عضو هیات علمی سازمان انرژی اتمی و رییس موسسه آموزش عالی انرژی ساوه در آیین افتتاح این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه تخصصی با همکاری موسسه آموزش عالی انرژی، از امروز ۲۵ آبان ماه در این دانشگاه به مدت ۶ روز برپا و آماده بازدید علاقمندان است.
احمد قریب با بیان اینکه متولی این نمایشگاه سازمان انرژی اتمی است و بنا به درخواست هر استان یا شهرستانی، نمایشگاه را در همان استان برگزار میکند، افزود: تولد شاخه پزشکی هستهای بر اساس کاربردهای رادیو ایزوتوپها و بسیاری دیگر از فنون هستهای که کمک شایانی به تشخیص و درمان بیماریها میکند و توسعه کمی و کیفی سبد انرژی کشور در مدیریت تامین برق و کاهش خاموشیها و افزایش تولید برق و صرفه جویی در سایر منابع میتواند دستاورد و محصول چنین نمایشگاهی باشد.
وی بیان کرد: در این نمایشگاه قرار است دانشجویان، دانش آموزان، نخبگان و عموم مردم ساوه و حتی ساکنین استانهای همجوار ضمن بازدید از آخرین دستاوردهای صنعت هستهای کشور با فعالیتهای کشورمان در این حوزه آشنا شوند.
قریب ساعات کار نمایشگاه را از ۸.۳۰ صبح الی ۱۲ و ۱۴ الی ۱۷ اعلام کرد و برگزاری مسابقه ویژه علمی دانشجویان را از برنامههای جانبی این نمایشگاه دانست و افزود: این نمایشگاه در ۲۰ غرفه و سه بخش شامل چرخه سوخت (تولید سوخت)، نیروگاه (تولید انرژی) و کاربردهای جانبی صنعت هستهای برگزار میشود.
وی گفت: نو بودن صنعت انرژی اتمی در کشور و نبود آگاهی کافی نسبت به آن، حتی در سطح متخصصین و دانشگاهیان از جمله ضرورتهای برگزاری مجموعه نمایشگاههای هستهای در سراسر کشور است.
قریب، ایجاد علاقمندی و جذب کارشناسان، محققین و متخصصین دانشگاهی، جذب نخبهها، تقویت خودباوری و غرور ملی از طریق مشاهده عینی و معرفی کاربردهای جنبی این صنعت، بویژه کشاورزی و پزشکی را از اهداف و فواید برگزاری نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هستهای برشمرد.
وی در خصوص کاربردهای جانبی صنعت هستهای به عنوان بخش دیگری از این نمایشگاه اشاره کرد و افزود: در این زمینه پژوهشکده کشاورزی، پژوهشکده کاربرد پرتوها، رادیو داروها و لیزرهای پزشکی و مرکز نظام ایمنی هستهای کشور به معرفی دستاوردهای این حوزه خواهند پرداخت.
رییس موسسه آموزش عالی انرژی ساوه با تاکید بر پیوند ناگسستنی دانشگاه و جامعه گفت: برگزاری این نمایشگاه بیانگر آن است که می توان نیازهای جامعه را براساس کار پژوهشی و تحقیقاتی در جوامع دانشگاهی برطرف کرد.
دکتر جبه دار عضو هیات موسس موسسه آموزش عالی انرژی کشور نیز گفت: با وجود تحریمها، صنعت دفاعی و هستهای کشور و جنبههای کاربردی آن پیشرفتهای فراوانی داشته است.
وی به توسعه نیروگاههای هستهای در جهان اشاره کرد و گفت: بخشی از نیاز جهان به انرژی از نیروگاههای هستهای تامین می شود.
وی به مزایای برق هسته ای اشاره کرد و گفت: هزینه اجرا و تولید آن در سالهای آینده بسیار پایین است و این مهم نشان می دهد که هزینه زیاد تولید اولیه جبران و کار در ادامه مقرون به صرفه است.
وی گفت: طول عمر نیروگاه هستهای بسیار بالاست و تهدیدی برای محیط زیست ندارد. در شرایط فعلی که نفت و گاز جهان رو به کاهش است، حرکت در مسیر نیروگاههای هستهای ضرورت دو چندان دارد.
جبهدار افزود: به طور متوسط ۱۴ درصد برق جهان از طریق نیروگاههای هستهای تامین میشود، اما در ایران تنها یک نیروگاه هسته ای وجود دارد و یک درصد برق کشور را تامین میکند. با اضافه شدن یک نیروگاه جدید، این میزان تنها به دو درصد افزایش خواهد یافت.
به گزارش ایسنا، مرور اجمالی چرخه سوخت، اکتشاف و استخراج، تولید کیک زرد، فرآوری اورانیوم، غنیسازی اورانیوم، تولید زیرکونیوم و آلیاژهای نوین، تولید قرص و مجتمعهای سوخت، پسمانداری، مجتمع آب سنگین اراک از بخشهای نمایشگاه در حوزه چرخه سوخت یا تولید سوخت است.
در این نمایشگاه حدود ۴۰۰ عدد اقلام نمایشگاهی شامل بخش چرخه سوخت و نیروگاه، ۲۲۵ قلم و بخش کاربردهای جانبی صنعت هسته ای ۱۷۵ قلم، ۶ ماکت بزرگ از نیروگاه اتمی بوشهر، پسمانداری، چرخه سوخت هستهای، آبشار سانتریفیوژ، مجتمع سوخت، آب سنگین اراک، مرکز پرتودهی، پسمانداری و فرآوری اورانیوم در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است.
انتهای پیام
نظرات