این موارد به دلیل حفظ آرامش مردم رسانهای نشد، افزود: در یکی از مناطقی که ارتش غاصب رژیم صهیونیستی حمله کرد، عزیزان ما در صحنه، دو کودک را زنده از زیر آوار خارج کردند؛ اما متأسفانه مادر این کودکان شهید شد. برای همکاران ما این صحنه بسیار سخت و دردناک بود. پیش از آنکه تیمهای رسانهای برسند، حتی به روابط عمومی خودمان گفتیم که هیچ تصویری منتشر نکند. صحنههایی بود که باز کردن آنها سخت است. هم باید خودشان را کنترل میکردند، هم غم را فرو میبردند، هم خونسردی را حفظ میکردند و هم خدمت ارائه میدادند.
رئیس اورژانس تهران با اشاره به آمار شهدای سه روز نخست جنگ، گفت: در طول سه روز اول جنگ، ۴۹ خانم و ۱۲ کودک شهید شدند. ما در ۲۹۳ نقطه در کنار مردم حاضر شدیم. این ۲۹۳ نقطه، تماما با مختصات جغرافیایی، جاهایی بودند که نه نیروهای امنیتی یا نظامی؛ بلکه مردم از ما درخواست کمک کردند. کمترین دغدغه ما مربوط به مکانهای امنیتی و نظامی بود. بیش از ۹۰ درصد حضور ما در مکانهای عمومی بود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر امروز همه مسائل را شفاف بیان میکنیم، برای این است که ارتش غاصب رژیم صهیونیستی در حال انتشار این ادعا در جامعه بینالمللی است که فقط به مراکز نظامی ایران حمله کرده است. در حالیکه در همین ۲۹۳ نقطهای که ما حضور داشتیم، بیش از ۹۰ درصد آنها منازل مسکونی و محل زندگی مردم عادی بود. نزدیک به ۳ هزار مصدوم در استان تهران داشتیم که عمدتاً از بانوان، کودکان و نوجوانان بودند. در شهرک شهید چمران، ساختمانی ۱۴ طبقه آسیب دید که همه منازل آن مسکونی بود. تمامی شهدای آن منطقه افراد عادی و در حال استراحت بودند و حمله بدون هیچ هشدار قبلی انجام شده بود.
توکلی اضافه کرد: ما یک بیمارستان را بهطور کامل تخلیه کردیم. در دو بیمارستان دیگر، موشک وارد حریم بیمارستان شد ولی عمل نکرد. همچنین کاروان ما که به سمت یکی از نقاط هدف رژیم اسرائیل در حال حرکت بود، مورد حمله هواپیمای دشمن قرار گرفت. خودروهای پارکشده در فاصله دو متری از ناوگان ما هدف قرار گرفتند. فرمانده شمال غرب ما و کل تیم، بر اثر انفجار و ترکشها دچار آسیب شدند.
وی همچنین با اشاره به سکوت خبری اورژانس در روزهای نخست این حملات، گفت: ما باید از رسانه ملی، اصحاب رسانه و مردم عزیز عذرخواهی کنیم. ما ۱۰ روز در سکوت فقط اقدام کردیم. اولین مصاحبه و گفتگوی تصویری اورژانس استان تهران، به درخواست و اجازه مقامات بالاتر انجام شد. مردم بدانند کار ما فقط ایجاد آرامش و ارائه خدمت است. همه ما سرباز جبهه سلامت هستیم.
رئیس اورژانس تهران تأکید کرد: باید بپذیریم که ایران یک کشور حادثه خیز است؛ از سیل و زلزله گرفته تا بلایای طبیعی دیگر. جنگ هم که خیلی محدود و پس از دفاع مقدس دوباره اتفاق افتاد، به لطف رهبری به سرعت پایان یافت. مردم باید برای بلایای طبیعی و حوادث آمادگی لازم را داشته باشند. توانایی و آمادگی مردم برای ما قوت قلب است و اطمینان خاطر ایجاد میکند؛ چه در حوزه سلامت و چه در حوزه امدادی.
توکلی که در یک برنامه تلویزیونی سخن میگفت، در پایان درباره وضعیت آلودگی هوا و گرد و غبار در تهران نیز هشدار داد و گفت: پیش از آنکه ما بخواهیم تمهیدی در نظر بگیریم، مردم عزیز به ویژه گروههای سنی خاص، باید مراقبت کنند. افراد دارای بیماریهای زمینهای قلبی و تنفسی، افراد بالای ۵۵ سال و کودکان زیر ۸ سال نباید در مکانهای عمومی و باز حاضر شوند. این شرایط برای سلامت آنها مضر و آسیبرسان است. جامعه سلامت نیز بخشی از همین جامعه است و باید مراقب بود. همچنین باید مصرف مایعات و استفاده از ماسک در اولویت باشد.
انتهای پیام
نظرات