حجت الاسلام «حسین زارعزاده» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا از رشد موقوفات استان پس از انقلاب خبر داد و اظهار کرد: در زمان پهلوی شاهد افت شدید ایجاد وقف به علت موقوفهخواری و تعرض به موقوفات بودیم اما به برکت انقلاب اسلامی در کشور و به ویژه استان یزد شاهد رشد چشمگیر موقوفات جدید بودیم.
وی با بیان این که یزدیها از نوعدوستترین مردم کشور محسوب میشوند، گفت: یزدیها در اموری مانند وقف، مدرسهسازی، نذورات و اهدای خون سرآمد کشور هستند و همین مسئله بیانگر حس نوعدوستی این مردم از دیرباز تاکنون است.
این مسئول با بیان این که یزدیها به لحاظ نسبت تعداد رقبات و وقفیات به جمعیت استان سرآمد کشور هستند، تصریح کرد: تاکنون ۱۲ هزار موقوفه و ۴۳ هزار رقبه در استان یزد به ثبت رسیده و از نظر تعداد موقوفات در بین استانهای کشور جایگاه پنجم را دارد ولی همانطور گفته شد در مقیاس جمعیتی جایگاه نخست موقوفات نسبت به جمعیت را دارد.
وی از وجود وقفیات ارزشمندی مانند بیمارستان گودرز به عنوان یکی از موقوفات ارزشمند استان یزد یاد کرد و گفت: یزدیها وقفیات متعددی در رابطه با ایجاد هتل و مراکز اقامتی مانند کاروانسرای تاریخی مشیر، تبلیغ دین در فضای مجازی و حتی وقف در زمینه کشاورزی و دامپروری نیز دارند.
حجت الاسلام زارعزاده در ادامه با اشاره به جایگاه نامطلوب درآمد موقوفات استان در بین سایر استانها، عمده علت آن را حجم بالای موقوفات بخش کشاورزی که به دلیل خشکسالی دیگر درآمدزایی آنچنانی ندارند، ذکر و در این باره تصریح کرد: ۶۷ درصد وقفیات استان یزد در حوزه کشاورزی و عموماً مربوط به گذشته است که به علت خشکسالیهای متوالی فاقد درآمدزایی هستند که در این باره اداره کل اوقاف در تلاش برای وسوق دادن وقفیات این حوزه به سمت کشت محصولات کمآبخواه و پربازده کشاورزی مانند پسته، زعفران، گل محمدی و داروهای گیاهی است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه یزد در پایان نیز با بیان این که میزان وقفیات فرهنگی یزدیها پایین است، گفت: اکثر موقوفات قبل از این که با مشاوران اداره اوقاف در میان گذاشته شود، از سوی متولیان به ثبت میرسد که پس از آن نمیتوان در نیت این وقفیات تغییری ایجاد کرد لذا ضروری است که برای ترویج این قبیل وقفیات اطلاعرسانی بیشتری در مورد اهمیت آنها انجام و نیات وقفهای جدید را به سمت و سوی نیازهای جامعه سوق داد.
انتهای پیام
نظرات