• شنبه / ۲۵ آبان ۱۳۹۸ / ۰۹:۱۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98082515888
  • خبرنگار : 71592

نامزد حزب النهضه مامور تشکیل دولت جدید تونس شد

نامزد حزب النهضه مامور تشکیل دولت جدید تونس شد

رئیس جمهوری تونس در گامی بی‌سابقه با دست خط خود نامزد حزب جنبش اسلام‌گرای النهضه برای سمت نخست وزیری را مأمور تشکیل دولت جدید کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه الجزیره، نهاد ریاست جمهوری تونس در بیانیه‌ای اعلام کرد، راشد الغنوشی، رئیس پارلمان این کشور طی نشستی با سعید قیس، رئیس جمهوری تونس در کاخ قرطاج، "حبیب الجملی" را برای پست نخست وزیری به وی پیشنهاد داد.

جنبش النهضه اعلام کرد، الجملی را به عنوان نخست وزیر تونس انتخاب کرد و الغنوشی، رئیس این جنبش نیز قیس را در جریان این مسأله قرار داد.

الجملی ۶۰ ساله مهندس کشاورزی بوده و پس از انقلاب در سال ۲۰۱۱ سمت وزیر مشاور وزارت کشاورزی تونس را برعهده داشت.

طبق فیلم ویدیویی که در صفحه رسمی نهاد ریاست جمهوری در فیس‌بوک منتشر شده است، قیس سعید پیش از سپردن این ماموریت به الجملی، متن این حکم را در جریان استقبال از وی در کاخ قرطاج قرائت کرد.

فعالان شبکه‌های اجتماعی از حکم ریاست‌جمهوری از حیث ظاهر و مضمون تقدیر و اشاره کردند، دست خط مورد استفاده از در این حکم خط مراکشی بوده است. آنها همچنین گفتند، این اشاره به اولویت تاریخ هجری بر تاریخ میلادی در نزد او دارد.

الجملی نیز در نخستین سخنرانی پس مأمور شدن برای تشکیل دولت جدید گفت: معیار انتخاب اعضای دولت با هر گونه وابستگی، شایستگی و شفافیت خواهد بود و من از همه گروه‌های سیاسی بدون هیچ گونه احتیاطی در مورد حزب خاصی، استقبال خواهم کرد.

حبیب الجملی

وی افزود، در جریان مذاکرات برای تشکیل دولت به دنبال تدوین برنامه مشترک برای گروه‌های سیاسی خواهد بود که می‌پذیرند در دولت مشارکت داشته باشند.

 الجملی رسما در پی رأی‌گیری در نشست مجلس شورای النهضه به عنوان نامزد پست نخست وزیری انتخاب شد. این جنبش بیشترین تعداد از کرسی‌های پارلمان را به دست آورده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha